کبد در گوارش و دیگر فعالیت های سوخت و سازی بدن نقش بسزایی را ایفا میکند و در بدن انسان بزرگترین غده میباشد.این عضو مهم بدن برای گلوکز خون بعنوان یک سیستم بافری عمل مینماید و بصورت تقریبی هر عضوی از بدن تحت حمایت کبد است و این عضو برای ادامه زندگی بسیار مهم میباشد.بنابراین محافظت از کبد باید بسیار ویژه صورت بگیرد.
در سالهای اخیر مشکلات کبدی در جهان بسیار گسترده شده است. از طرفی محققان برای جستجوی چاره و مواد موثر بر مشکلات کبدی از دو سه دهه اخیر دست به کار شده و برای مقابله با این مشکل به دنیای گیاهان و گیاهان دارویی روی آوردهاند.
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی، فارماکولوژی و استاد دانشکده داروسازی تهران در گفتوگویی با خبرنگار پایگاه خبری «سلامانه» به خواص دارویی برخی گیاهان اشاره کرد که محافظ کبد هستند.
دنیای ماشینی امروز باعث شده تا بسیاری از مواد مصنوعی به صورت موادخوراکی و نوشیدنی به بدن ما سرازیر شوند. این مواد در پالایشگاه بزرگ بدن به مواد ارزشمند و مضر و سمی تغییر شکل میدهند.
بسیاری از مواد اکسیدان و مواد حاوی رادیکالهای آزاد که دارای اثرات مخرب و سرطانزا هستند حاصل همین مواد در کبد هستند. به همین دلیل در سالهای اخیر مشکلات کبدی در جهان بسیار گسترده شده است.
از طرفی محققان برای جستجوی چاره و مواد موثر بر مشکلات کبدی از دو سه دهه اخیر دست به کار شده و برای مقابله با این مشکل به دنیای گیاهان و گیاهان دارویی روی آوردهاند. اصولا گیاهان، سبزیجات و میوهها بهترین مواد محافظ کبد هستند و بسیاری از مواد گیاهی دارای خواص ضدسموم کبد، خنثیکننده رادیکالهای آزاد و به عنوان آنتیاکسیدانها هستند. البته همه گیاهان دارای خواص یکسان نیستند ولی بعضی از آنها مانند کاسنی، شاتره، خارمریم، زردچوبه و کنگرفرنگی از گیاهان انتخابی و بسیار موثر در مشکلات کبدی از جمله کبدهای چرب هستند.
خارمریم
یکی از گیاهانی است که در سالهای اخیر به عنوان یکی از گیاهان کبدی مطرح است و کارخانههای زیادی محصولات مختلفی از این گیاه را روانه بازار کردهاند. قسمت مورد مصرف دانههای آن است که به اشکال کپسول، قرص و قطره روانه بازار شدهاند. این گیاه از دسته گیاهانی نیست که در عطاریها و بازار در دسترس باشد و فقط میتوان محصولات صنعتی آن را از داروخانهها و بدون عرضه نسخه به دست آورد.
منبع : شفا آنلاین