کارشناس اطلاعات دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد با تاكيد بر اجتناب از مصرف خودسرانه داروهاي آنتي بيوتيك در فصل سرما توصيه كرد: با مشاهده هرگونه علائم سرماخوردگي و آنفلوآنزا خودسرانه از آنتي بيوتيکها استفاده نکنيد.
دکتر مجيد رجايي در گفتوگو با ایسنا، با بيان اين كه مصرف خودسرانه آنتي بيوتيكها يكي از معضلات جامعه ما ميباشد، اظهار كرد: مصرف خودسرانه آنتي بيوتيکها احتمال ابتلا به انواع بيماريها و عفونتها را افزايش ميدهد.
وي ادامه داد: با مصرف خودسرانه آنتي بيوتيکها، تعداد زيادي از باکتريها نسبت به آنتي بيوتيکها مقاوم ميشوند و اين مقاومت را از نسلي به نسل ديگر انتقال ميدهند. لذا دوره درمان طولانيتر شده و اين مسئله احتمال ابتلا به انواع بيماريها و عفونتهاي ديگر را نيز افزايش ميدهد که ميتواند پيامدهاي خطرناكي در آينده به دنبال داشته باشد.
دكتر رجايي عنوان داشت: مصرف بي رويه دارو علاوه بر هزينههاي زياد، عوارض جانبي زيادي نيز در پي دارد كه از نظر سلامتي و اقتصادي مشکل آفرين است.
کارشناس اطلاعات دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد تصريح كرد: در حال حاضر مقاومت دارويي به دليل مصرف خودسرانه آنتي بيوتيك در بيمارستانها افزايش يافته كه اين امر موجب عفونتهاي مقاوم بيمارستاني شده است.
وي يادآور شد: سالمندان، زنان باردار و كودكان از جمله افرادي هستند كه آسيب پذيري بيشتري در برابر مصرف خودسرانه آنتي بيوتيك دارند.
وي توصيه كرد: بهتر است آنتي بيوتيك باقيمانده بعد از طي دوره درمان در خانه نگهداري نشود. مصرف آنتي بيوتيكها بايد با تجويز پزشک و در ساعت مقرر و با توصيه داروساز مصرف شده و دوره درمان کامل شود.
دكتر رجايي اظهار داشت: افراد در فصل سرما با مشاهده هر گونه علائم سرماخوردگي يا آنفلوانزا به طور خودسرانه از آنتي بيوتيکها استفاده نکنند. همچنين والدين هنگام ابتلاي فرزندان خود به عفونتهاي شايع فصل سرما (سرماخوردگي، سينوزيت، آنفلوآنزا و اوتيت) بايد از مصرف خودسرانه آنتي بيوتيك خودداري كنند.
کارشناس اطلاعات دارويي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پرشکي شهيد صدوقي يزد در پايان متذكر شد: در صورت بروز حساسيت در زمان مصرف آنتي بيوتيك، بهتر است بيمار بدون قطع خودسرانه دارو با پزشك يا داروساز خود مشورت كند.