اگر مبتلا به امراض قندی هستید از چه راهکارهای تغذیه ای می توانید برای کنترل قندخونتان کمک بگیرید چه توصیه هایی در این زمینه به کمک شما می آیند ؟برنامه غذایی شما باید با کمک موادغذایی مناسب و کم کالری تنظیم شود بهتر است مراقب بالا رفتن یا پایین آمدن قند خون بدنتان باشید .
اگر مبتلا به دیابت هستید، جالب است بدانید آنچه در دهان میگذارید، میتواند سبب بالا رفتن یا پایین آمدن قند خونتان شود. در اینجا ۱۰ ماده غذایی را به شما معرفی میکنیم که میتوانند جلوی افزایش قند خونتان را بگیرند:
۱- سیب
حتماً در رژیم غذایی یک فرد دیابتی سیب باشد زیرا این میوه کالری بسیار پایینی دارد و فیبرش که همان پکتین است بسیار بالا بوده و جلوی گرسنگی را میگیرد. به این دلیل به کاهش قند خون نیز بسیار کمک میکند.
۲- جو
میتوان جو را جایگزین برنج سفید کرد تا میزان قند خون بعد از صرف غذا حدود ۷۰ درصد کاهش یابد و تا ساعتها ثابت بماند. زیرا فیبرهای محلول جو، هضم را کند کرده و سبب جذب تدریجی قند میشوند. جوی دو سر نیز همین خاصیت را دارد.
۳- گوشت گاو و مرغ
میتوانید قسمتهای کم چرب گوشت گاو را انتخاب کنید و یکچهارم بشقابتان را در هر وعده غذایی به آن اختصاص دهید. رساندن به اندازه پروتئین به بدن باعث میشود مدت طولانیتری سیر بمانید و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهیچهایتان کاهش نیابد. در ضمن، مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم بدن کمک میکند. گوشت سینه مرغ نیز در مقایسه با ران یا سایر قسمتها چربی کمتری دارد و خوردن این گوشت نیز برای ایجاد تنوع در برنامه غذایی روزانه به مبتلایان دیابت توصیه میشود.
۴- هویج
هویج، یکی از منابع طبیعی غنی از بتاکاروتن است که میتواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش داده و قند خون را تنظیم کند. میتوان جو را جایگزین برنج سفید کرد تا میزان قند خون بعد از صرف غذا حدود ۷۰ درصد کاهش یابد و تا ساعتها ثابت بماند.
در گذشته تصور بر آن بوده که هویج باید از برنامه غذایی دیابتیها حذف شود در حالی که این روزها مصرف این سبزی میتواند آثار مفیدی را برای آنها داشته باشد.
۵- ماهی
یکی از دلایل مرگ و میر بیماران دیابتی، ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است و مصرف یک یا دو بار ماهی در هفته میتواند این احتمال را حداقل ۴۰ درصد کاهش دهد. از سوی دیگر، اسیدهای چرب موجود در این منبع پروتئینی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را که از جمله فاکتورهای اصلی ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است، پایین میآورد.
۶- دانه کتان
دانههای کتان غنی از پروتئین، فیبر، چربیهای خوب (از نوعی که در ماهی موجود هستند) و منیزیم است. این ترکیبات قند خون را تنظیم کرده و به سلولها در جذب انسولین کمک میکنند. بنابراین چه بهتر که آن را در برنامه غذایی روزانهتان بگنجانید.
۷- شیر و ماست
اینها مواد غذایی غنی از پروتئین و کلسیم هستند و میتوانند به کاهش وزن کمک کنند. از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین میبرند. پس روزانه یک لیوان شیر و یک لیوان ماست کمچرب میل کنید.
۸- گردو
گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و قند موجود در آن به آهستگی جذب میشود. میتوانید روزانه دو عدد از این مغز را در وعدههای غذاییتان در طول روز میل کنید.
۹- کره بادام زمینی
تحقیقات به تازگی نشان دادهاند، مصرف کره بادام زمینی میتواند اشتها را کم کرده و سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی شود که مواد قندی کم فیبر مصرف میکند.
در ضمن، کره بادام زمینی غنی از چربیهای غیراشباعی است که میتوانند قند خون را تنظیم کنند پس برای تنوع این خوراکی را در صبحانهتان بگنجانید.
۱۰- نان سبوسدار
مصرف زیاد نان سفید نیز میتواند حساسیت بدن به انسولین را کاهش داده و سبب افزایش قندخون شود در صورتی که نان سبوسدار دقیقاً برعکس عمل میکند. به همین دلیل مصرف مرتب این ماده غذایی در رژیم افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود.
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: