Trigonella Foenum-Graecum نام علمی یک گیاه به نام های شنبلید یا شَنبَلیله میباشد که این گیاه از تیره Fabaceae(باقلائیان)است و قادر است با باکتریهای تثبیت کننده ازت همزیستی داشته باشد.این گیاه قسمت زیادی از نیتروژنش را میتواند خود تولید نماید و باید بگوییم شنبلیله گیاه بومی کشورمان میباشد که بعنوان سبزی خوراکی از آن استفاده میشود.
کارشناس فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکملهای دانشگاه علوم پزشکی همدان بر کاهش مصرف شنبلیله توسط بیماران کبدی و مبتلایان به فشار خون پایین تاکید کرد.
دکتر پریسا روحانی اظهار کرد: افراد مبتلا به بیماریهای کبدی، زخمهای پپتیک (زخم معده و دوازدهه) و کاهش فشار خون باید از مصرف شنبلیله پرهیز کنند.
این کارشناس فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکملها سمیت کبدی، درماتیت تماسی (التهاب)، گُر گرفتگی، خِسخِس، چشمان اشک آلود، خواب رفتگی، آنژیو اِدم، نفخ شکمی، اسهال، خونریزی و کبودی را از عوارض جانبی مصرف این گیاه بیان کرد.
روحانی با اشاره به ممنوع بودن مصرف زیاد این گیاه در دوره بارداری، گفت: گیاه شنبلیله در طب سنتی برای القای ترشح شیر در مادران شیرده به کار میرود اما در زمینه بیخطر بودن آن اطلاعاتی در دست نیست.
وی افزود: مصرف گیاه در مقدار کم در طب سنتی برای کاهش نفخ نوزادان و کودکان توصیه میشود.