چشمها معمولا اولین اجزای صورت هستند که در معرض دید دیگران قرار میگیرند. بنابراین، چشمهای خسته میتوانند شما را بهعنوان یک فرد بیمار و آشفته در ذهن دیگران جلوه دهند. 2 مشکل اصلی یعنی پف زیر چشم و کیسه زیر چشم، بیشتر از هر مشکل دیگری چشمها را آزار میدهند و عوامل متعددی در ایجاد آنها نقش دارند. با این حال، بیشتر افراد این 2 مشکل را با هم اشتباه میگیرند.
اگر بدانید که چه تفاوتهای عمدهای بین پفآلودگی زیر چشم و کیسههای زیر چشم وجود دارد، راههای مناسبتری برای مقابله با آنها انتخاب میکنید.کیسه های زیر چشم
کیسه های چربی بهطور طبیعی اطراف چشمها را میپوشانند و از آنها در مقابل ضربه ها و کبودیها محافظت میکنند. با این حال، کیسه های زیر چشم وقتی به وجود میآیند که قوام عضلانی در ناحیه چشم از بین میرود، پوست دچار انبساط و افتادگی بیش از حد میشود و چربیها زیر کاسه چشم تجمع پیدا میکنند. در بیشتر موارد، کیسههای زیر چشم یا بلفاروشالازیس در پلک پایینی دیده میشوند. کیسه های اطراف پلک بالایی هم معمولا به علت افتادگی ابروها به وجود میآیند. افتادگی ابروها، فشار به سمت پایین و در نتیجه گرانش روی پلک بالایی را افزایش میدهد. همین وضعیت، کیسه های برآمدهای را اطراف پلک بالایی و گوشه های چشم ایجاد میکند.
پف آلودگی زیر چشم
پف زیر چشم با متورم شدن پلکها، افتادگی پوست زیر چشم و شکل گیری حلقه های تیره زیر چشم که معمولا حالت کبودی و خستگی به چشمها میدهد، همراه است. این نوع از پفکردگی، تمام ناحیه اطراف چشمها را فرامیگیرد، در حالی که کیسه های زیر چشم فقط در زیر چشمها ایجاد میشوند. به گفته دکتر پائول لازار، متخصص پوست در دانشگاه نورثوسترن، پف زیر چشم یکی از نشانه های پیری و شل شدگی پوست است.
بیشتر بخوانید: 9 دلیل پف کردن چشم ها را بشناسیم
دلیل ها و درمانهای رایج
عوامل متعددی در شکلگیری آن گروه از کیسه های زیر چشم یا پفهای زیر چشم که شبیه هلال هستند، نقش دارند. به گفته دکتر مایکل برمانت، جراح پلاستیک، این عوامل عبارتند از :
بیماریها، چاقی، حساسیتها و فرآیندهای پیری. با این حال، کیسه های زیر چشم در بیشتر موارد به علت تجمع مایع زیر پلک پایینی ایجاد میشوند. پف زیر چشم هم میتواند با توجه به این عوامل به وجود بیاید؛ کمبود خواب، مشکلات مختلف مانند درماتیت یا حساسیتها و احتباس مایعات ناشی از شرایط خاص هورمونها یا زیادهروی در مصرف مواد غذایی شور. کیسههای زیر چشم معمولا با نوعی عمل جراحی پلاستیک به نام بلفاروپلاستی درمانپذیر هستند. در این جراحی، چربی و پوست اضافی از اطراف چشم جدا میشوند و در نتیجه پوست جوانتر و تازهتری در ناحیه چشمها شکل میگیرد. برای مقابله با پف زیر چشم نیز معمولا از کمپرس سرد کمک میگیرند. قرار دادن کمپرس سرد روی چشمها میتواند به برطرف کردن تورم یا افتادگی پوست ناشی از پف زیر چشم کمک کند. مصرف داروهای مخصوص حساسیت هم میتواند به از بین بردن بخشی از پفکردگی زیر چشمها یا تورم شکلگرفته در اطراف آنها کمک کند. ماساژ دادن پلکهای پایینی و بالایی چشمها نیز میتواند مایع زیرشان را جابهجا کند و در نتیجه، نقش موثری در از بین بردن پفکردگی و تورم آنها داشته باشد. شما میتوانید برای مقابله با پفکردگی زیر چشم، چای کیسهای مرطوب را هم به مدت 15 دقیقه روی چشمهای بسته بگذارید.
3 پیشنهاد تغذیه ای موثر برای کاهش پف آلودگی زیر چشم
اگر پف های زیر چشم یا همان کیسه های زیر چشم به علت مشکلات و بیماریهای خاصی مانند بیماریهای کلیوی و تیروییدی به وجود آمده باشند، درمانهای خانگی نمیتوانند موثر باشند. بنابراین، در صورت برطرف نشدن مشکل با درمانهای خانگی، حتما به پزشک مراجعه کنید. با این حال، قبل از مراجعه به پزشک میتوانید از توصیه های تغذیه ای زیر برای مقابله با این مشکل کمک بگیرید :
1. وجود سدیم زیاد در رژیم غذایی میتواند باعث احتباس مایعات و در نتیجه شکلگیری پف زیر چشم شود. بنابراین، سدیم مصرفی روزانه را در محدوده 1500 تا 2400 میلیگرم حفظ کنید. علاوه بر این، مصرف مواد غذایی فرآوریشده مانند سوسیس و کالباس را به حداقل برسانید.
2. کمآبی بدن یکی از مشکلات موثر در شکلگیری پف زیر چشم است. بنابراین، در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید. اضافه کردن مواد غذایی پُرآب مانند سبزیها و میوهها به رژیم غذایی نیز ضروری است. خیار، کاهو، کرفس، هندوانه، گریپفروت و هویج مقدار زیادی آب دارند.
3. نوشیدنی های ادرارآور مانند نوشیدنیهای کافئیندار و گازدار میتوانند باعث ایجاد پف زیر چشم شوند. بنابراین افرادی که در مصرف این نوع از نوشیدنیهای زیادهروی میکنند و با مشکل پف زیر چشم مواجه هستند، باید مصرف آنها را به حداقل برسانند.
منبع: Livestrong