چرا گوش ها زنگ می زنند؟

وزوز گوش اصطلاحی پزشکی برای شنیدن صدای زنگ یا وزوز در گوش است. اکثر مردم از وزوز گوش به عنوان “زنگ زدن در گوش” یاد می کنند. با این حال، ممکن است چیزی فراتر از زنگ زدن شنیده شود. در صورت داشتن وزوز گوش موارد زیر به احتمال زیاد شنیده می شود:

غرش

وزوز

سوت زدن

خش خش

با وجود شنیدن صداهایی در گوش احتمال می رود منبع خارجی صوتی برای آن وجود نداشته باشد. این بدان معناست هیچ چیزی نزدیک سر برای ایجاد صداها وجود داشته باشد به همین دلیل برخی اوقات صداهای وزوز گوش را صداهای فانتوم می نامند.

وزوز گوش می تواند خسته کننده و آزاردهنده باشد. اغلب مواقع صداهایی که می شنوید می تواند با شنیدن صداهای واقعی در اطراف تداخل ایجاد کند. وزوز گوش می تواند با افسردگی، اضطراب و استرس نیز ایجاد شود.

وزوز گوش می تواند یک یا هر دو گوش را تحت تاثیر قرار دهد. افراد در هر سنی می توانند به وزوز گوش مبتلا شوند، اما این عارضه در افراد مسن شایع تر است. وزوز گوش می تواند عینی یا ذهنی باشد. در وزوز هدفمند گوش خود فرد و دیگران می توانند صداهای خاصی را بشنوند که به طور معمول به دلیل عروق خونی غیرطبیعی در گوش و اطراف آن رخ می دهد.

وزوز عادی گوش امری نادر است، اما وزوز موضعی بسیار شایع تر است. فقط صدای غرش، زنگ زدن و سایر صداهای وزوز گوش ذهنی شنیده می شود.

علت وزوز گوش چیست؟

آسیب به گوش میانی یا داخلی یکی از علل بروز شایع وزوز گوش محسوب می شود. گوش میانی امواج صوتی را می گیرد و گوش داخلی با هدایت آنها پیام های الکتریکی را به مغز منتقل می کند.

بعد از پذیرفتن این سیگنال ها توسط مغز و تبدیل آنها به صداها قابل شنیدن هستند. برخی اوقات آسیب گوش داخلی نحوه پردازش صدا را در مغز تغییر می دهد. آسیب به پرده گوش یا استخوان های کوچک گوش میانی نیز می تواند در هدایت صحیح صدا اختلال ایجاد کند. تومورهای موجود در گوش یا عصب شنوایی نیز می توانند باعث ایجاد صدای زنگ در گوش شوند.

قرار گرفتن در معرض صداهای بسیار بلند به طور منظم نیز می تواند باعث وزوز گوش در برخی افراد شود. افرادی که از چکش، اره برقی یا سایر تجهیزات سنگین استفاده می کنند بیشتر به عارضه وزوز گوش  دچار می شوند. گوش دادن به موسیقی با صدای بلند از طریق هدفون یا حضور در یک کنسرت نیز ممکن است علائم موقتی وزوز گوش را ایجاد کند.

علاوه بر این، استفاده از دارو نیز می تواند باعث وزوز گوش و آسیب شنوایی شود که سمیت گوش نامیده می شود. داروهایی که باعث وزوز گوش می شوند عبارتند از:

مصرف دوزهای بسیار زیاد آسپرین مانند بیش از 12 دوز روزانه به مدت طولانی

داروهای دیورتیک حلقه مانند بومتانید

داروهای ضد مالاریا مانند کلروکین

مصرف برخی آنتی بیوتیک ها مانند اریترومایسین و جنتامایسین

داروهای ضدسرطان مانند وینکریستین

سایر شرایط پزشکی که می تواند باعث ایجاد زنگ در گوش شود عبارتند از:

کاهش شنوایی مربوط به سن

اسپاسم عضلانی در گوش میانی

بیماری منیر به عنوان یک بیماری گوش داخلی بر شنوایی و تعادل تاثیر می گذارد

فشار خون بالا

کلسترول بالا

آسیب های سر و گردن

اختلالات مفصل گیجگاهی فکی که باعث درد مزمن در فک و سر می شود

جرم زیاد گوش که نحوه شنیدن را تغییر می دهد

وزوز گوش چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک ضمن معاینه گوش ها برای تشخیص وزوز گوش تست شنوایی انجام می دهد. فرد متخصص صداها را از طریق مجموعه ای از هدفون به طور همزمان به یک گوش منتقل می کند. با بلند کردن دست یا انجام یک حرکت مشابه با شنیدن هر صدایی باید نسبت به آن واکنش نشان دهید.

