تا بحال درمورد جنین سنگی چیزی شنیده اید این جنین ها به صورت فسیل در شکم مادر باقی میمانند و سالیان طولانی در لگن حضور پیدا می کنند و تنها با انجام سونوگرافی های تخصصی پدیدار خواهند شد این خانم میانسال پس از سی و پنج سال متوجه وجود جنین سنگی در لگن خود شده است .
زنی الجزایری تبار، پس از مراجعه به پزشک به دلیل درد شکم، متوجه میشود که به مدت ۳۵ سال، جنینی ۷ ماهه را با خود حمل میکرده است که اکنون تبدیل به فسیل شده است. وزن این فسیل جنین ۲ کیلوگرم و سن آن ۷ ماه تخمین زده شد. سلامتیسم زنی الجزایری تبار، پس از مراجعه به پزشک به دلیل درد شکم، متوجه میشود که به مدت ۳۵ سال، جنینی ۷ ماهه را با خود حمل میکرده است که اکنون تبدیل به فسیل شده است. وزن این فسیل جنین ۲ کیلوگرم و سن آن ۷ ماه تخمین زده شد.
جالب اینجاست که طی این سالها، این خانم بدون اینکه به مشکلی برخورد کند یک زندگی کاملا طبیعی داشته است. تا اینکه اخیرا دچار درد در ناحیه شکم میشود. پزشکان پس از عکسبرداری و سونوگرافی متوجه میشوند که جنینی در شکم این خانم وجود دارد که مانند مومیایی است و فسیل شده است. این جنین متعلق به سال ۱۹۸۱ است و تا سن هفت ماهگی رشد کرده بود. این پدیده اولین مورد نیست و تاکنون ۳۰۰ نمونه از این پدیده گزارش شده است که دو سوم آنها بیش از ۴۰ سال سن داشتند و جوانترین مورد گزارش شده ۲۳ سال سن داشته است. اولین مورد گزارش شده نیز مربوط به سال ۱۵۸۲ بعد از میلاد است که جنینی فسیل شده از شکم یک خانم ۶۸ ساله فرانسوی خارج شد.
نام علمی این پدیده، لیتوپدیون (Lithopedion) است و زمانی اتفاق میافتد که جنین در طی بارداری شکمی که نوعی بارداری خارج از رحم است میمیرد اما به قدری کوچک نیست که توسط بدن جذب شود. در این زمان، واکنش طبیعی بدن نسبت به اجسام خارجی، آغاز میشود و بافت مورد نظر که یک جنین است به عنوان جسم خارجی محسوب شده و مورد حمله عناصر سیستم دفاعی بدن قرار میگیرد تا از بروز عفونت جلوگیری کند. به تدریج بافت نرم، با تجمع کلسیم، تبدیل به یک فسیل استخوانی میشود که به آن لیتوپدیون یا جنین سنگی میگویند. اینکه جنین پس از مرگش به قدری در رحم بماند که تبدیل فسیل شود، اتفاق رایجی نیست. معمولا زمانی که جنین دچار مرگ میشود، پزشکان متوجه شده و آن را از رحم خارج میکنند. اما زمانی که خانمی از بارداری خود اطلاع نداشته باشد و بارداری او خارج از رحم باشد، ممکن است این حالت رخ بدهد. لیتوپدیا از هفته ۱۴ بارداری تا جنین کامل میتواند رخ بدهد. براساس آمار و موارد گزارش شده، احتمال بروز چنین پدیدهای یک در ۱۱ هزار بارداری است که برابر با ۱.۵ درصد از بارداریهای خارج رحمی است.
سلامتیسم