با چه روش هایی می توانیم بی اشتهایی فرزندمان را درمان کنیم چه راه حل های درمانی به ما در این زمینه کمک خواهند کرد مادر و پدر با چه تکنیک هایی می توانند فرزندشان را به خوردن غذا علاقه مند کنند متخصصین تغذیه و اطفال برای بی اشتهایی خردسالان چه راهنمایی هایی دارند تقریبا این مشکل در همه خانواده ها مشاهده می شود.
♦ چه بیماری هایی موجب بی اشتهایی کودک می شود؟
✅ بچهها از ۶ ماهگی تا ۲ سالگی ممکن است دچار بد غذایی شوند ولی این نگران کننده نیست. این موضوع می تواند دلایل مختلف داشته باشد.
✅ بعد از۶ ماهگی، اگر کودک تغذیه تکمیلی را نپذیرفت به دلیل آن است که با بو و مزه برخی غذاها آشنا نیست. این وضعیت طبیعی است. به تدریج که کودک با این غذا آشنا شود حتما آن را خواهد پذیرفت.
✅ اگر کودک ۱ تا ۲ ساله فقط شیرمادر می خورد و وزن گیری خوبی دارد و منحنی رشد او در حد طبیعی است، بهتر است در حد تمایل به او غذا بدهید و اصراری بر زیاد غذا خوردن او نداشته باشید. اما اگر وزن گیری دچار مشکل است، باید با آزمایش خون و کشت ادرار در وهله اول مشکلات جسمانی کودک را بررسی کرد.
✳️کودک بی اشتها می بایست از لحاظ بیماری های زیر مورد بررسی قرارگیرد:
- یبوست
- عفونتهای ادراری
- اختلالات گوارشی
- ریفلاکس
- تیروئید
- کم خونی
درصورتی که کودک هیچ مشکل جسمانی نداشت و باز هم تمایلی به غذا ندارد، برای غذا دادن به او می توان شیوه های متعددی را امتحان کرد:
- در حضور دیگران به او غذا داد.
- گاه تزئین غذا و شکل دادن به آن نیز موثر است.
- این کودکان، کودک سخت محسوب می شوند.
?در مواردی کودک غذاهای سفت و جامد را نمی خورد و بلافاصله پس از خوردن این غذاها دچار استفراغ می شود. در این موارد باید به مشکل ریفلاکس فکر کرد و بررسی های لازم را انجام داد.
⭕️مصرف خودسرانه ویتامینها و مکملها گاه اثر معکوس دارد و به دلیل افزایش فشار مغز، کودک را بی قرار و بی اشتهاتر می کند به طوری که حتی ممکن است از خوردن غذاهای معمول نیز سر باز زند.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: خواص و زمان مجاز مصرف تخم بلدرچین برای کودکان