26

غذاخوردن را اکثر افراد بیشتر شبیه به یک عادت می دانند چرا که رژیم و برنامه غذایی خاصی نداشته و صرفا جهت سیر شدن غذا می خورند ، همین مسئله باعث شده تا این افراد اشتباهاتی را در وعده های غذایی خود مرتکب شوند که برای بدنشان ضرر دارد.

الگوی غذا خوردن شما چگونه است؟ سفره غذای خود را بر اساس یافته های جدید تغذیه ای و نظر متخصصان تغذیه می چینید یا باورهای قدیمی والدینتان در خورد و خوراک شما تاثیر دارند؟ دکتر فولر، نویسنده کتاب «از رژیم غذایی مادرتان پیروی نکنید»، معتقد است…

 

 

گذشت زمان بر نوع خوراک ما هم تاثیر گذاشته و نسل امروز نباید از باورهای بسیار قدیمی درباره غذا خوردن پیروی کنند؛ باورهایی که اشاره ای به مهم ترین آنها خواهیم داشت:

 

 

 

 

 

باور اشتباه اول

 

 

میان وعده اشتها را کور می کند

 

 

بسیاری از بزرگ ترهای ما عقیده دارند غذا خوردن باید به ۳ وعده اصلی محدود شود زیرا خوردن مواد غذایی مختلف در بین وعده های اصلی غذایی، باعث کاهش اشتها خواهد شد اما در زندگی های ماشینی و کم تحرک امروزی اگر ۳ وعده غذای اصلی و ۲ یا ۳ میان وعده داشته باشیم، می توانیم سهم گروه های غذایی مختلف را بین این وعده ها و میان وعده ها پخش کنیم و در نتیجه هم در وعده های اصلی پرخوری نکنیم و چاق نشویم و هم قند خونمان را در حد طبیعی و ثابتی نگه داریم. البته بهترین خوراکی برای میان وعده ها شامل مغزها، میوه ها، ماست، سبزی ها و کیک های خانگی کم چرب و کم شکر هستند. ضمن اینکه یک میان وعده مناسب باید حداکثر ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوکالری انرژی به بدنمان برساند.

 

 

 

 

 

باور اشتباه دوم

 

 

بشقاب غذا را باید تا ته خورد

 

 

متاسفانه خیلی از والدین عادت دارند خودشان برای همه بچه های کوچک و بزرگ خود غذا بکشند و گاهی هم پیش از خوردن تمام غذای شان اجازه ترک سفره را به آنها نمی دهند. با این حساب، حتی اگر زیاد هم گرسنه نباشید مجبور می شوید به خاطر ناراحت نشدن پدر یا مادر خود به زور تمام غذایتان را بخورید و علاوه بر چاق شدن، تناسب اندامتان را هم از دست بدهید و حالتان تا چند ساعت بد باشد. به همین دلیل بهتر است خیلی منطقی با والدین خود در این مورد صحبت کنید و از آنها بخواهید اجازه بدهند خودتان غذا بکشید تا مجبور به اسراف (به دلیل دور ریختن غذا) یا پرخوری نشوید. به هیچ وجه برای اسراف نکردن مواد غذایی، خودتان را مجبور به خوردن آنها نکنید. یعنی به جای خوردن یا دور ریختن، آنها را داخل ظرف دربسته ای درون یخچال بگذارید و در وعده بعدی میل کنید.

 

 

 

 

 

باور اشتباه سوم

 

 

غذا را باید تند خورد

 

 

خیلی از والدین برای دیر نرسیدن فرزندشان به کلاس و دانشگاه، مدام سر میز صبحانه به آنها تاکید می کنند که «عجله کن»، «تندتند بخور»، «دیرت شد» اما این والدین نمی دانند عجله کردن یا داشتن استرس هنگام خوردن غذا باعث می شود پیام سیری به درستی و در زمان مشخص به مغز نرسد و فرد زودتر یا دیرتر از هنگامی که واقعا سیر شده است، احساس سیری کند. غذا خوردن باید حداقل ۲۰ دقیقه طول بکشد تا پیام سیری به درستی به مغز برسد. اگر به سرعت غذا بخوریم، حجم بیشتری از مواد غذایی را وارد بدنمان می کنیم و به این ترتیب چیزی جز چاقی نصیبمان نمی شود. اگر واقعا وقت کافی برای خوردن صبحانه یا ناهار ندارید، یک ساندویچ برای خودتان درست کنید و آن را در کمال آرامش در طول مسیر بخورید.

 

 

 

 

 

باور اشتباه چهارم

 

 

بهترین دسر، سالاد و سبزی است

 

 

در اینکه سالاد و سبزی ها از بهترین موادغذایی هستند، شکی نیست اما اگر والدین فرزندانشان را مجبور کنند به جای بستنی شکلاتی یا ژله، بشقاب سبزی را به عنوان دسر انتخاب کنند، نوعی مقاومت غذایی در برابر این خوراکی های مفید در ذهن بچه ها ایجاد خواهند کرد. به همین دلیل بد نیست گاهی به فرزندانمان اجازه دهیم خودشان غذا یا دسرشان را انتخاب کنند تا موضع گیری خاصی در برابر سبزی ها نداشته باشند. شما هم می توانید با خوردن غذاها و دسرهای سالم و تعریف کردن از طعم و خواص آنها، نظر بچه ها را به سمت این خوراکی های مغذی جلب کنید.