کولونوسکوپی روشی است که با استفاده از آن می توان ضایعات سرطانی موجود در روده بزرگ را پیدا کرد و برداشت.اما آیا استفاده از این روش محدودیت سنی دارد؟مطالعات جدیدی انجام شده که نشان می دهد استفاده از این روش برای تشخیص سرطان پس از 75 سالگی فایده چندانی ندارد.

به گزارش پایگاه خبری سلامانه و به نقل از WebMD، بازبینی بیش از ۱.۳ میلیون بیمار ۷۰ تا ۷۹ ساله نشان داد که ریسک ابتلا به سرطان کولون در ۸ سال بعدی با کولونوسکوپی کمی کاهش می‌یابد و در افراد زیر ۷۵ سال، از کمی کمتر از ۳ درصد به کمی بیشتر از ۲ درصد کاهش می‌یابد. اما این روش اثر خاصی روی خطر ابتلا به سرطان در بیماران بالای ۷۵ سال نداشت.
با این حال، رابرت اسمیت، نایب‌رئیس برنامه غربال‌گری سرطان در جامعه سرطان امریکا، گفت که منع انجام تمام کولونوسکوپی‌ها برای افراد بالای ۷۵ سال اشتباه است. بهترین معیار، ارزیابی سلامت کلی و امید به زندگی هر بیمار به صورت خاص است.
اسمیت که در این مطالعه نقشی نداشت، گفت: «مسئله در مورد افراد پیر این است که آیا غربال‌گری برای ایشان فایده‌ای دارد یا نه. پس از ۷۵ سالگی می‌شود برای هر فرد به صورت خاص در مورد غربال‌گری تصمیم‌گیری کرد.»
گایدلاین‌های غربال‌گری کارگروه خدمات پیش‌گیرانه ایالات متحده توصیه می‌کند که افراد از سن ۵۰ تا ۷۵ سالگی، با هر روشی، من جمله کولونوسکوپی، مورد غربال‌گری از نظر سرطان کولون قرار گیرند.

 

منبع: سلامانه