دوران بارداری نیازمند مراقبت های لازم برای مادر و جنین است.رعایت توصیه های غذایی در طول دوران بارداری یکی از نکات مهم برای مادران باردار است.زیرا چیزی که مادر در بارداری می خورد تاثیر مستقیمی بر رشد جنین خواهد داشت.لذا برخی غذاها باید در طول بارداری کمتر و برخی بیشتر مصرف شوند.در این مطلب قصد داریم به بررسی خوردن جگر در دوران بارداری بپردازیم.
مزایای مصرف جگر در بارداری
جگر موادغذایی فراوانی دارد مانند:
- آهن
- ویتامین آ
- فولیک اسید
- پروتئین
فولیک اسید و پروتئین به رشد جنین کمک می کنند، آهن به تامین هموگلوبین کمک می کند و ویتامین آ مشکلات را حل می کند.
مضرات مصرف جگر در بارداری
جگر حاوی مقدار زیادی ویتامین آ است. مقدار ویتامین آ در جگر حیوانات مختلف متفاوت است. اما مصرف آن ضرر دارد زیرا:
- ویتامین آ موجود در جگر، رتینول است.
- مصرف آن باعث نقص در تولد می شود.
- همچنین باعث ایجاد سلول های سرطانی می شود.
- بعلاوه مصرف رتینول برای خانم باردار مضر است. همچنین مقدار کلسترول جگر نیز زیاد است.
چه مقدار جگر می توان در طول بارداری مصرف کرد؟
مقدار جگری که می توان در طول بارداری مصرف کرد، مشخص نیست. اما بهتر است در طول بارداری جگر نخورید و از منابع دیگر برای تامین مواد مورد نیاز استفاده کنید.
در طول بارداری از چه چیزهایی باید پرهیز کرد؟
هنگامی که در طول بارداری جگر مصرف نمیکنید، باید از مواد غذایی زیر نیز اجتناب کنید:
- موادی که حاوی جگر هستند.
- مکمل روغن جگر ماهی یا جگر کوسه
- داروها یا مکمل هایی که غلظت بالایی از ویتامین آ به شکل رتینول دارند.
- محصولات مراقبت از پوست که حاوی رتینول هستند.
سایر منابع ویتامین آ:
اکنون که تاثیرات ویتامین آ موجود در جگر را فهمیدید، سایر منابع ویتامین آ را به شما معرفی می کنیم که تاثیری بر رشد جنین ندارند. این منابع شامل:
- هویج
- اسفناج
- کدو
- سیب زمینی شیرین
- کلم پیچ
- شلغم
- چغندر
این منابع ویتامین آ برای افزایش بینایی، ایمنی بدن و آنتی اکسیدان بودن موثر می باشند. ویتامین آ موجود در سبزیجات نوعی کاروتن بتا است که برای بدن مفید می باشد.
مصرف جگر بعد از سه ماهه اول بارداری ضرر کمتری دارد اما بهتر است پیش از مصرف جگر با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: اوما