همچنین پزشک می تواند از آزمایش های تصویربرداری مانند سی تی یا ام آر آی برای بررسی تغییر شکل یا آسیب به گوش استفاده کند. اشعه ایکس معمولی تومورها، اختلالات عروق خونی یا سایر ناهنجاری هایی را که بر شنوایی تاثیر می گذارد را نشان نمی دهد.

وظیفه گوش این است که صدا را دریافت کند و آن را به اجزای دیگر برساند.این عضو مهم در بدن یک اندام حسی است که 3 بخش داخلی،میانی و خارجی آن را تشکیل داده اند.

گوش صدا را بعد از یک اختلاف زمانی جزئی می شنود و میان 20 تا 20000 هرتز را گوش درک مینماید.آیا زمانی که گوش بر اثر ضربه ای سوت می کشد باید نگران بود و مهم است؟

من حدود ۶ روزه که ضربه ی محکمی به گوشم وارد شده (سیلی) که بعد از ضربه گوشم سوت میکشید و تا ٢ روز گوش و استخوان فکم تو اون ناحیه درد داشت

الان ۶ روزه سر گیجه ی شدید و سر درد دارم و حالت تهوع و هی گوشم میگیره ممکنه مشکل مهمی برام پیش اومده باشه؟ سر گیجه و سردردم طبیعی نیست.

بر اثر ضربه ای که به گوش شما وارد شده است چون حجم زیادی هوا وارد گوش شما شده احتمال پارگی پرده گوش بسیار قوی است باید حتما به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید جون علائمی هم که ذکر کردید مثل سردرد و وزوز گوش نشان دهنده پارگی  گوش شما هست

سرطان سینوس و بینی کشنده هست؟یا بطور کامل قابل درمانه؟

باید حتما مشخص شود که سرطان شما از چه نوعی هست و تا چه حدی پیشرفت کرده در مواردی که سرطان خطرناک تشخیص داده میشود ولی پیشرفت نکرده هم می توان جلوی آن را گرفت همچنین این مورد که کجای سینوس شما سرطانی شده می تواند تاثیر زیادی در روند درمان داشته باشد

من دماغم مشکل تفسی داره وخلط دماغم همیشه ته دماغم سفت میشه ومن با فشارهوای دماغم میدم بیرون ودراین لحظه فشاری به پرده گوشم میاد وهس میکنم هواداره از گوشم خارج میشه،چن وقته بافشارمعمولی هم گوش سمت راستم حالت خش خش پیدا کرده ویکم حالت درد مانندداره،سوال من اینه که احتمال پاره شدن داره.

بله گاهی فین های خیلی شدید به علت فشار زیادی هوایی که وارد شیپور می کنند باعث پارگی گوش می شوند توصیه میشود قبل از تمیز کردن بینی حتما باسرم ولرم چند بار شستشو داخل بینی را انجام دهید و برای بررسی پارگی پرده گوشتان به یک متخصص مراجعه کنید.

یک نوجوان 17ساله هستم که در سن 11سالگی لوئزه هامو عمل کردم و برداشتم . از همون سال شروع به چاق شدن کردم و حالا من 101کیلو گرم وزن دارم ولی قدم نزدیک به 178 است . من دچار بزرگی سینه شده ام که مشکلات زیادی برام به وجود آورده.از شما خواهش دارم که هر چه سریع تر منو راهنمایی کنین .که آیا با ورزش کردن رفع میشه یا که به عمل نیاز دارم .واگر نیاز دارم هزینه اش چقدر میشه و یک دکتر خوب در استان گیلان به من معرفی کنین .ممنون میشم.

