جوانه ها یکی از مفیدترین مواد غذایی در جهان هستند.اما به علت اطلاعات کم در مورد خواص آن ها افراد زیادی از خوردن آن غافل می مانند.در این مطلب قصد داریم شما را با طرز تهیه سوپ جوانه گندم آشنا نماییم.سوپ جوانه گندم مانند سالاد جوانه گندم، ماسک جوانه گندم و روغن جوانه با استفاده از جوانه گندم تهیه میشود.

برای تهیه جوانه، از دانه غلات و حبوبات مانند: گندم، عدس، ماش، لوبیا سفید، نخود و… حتی دانه‌هایی مثل باقلا هم می‌توان استفاده کرد. جوانه‌ها را بیشتر به سالاد اضافه می‌کنند اما با خشک‌کردن و پودرکردن جوانه می‌توان آن را به انواع سوپ‌ها و آش نیز افزود.

یکی از پرمصرف‌ترین انواع جوانه، جوانه گندم است که سرشار از ویتامین‌ها و املاح معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامینA است.
ویتامین A موجود در جوانه گندم باعث افزایش قوه بینایی، سرعت رشد کودکان، شادابی پوست و سلامت ریه و گلو می شود.
از سوی دیگر مصرف جوانه گندم خستگی مفرط، ضعف و بی حالی را کاهش می‌دهد. ویتامین B1 موجود در جوانه گندم نیز، برای تعادل سیستم عصبی ضروری است.
همچنین جوانه گندم در رفع بی‌خوابی، بروز یائسگی زودرس، اختلالات قلبی و دیابت هم می‌تواند مفید و مؤثر باشد.
بنا بر توصیه متخصصان، کسانی که از سوء تغذیه رنج می‌برند یا منع استفاده از سبزی‌ها را دارند، می‌توانند با تهیه جوانه گندم و مصرف مداوم آن، از کمبود ویتامین‌ها و املاح معدنی طبیعی بدن جلوگیری کنند.
در ادامه این توضیحات شما را با طرز تهیه سوپ جوانه گندم آشنا می‌کنیم که طعم متفاوت و جالبی دارد.

مواد لازم برای تهیه سوپ جوانه گندم:

 جوانه گندم 3 پیمانه
قارچ خردشده 1 پیمانه
 جوپرک 1 پیمانه
 رب گوجه فرنگی 2 ق غذاخوری
 آب مرغ  2 لیتر
 پیاز 1 عدد
 سیر 2-3 حبه
 گشنیز خردشده 4-5 ق غذاخوری
 کره 1 ق مرباخوری
نمک، فلفل، آبلیمو به میزان لازم

 

طرز تهیه سوپ جوانه گندم:

  1. برای تهیه سوپ جوانه گندم ابتدا پیاز را ریز خرد کنید و یا رنده بزنید و داخل تابه بریزید.
  2. سیر را هم رنده کنید و با مقداری کره تفت دهید.
  3. قارچ را ریز خرد کره و اضافه کنید.
  4. جوانه گندم را بعد از شستن داخل مواد قبلی ریخته و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  5. آب مرغ یا گوشت را داخل قابلمه بریزید.
  6. در صورت تمایل می‌توانید مقداری بال و گردن مرغ را نیز با آب مرغ به سوپ اضافه کند و بعد از پخت، گوشت آن‌ها را از استخوان جدا کرده و داخل سوپ بریزید.
  7. جو پرک و بقیه مواد را نیز اضافه کنید و اجازه دهید مواد کمی بجوشند.
  8. بعد حرارت را کم کنید و کمی نمک و فلفل به سوپ بزنید.
  9. در آخرین مرحله، رب، گشنیز یا جعفری خردشده و آبلیمو اضافه کنید و یکی دو جوش که زد، از روی حرارت بردارید.

سوپ جوانه گندم خوشمزه، سالم و مقوی شما آماده است.

 

پیشنهاد می‌کنیم برای وارد کردن ماده مفیدی مانند جوانه گندم به سبد غذایی خانواده، این سوپ خوشمزه را امتحان کنید. امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را برده باشید.

 

 

منبع: مجله اینترنتی ستاره