از ادویه ها به عنوان یکی از طعم دهنده ها در تمام غذاها استفاده می شود.به همین دلیل ضرورت استفاده از ادویه سالم را نباید فراموش کرد. ادویه های نامرغوب و غیر بهداشتی به صورت فله ای در بازار عرضه می شوند.استفاده از این ادویه ها تهدیدی جدی برای سلامت افراد به شمار می آید زیرا حاوی سمی هستند که حین پخت از بین نمی روند.ترکیبی از نان خشک کپکزده، رنگهای غیرمجاز شیمیایی و افزودنیهای غیربهداشتی در این ادویه ها به کار برده می شود.در این مطلب قصد داریم شما را با توصیه هایی برای خرید ادویه های بهداشتی آشنا نماییم.
به منظور پرهیز از خرید ادویه تقلبی، پیشنهاد میشود: به عموم مردم توصیه میشود که هرگز از کنار تقلبات و تخلفات مواد غذایی به راحتی عبور نکنند و موارد مشاهده شده را به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 1490 اطلاع دهند.
۱- ترجیحا از ادویه بستهبندی شده در شرکتهای مجاز و خوشنام که تحتنظر وزارت بهداشت فعالیت میکنند، ادویه را تهیه کنید.
۲- ادویه را به صورت ساییده نشده تهیه کرده و در منزل، خودتان نسبت به ساییدن آن اقدام کنید. بسیاری از کارخانجات بزرگ مواد غذایی یا رستورانها و هتلهای معتبر، این مسیر را ترجیح میدهند.
هرگز و به هیچ عنوان نسبت به فروش نان خشک به هیچ فردی اعم از افراد دورهگرد و… اقدام نکنند چراکه رشد کپک روی این نانها و تولید آفلاتوکسین متعاقب آن – که سرطانزای قطعی کبد است- باعث بروز بیماریهای بدخیم در جامعه میشود.
توصیه میشود نان خشک را همانند سایر پسماندها و ترجیحا به همراه پسماندهای آلی (غذایی) به سطلهای زباله انتقال یا به کیوسکها و خودروهای بازیافت تحویل دهید.