20

قهوه یکی از نوشیدنی هایی است که امروزه در سرتاسر طرفداران بسیاری دارد قهوه است. متخصصان در رابطه با استفاده از این خوراکی نظرات گوناگونی دارند ، عده ای بر این باورند که خوردن قهوه برای بدن سرشار از خاصیت است و عده ی دیگر نظری خلاف این موضوع دارند.

قطعا درباره برخی عوارض جانبی قهوه شنیده اید اما با وجود این تبلیغات منفی باید بدانید که قهوه از جهاتی برای تندرستی مفید است. وقتی پای قهوه به میان می آید، انبوهی از مطالعات و بررسی ها تایید می کند که نوشیدن قهوه به طور مرتب در بین افراد سالم در حد ۲ تا ۳ فنجان در روز در مقایسه با افرادی که کمتر و حتی اصلا قهوه نمی نوشند، نتایج مثبت گوناگونی برای سلامت در پی دارد.

 

 

 

دوپینگ قبل از ورزش

 

۱ افزایش کارایی هنگام ورزش: پژوهش ها حاکی از این است که کافئین بر افزایش کارایی در ورزش تاثیرگذار است. کافئین می تواند عملکرد استقامتی بدن انسان در ورزش هایی مانند دو، شنا و دوچرخه سواری را تقویت کند. همچنین می تواند به بازیابی توان شما پس از انجام تمرینات کمک کند. زمان مطلوب برای مصرف کافئین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پیش از شروع ورزش است، با اینکه گاهی افزایش کارایی در همان ۱۵ دقیقه اول آشکار می شود. به یاد داشته باشید که کافئین از میزان کم به متوسط مؤثر واقع می شود (حدود ۳ تا ۶ میلی گرم کافئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و فواید بیشتری در میزان بالا (۹ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم) فراهم نمی کند.

 

جانتان را نجات دهید

 

۲ جلوگیری از ابتلا به سرطان: قهوه برشته شده تیره به داشتن انواع آنتی اکسیدان ها شهرت زیادی دارد. برای فهم منبع و مکانیسم این خاصیت، بررسی ای برای مشاهده ماهیت شیمیایی قهوه برشته شده نسبت به خواص آنتی اکسیدانی آن انجام گرفت که در آن اجزای شیمیایی ای که از دانه های قهوه برشته شده در درجه حرارت بالا گرفته شده است، تجزیه و تعیین کیفیت شدند. این نتایج نشان داد که در قهوه برشته، ترکیباتی به نام فرآورده های واکنشی میلارد (MRPs) هست که مقدار زیادی خواص آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان ها به سلول ها کمک می کند تا از رادیکال های آزاد و فشار عمل اکسیداسیون که می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند، محافظت کند.

 

 

اگر گوشت قرمز زیاد می خورید…

 

۳ کاهش خطر بیماری نقرس: پژوهشی تازه نشان داده است که مصرف طولانی مدت قهوه با کاهش خطر بیماری نقرس در مردان و زنان در ارتباط است. این کاهش خطر قابل توجه در این بررسی، در افرادی که بیش از ۴ فنجان قهوه در روز مصرف می کنند، مشاهده شده است. نقرس که با ورم شدید مفاصل و درد شدید همراه است، از گذشته بیماری شایعی در بین مردان بوده، اما اخیرا در میان زنان هم افزایش موارد ابتلا گزارش شده است. بیشتر پژوهش ها در مورد پیشگیری و درمان نقرس روی مردان متمرکز بوده اما در بررسی ای که در سال ۲۰۰۷ انجام گرفت، آشکار شد که مصرف مداوم قهوه به طور قابل توجهی با کاهش شیوع بیماری نقرس در بین مردان ارتباط دارد. با این حال، این پژوهش جدید بیانگر این مسئله است که زنانی که حتی در روز یک فنجان قهوه می نوشند می توانند خطر ابتلا به نقرس را تا ۲۲درصد کاهش دهند.

 

 

 

سپر محافظ برای قلب شما

 

۴ کاهش خطر انسداد شریان های قلب: در صورتی که نوشیدن قهوه عادت روزانه شما شده، ممکن است در طولانی مدت از تاثیرات آن روی سلامت قلب خود شگفت زده شوید. بررسی تازه ای که نتایج آن در نشریه انجمن قلب ایالات متحده منتشر شده نشان داده که شاید مصرف بیش از اندازه چای و مصرف متعادل قهوه به دلیل انسداد رگ های قلب با کاهش میزان مرگ ومیر رابطه مستقیم داشته باشد. در قهوه خورهایی که ۲ تا ۳ فنجان قهوه در روز می نوشند نسبت به کسانی که کمتر از یک فنجان از آن در روز می نوشند، خطر مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی ۲۱ درصد کاهش می یابد.

 

 

 

 

چرا باید قبل از ظهر قهوه بخورید؟

 

۵ کاهش خطر ابتلا به دیابت: نوشیدن قهوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. اما وقتی پای مزیت های سلامت قهوه به میان می آید، زمان نوشیدن آن هم اهمیت زیادی پیدا می کند. طی مطالعه ای در برزیل، حدود ۷۰ هزار زن که دیابت نداشتند مورد بررسی قرار گرفتند، آنهایی که پیش از ظهر بیش از یک فنجان قهوه می نوشیدند، ۳۴ درصد کمتر از کسانی که اصلا قهوه نمی خوردند مبتلا به دیابت نوع ۲ شده بودند. زنانی که حداقل ۳فنجان قهوه در روز می نوشیدند در مقایسه با زنانی که هرگز قهوه نمی خوردند، ۲۷ درصد کمتر دچار این بیماری می شدند. با وجود این، وقتی پژوهشگران این اطلاعات را دقیق تر مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که زمان بندی خاص در مصرف قهوه فاکتوری است که رابطه مستقیمی با تاثیر محافظتی آن دارد.

 

در آن دسته از زنانی که بیش از یک فنجان قهوه پیش از وقت ناهار می نوشند (در مقایسه با زنانی که پیش از این موقع روز قهوه نمی نوشند) خطر دیابت نوع ۲ تا ۳۴درصد کاهش می یابد.

 

 

و اما تاثیرات منفی قهوه

 

باردار ها نباید قهوه بخورند

 

حالا که محاسن قهوه را خواندید بهتر است درباره مضرات آن هم بدانید. مثلا ممکن است برای افرادی که به طور مداوم یا بیش از اندازه قهوه مصرف می کنند به دلیل ترش کردن بامقدار کافئین موجود در قهوه مشکلات جدی ای به وجود آید. این مشکلات عمده عبارتند از: برگشت اسید، سوزش قلب، بی خوابی، تپش قلب یا حساسیت به کافئین. برای کسانی که از بیماری میگرن رنج می برند، قهوه کافئین دار ممکن است تاثیرات منفی ای داشته باشد. برای این افراد مصرف بیش از ۲ فنجان قهوه در روز ممکن است سبب تشدید سردرد شود، در حالی که میزان کم آن می تواند درد را تسکین دهد. به نظر می رسد نوشیدنی های انرژی زای کافئین دار سالم هستند اما به خانم های باردار توصیه می شود مصرف قهوه را کنترل کنند.

 

در نهایت پژوهش های جدید بیانگر این است که قهوه باعث مشکل تر شدن دوران بارداری و زایمان می شود. پس اگر قصد بارداری دارید، کار عاقلانه این است که قهوه خوردن را برای مدتی ترک کنید.