گوشت حیواناتی همانند گاو،گوسفند،فک،اسب آبی،خوک دریایی،خوک و شیر دریایی را اصطلاحاً گوشت قرمز مینامند که چربی ها و پروتئین های زیادی دارد و در میان مردم جهان مصرفش بالا است.گوشت قرمز پرچرب میزان کلسترول بد در خون را افزایش میدهد و همچنین افزایش خطر مبتلا شدن به بیماری قلبی را به دنبال خود دارد.
رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشت عمومی ادارهکل دامپزشکی استان زنجان گفت: رنگ گوشت قرمز، باید روشن و طبیعی بوده و به تیرگی متمایل نشده باشد.
علی اشرفی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: گوشت سالم ویژگیهایی دارد که هر مصرفکنندهای باید آنها را بداند. مثلا سطح خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد و هیچگونه بوی غیرطبیعی مثل بوی ترشیدگی و تعفن نباید استشمام شود. در محل اتصال گوشت به استخوان نیز نباید بوی غیرطبیعی به مشام برسد؛ چراکه وجود بوی غیرطبیعی در این قسمت نشانه فساد عمقی در لاشه گوشت است.
این مسئول با تاکید بر اینکه موارد خونمردگی، قارچزدگی و ذرات خارجی نباید در گوشت مشاهده شود، ادامه داد: گوشت نباید بیش از حد سفت و یا لزج و نرم باشد. چربیهای گوشت نیز باید سفید و یا متمایل به سفید و بدون هیچگونه بوی نامطبوع باشد. علاوه بر این ارگانهایی مثل کبد (جگر) نباید دچار تورم و کیست و رنگ و بوی غیرطبیعی باشد.
وی با اشاره به اینکه گوشت نباید خشک و حالت چروکیده داشته باشد، افزود: محصول خریداری شده باید حتما مهر دامپزشکی داشته باشد. همچنین گوشتهای بستهبندی شده موجود در فروشگاهها باید در یخچال نگهداری شود و در مدت معینی بعد از تولید به فروش برسد. هنگام خرید نیز حتما باید به برچسب موجود روی آن دقت شود تا از تاریخ تولید و تاریخ انقضا اطلاع حاصل شود.
اشرفی خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان نباید گوشت چرخکرده در فروشگاههای موجود در سطح شهر به صورت آماده عرضه شود و باید فقط به درخواست مشتری و در حضور وی و با رعایت همه مسایل بهداشتی از قبیل شستوشوی مناسب دستگاه صورت بگیرد.
رییس اداره نظارت بر مواد غذایی و بهداشت عمومی ادارهکل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: تاریخ تولید و انقضا، کد پروانه بهرهبرداری از ادارهکل دامپزشکی استان، آدرس محل تولید و شرایط نگهداری ( تازه: صفر تا 4 درجه سانتیگراد، منجمد: منفی 18 درجه سانتیگراد) مواردی است که مصرفکننده حین خرید فرآوردههای خام دامی بستهبندی شده باید به آن دقت کنند.