زمانی که یاخته ها تخریب میشوند یا آسیبی به آن ها وارد میشود بافت پاسخی حفاظی را خواهد داد که این پاسخ را بَراَفروختگی یا اِلتِهاب میگویند.این پاسخ حفاظی بدنبال سوختگی،خراش،بریدگی و دیگر آسیب های بافتی خودش را نشان میدهد و همچنین سبب میشود مکان آسیب دیده قرمز شود،تورم کند،گرم بشود یا خارش داشته باشد.
انجام ۲۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط میتواند مانند ضد التهاب در بدن عمل کند.
به نقل از Science daily، ورزش به صورت متداوم تاثیراتی همچون کاهش وزن، افزایش قدرت قلب و افزایش قدرت عضلات و استخوانها دارد.
محققان دانشگاه کالیفرنیا دریافتند که انجام ۲۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط میتواند خاصیت ضد التهاب داشته باشد. این تاثیر برای بیمارانی که از التهاب مفاصل و فیبرومیالژیا (نوعی روماتیسم ) رنج می برند کمک کننده است.
۲۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط سیستم ایمنی بدن را تحریک میکند و در سلولهای بدن خاصیت ضد التهاب ایجاد میکند. مدیر این تحقیقات میگوید: هر زمانی که ورزش میکنیم سیستم ایمنی بدن بهبود مییابد. ما در صدد بودیم که پروسه چگونگی ضد التهاب بودن ورزش را کشف کنیم. طبق بررسیها ۲۰ دقیقه دویدن بر روی تردمیل با سرعت متوسط ، پنج درصد سلول های ایمنی محرک در بدن را افزایش میدهد. این کار میتواند برای افرادی که التهاب مفصل دارند یا از بیماریهای خود ایمنی رنج می برند مفید باشد.
مدیر این تحقیقات میگوید: جلسات ورزشی حتما نباید شدید باشد تا ورزش تاثیر ضد التهاب داشته باشد. میتوان ۲۰ دقیقه پیاده روی سریع انجام داد.
التهاب یکی از واکنشهای ایمنی بدن است. با این حال تورم شدید ممکن است باعث ایجاد بیماریهایی همچون دیابت، بیماری قلبی، چاقی مفرط و غیره شود.
افرادی که دچار التهاب میشوند باید با پزشک مشورت کنند، اما ورزش هم میتواند در درمان آنها موثر باشد.