عمل لوزه در موارد بسیار نادر منجر به چاقی خواهدشد شما با علائمی که ذکر کردید به احتمال زیاد منجر به بیماری ژنیکوماستی(بزرگی سینه آقایان) شده اید که باید از لحاظ مشکلات هورمونی و تیروئید و هورمون های جنسی با مراجعه به متخصص داخلی مشکلتان بررسی شود.

گزینه های درمانی وزوز گوش چیست؟

پزشک هرگونه بیماری زمینه ای ایجاد کننده وزوز گوش را درمان می کند. وی ناهنجاری عروق خونی را برطرف کرده و جرم اضافی گوش را خارج می کند. در صورت کمک داروها به بهبود وزوز گوش پزشک ممکن است نسخه ای برای بازگرداندن شنوایی طبیعی نیز تجویز کند.

دارودرمانی

درمان دارویی می تواند صداهای شنیده شده در گوش را کاهش دهد. داروهای ضدافسردگی سه حلقه ای و داروهای ضداضطراب از جمله زاناکس، آمی تریپتیلین و نورتریپتیلین در برخی موارد می توانند صداهای گوش را کاهش دهند. با این حال، همه نسبت به درمان دارویی پاسخ نمی دهند و بروز عوارض جانبی آن می تواند آزاردهنده باشد. عوارض جانبی داروهای مورد استفاده برای درمان وزوز گوش شامل موارد زیر است:

حالت تهوع

خستگی

یبوست

تاری دید

در موارد نادر، این داروها حتی می توانند باعث بروز مشکلات قلبی شوند.

درمان در خانه

دستگاه های مهار سر و صدا با ایجاد صداهای آرامش بخش برای پوشاندن صداهای گوش، به کاهش زنگ، وزوز یا غرش شنیده شده در گوش کمک کنند، همچنین می توان دستگاهی مانند سمعک در گوش قرار داد.

تغییر سبک زندگی

با کاهش استرس می توان گام هایی برای مدیریت وزوز گوش برداشت. البته استرس باعث وزوز گوش نمی شود، اما می تواند آن را تشدید کند. برای کاهش استرس در زندگی یک سرگرمی برای خود داشته باشید یا با یک دوست یا یکی از اعضایی خانواده خود صحبت کنید، همچنین باید از قرار گرفتن در معرض صداهای بلند برای کاهش شدت وزوز گوش اجتناب کرد.

سمعک

سمعک برای برخی از افراد مبتلا به وزوز گوش گزینه مفیدی محسوب می شود. تقویت صدا می تواند به کسانی که به دلیل وزوز گوش در شنیدن صداهای معمولی مشکل دارند، کمک کند.

کاشت حلزون گوش

کاشت حلزون برای بازگرداندن شنوایی از دست رفته نیز موثر است. کاشت حلزون گوش به مغز اجازه می دهد از قسمت آسیب دیده گوش دور بزند تا به فرد در شنیدن موثرتر کمک کند. میکروفونی که بالای گوش کاشته شده است با یک مجموعه الکترود در گوش داخلی کار می کند.

ایمپلنت سیگنال های مورد نیاز برای پردازش صدا را به عصب شنوایی ارسال می کند. کاشت حلزون از تحریک الکتریکی برای کمک به مغز برای درک صحیح صداها استفاده می کند.

چگونه می توان از وزوز گوش جلوگیری کرد؟

از گوش های خود در برابر صداهای بلند برای جلوگیری از وزوز گوش محافظت کنید. میزان صدای تلویزیون، رادیو و پخش کننده موسیقی شخصی خود را کنترل کنید. از محافظ گوش در برابر صداهای بلندتر از 85 دسی بل استفاده کنید که این میزان با صدای متوسط ​​ترافیک سنگین در ارتباط است.

علاوه بر این، در صورتی احاطه شدن با صداهای بلند گوش های خود را بپوشانید و از محافظ مناسب گوش مانند گوش گیر استفاده کنید باید از مصرف داروهایی که باعث عود علائم وزوز گوش می شوند اجتناب کنید و آزمایش های مربوط به شنوایی خود را به طور منظم انجام دهید تا هرگونه مشکل در ساختار گوش داخلی و میانی به سرعت تشخیص داده شود.

مترجم: الهه زارعی