ترش کردن یا ریفلاکس معده یکی از شایع ترین مشکلات گوارشی در افراد است.این بیماری می تواند برای فرد بسیار آزار دهنده باشد.افرادی که از این بیماری رنج می برند راه حل ها و داروهای متنوعی را برای بهبودی امتحان می کنند.در این مطلب قصد داریم شما را با راه حل های کلیدی و موثر برای درمان  و جلوگیری از ترش کردن آشنا نماییم.

جلوگیری از ترش کردن معده

بدخوابی، سوزش معده، حالت تهوع و سرفه همه عوارض رفلکس اسید معده هستند. بنابراین این مشکل چندان قابل تحمل نیست. اولین راه برای دفاع در مقابل نشانه های رفلکس اسید معده سبک زندگی، نوع غذاها و برنامه غذایی روزانه شماست. اگر شما هم چنین مشکلی دارید برای رفع آن باید این غذاها را مصرف کنید.

 

جلوگیری از ترش کردن معده با آب

آب اسید معده را رقیق می کند و از رفلکس اسید در معده جلوگیری می کند. علاوه بر این برای سلامت تمام بدن از سلامت مغز گرفته تا سم زدایی مفید است. به جای نوشیدنی های گازدار آب بنوشید زیرا نوشیدنی های گازدار نشانه های رفلکس اسید معده را بدتر می کند. اگر دوست دارید آب کمی طعم داشته باشد خرده میوه هایی که دوست دارید به آن اضافه کنید. فقط مراقب باشید که نعناع و زنجبیل به آن اضافه نکنید چون مشکل را بدتر می کند.

 

جلوگیری از ترش کردن معده با دمنوش گیاهی

اگر به نوشیدن قهوه و چای در روز عادت دارید نمی توانید با خوردن آب آن ها را ترک کنید. این دو نوشیدنی (قهوه و چای) مشکل رفلکس اسید معده را بدتر می کند. اما می توانید دمنوش های گیاهی مثل دمنوش بابونه یا چای میوه را جایگزین شان کنید تا از رفلکس اسید معده تا حدودی جلوگیری کنید.

 

جلوگیری از ترش کردن معده با سبزیجات

با مصرف سبزیجات سالم غذا بخورید تا دیگر مشکل رفلکس اسید معده نداشته باشید.البته ناگفته نماند که گوجه فرنگی های اسیدی و سبزیجات سرخ شده چرب نیز چندان برای رفع این مشکل مناسب نیستند. یکسری سبزیجات مشکل رفلکس معده را بدتر می کنند. مثل: اسفناج، قارچ و بادمجان. سعی کنید هر وعده سبزیجات مورد علاقه تان را مصرف کنید.

 

جلوگیری از ترش کردن معده با توت فرنگی، طالبی، موز

می توانید با خوردن خیلی از میوه های خوشمزه مشکل اسید معده را رفع کنید. توت فرنگی، طالبی و موز بهترین موارد برای کنترل رفلکس اسید معده هستند. چون به راحتی هضم می شوند و اسیدی نیستند. فقط نباید مرکبات مصرف کنید چون میزان اسید این میوه ها زیاد است و مشکل اسید معده را بدتر می کند.

 

جلوگیری از ترش کردن معده با لبنیات کم چرب

اگر مشکل رفلکس اسید معده دارید باید از غذاهایی که منبع چربی های متمرکز هستند دوری کنید. از جمله این غذاها لبنیات پر چرب می باشد. از آنجا که هضم چربی سخت است باعث افزایش سطح اسید معده می شود و نشانه های رفلکس را بدتر می کند. بنابراین باید شیر کم چرب، ماست بدون چربی، پنیر کم چرب و در کل لبنیات های کم چرب و به مقدار کم مصرف کنید تا بتوانید مشکل اسید معده را کنترل کنید.

 

جلوگیری از ترش کردن معده با مرغ و ماهی بدون چربی

یکی دیگر از منابع چربی مرغ و ماهی هستند. بنابراین در مصرف این غذاها باید کم چرب ترین آن ها را انتخاب کنید. به عنوان مثال: ماهی سفید، بوقلمون بدون استخوان و بدون پوست و سینه مرغ.

 

گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ
منبع : سیمرغ