یکی از نوع های برنج برنج قهوه ای میباشد که از خاصیت های زیادی بهره می برد و مصرف آن برای افراد توصیه میشود.شما میتوانید برای پیشگیری از متابولیک،اختلالات عصبی وسرطان کولون از برنج قهوه ای استفاده کنید و همچنین این برنج به کنترل فشار خون،بهبود سلیاک و کاهش سطح کلسترول خون کمک مینماید.پیشنهاد میکنیم ادامه را مطالعه نمایید.
در طب چینی از برنج برای درمان اختلالات سیستم عصبی نظیر افسردگی استفاده میشود.
همچنین برای درمان ناراحتیهای معده و در موارد اسهال تجویز میشود.
در طب چینی از برنج جوانه زده شده برای تقویت اشتها و افزایش قابلیت هضم غذا استفاده میکنند.
فواید خاص برنج قهوهای
برنج قهوهای و کمبود انرژی
هضم و جذب کربوهیدرات موجود در برنج نسبتا سریع صورت میگیرد.
در نتیجه برنج، غذای مناسبی برای جبران سریع انرژی مصرف شده به دنبال فعالیت فیزیکی است.
همچنین برنج قهوهای حاوی منگنز است که برای حفظ قدرت عضلانی و سنتز پروتئین ضروری است.
برنج قهوهای و سرطان کولون
سبوس برنج به تشکیل مدفوع و ایجاد انقباضات عضلانی دیواره روده کمک میکند و در نتیجه مواد سرطانزای موجود در مدفوع زمان کمتری برای ایجاد تغییرات سرطانی در دیواره کولون خواهند داشت.
از این رو گفته میشود برنج قهوهای خطر ابتلا به سرطان کولون را کاهش میدهد.
برنج قهوهای و اختلالات عصبی و متابولیک
ویتامین B موجود در غلات به حفظ ساختار و عملکرد مناسب سیستم عصبی کمک میکند.
ضمنا وجود ویتامین B، برای تبدیل قند خون به انرژی داخل سلولی ضروری است.
برنج قهوهای و فشار خون بالا
برنج قهوهای دارای مقدار قابل توجهی پتاسیم است که برای حفظ تعادل آب و پایین نگه داشتن فشار خون ضروری است.
از طرف دیگر چون برنج فاقد سدیم است افراد مبتلا به فشار خون بالا میتوانند بدون نگرانی از برنج بدون نمک استفاده کنند.
برنج قهوهای و سطح بالای کلسترول خون
روغن حاصل از سبوس برنج حاوی موادی به نام اوریزانول است که باعث کاهش جذب و سنتز کلسترول میشوند.
برنج قهوهای و بیماری سلیاک
از آنجا که برنج فاقد پروتئین گلوتن است منع غذایی بسیار مناسبی برای افراد مبتلا به سلیاک است.
برنج به ندرت باعث بروز واکنشهای آلرژیک در افراد میگردد، از اینرو معمولا غذای پایه بسیاری از رژیمهای حذفی است.
دکتر لادن گیاهی؛ متخصص تغذیه
منبع : زندگی آنلاین