5

پرسشی که برای بسیاری از بدنسازان پیش میآید این است که چه اوقاتی از روز بهترین زمان برای تمرین با وزنه است و پرسشی که برای بسیاری از بدنسازان پیش نمی آید ! و البته بسیار مهم است که بدانند چه زمانی  از شب باید به تختخواب بروند


احتمالا شنیده اید که ساعات ۱۰ تا ۱۲ صبح و از ساعت ۴ عصر تا ۷ شب بهترین ساعات تمرین و فعالیت های ورزشی است و ۱۰ شب به بعد بهترین زمان برای خواب و ربکاوری بدن است .

موارد بالا را با جزئیات و قدری دقیق تر بررسی می کنیم

 

ساعات ۴ تا ۶ صبح :

ابتدا بدن یک موج دیگر از ترشحات هورمونی دریافت می کند و سیگنال آمادگی برای بیداری و فعالیت های روزانه ارسال می شود در ساعت ۴ صبح سیستم تنفسی قدری تنگ می شود و اثرات روانی در اشخاص خواب بیشترین تاثیر را دارد به همین دلیل احکام اعدام و بازداشتهای پلیسی یا حمله های نظامی در این ساعت انجام میگیرد .

حدود ۵ صبح دارو ها بیشترین تاثیر را دارد و در ساعت ۶ صبح برای تامین انرژی در طول روز قندخون و اسید آمینه بیشتری مصرف می شود به همین دلیل یک مخلوط پروتئینی و کربو هیدرات زود هضم حدود ساعات ۵٫۵ صبح عضلات را از تخریب و کاتابولیسم نجات می دهد .

ساعات ۷ تا ۹ صبح :

ساعت ۷ صبح بهترین زمان برای تامین کالری های مصرفی در طول روز است و صبحانه کامل و مقوی کاملا بدن را شارژ می کند در ساعت نزدیک به ۹ صبح خالکوبی یا تزریق آمپول کمترین عوارض و درد را به همراه دارد حتی عکسبرداری و اشعه ایکس کمترین تاثیر را روی سلولهای بدن می گذارد .

ساعات ۱۰ و ۱۱ صبح :

در ساعت ۱۰ درجه حرارت بدن به اوج خود می رسد و حافظه کوتاه مدت بیشترین کارائی را دارد همانطورکه حافظه بلند مدت در بعد ازظهر به نهایت عملکردش می رسد و جالب اینکه در طی این ساعت فشار دست ما هنگام دست دادن از دیگر ساعات روز بیشتر است . بتدریج هر چقدر به ظهر نزدیک می شویم قوای جسمی و روحی بیشتر می شود و اولین جلسه تمرین خود را می توانید در این ساعت انجام دهید . در ساعت ۱۱ قلب در بهترین وضعیت خودش قرار دارد به طوریکه الکتروکاردیو گرافی بیماران قلبی اکثرا مشکلی را نشان نمی دهد .

ساعات ۱۲ و ۱۳ :

از این ساعت اسید معده به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند بنابراین بدنسازان بهتر است وعده اصلی پروتئین خود را ( گوشت قرمز ) در این ساعت مصرف کنند بعد از این ساعت خون مغز و عضلات به میزان زیادی کاسته می شود و به سیستم گوارش سرازیر می شود و به همین دلیل تمایل به استراحت بیشتر می شود و توصیه می شود که اگر امکانش هست یک چرت حداقل یک ساعته داشته باشند درساعت ۱۳ توانائی بدن نسبت به ساعات قبل از ظهر حدود ۲۰ درصد کاسته می شود و فعالیت صفرا از دیگر زمانها بیشتر است .

ساعات ۱۴ و ۱۵ :

بدترین ساعات تمرین از ساعات یک تا ۳ بعد از ظهر است در این ساعات افت بیشتری در عملکرد فیزیک و ذهنی بدن و همچنین فشار خون و ترشح هورمونها حادث می شود عملکرد سیستم بدن به گونه ای است که هر ۴ ساعت به یک استراحت هر چند کوتاه نیاز دارد به همین دلیل کارخانجات و مدارس در ساعت ۱۰ صبح و ۲ بعد از ظهر استراحت دارند به بدنسازانی که امکان خواب کامل نیم روز ندارند توصیه می شود یک چرت حداقل ۱۰ دقیقه و یا ریلکس کردن بدن را در این ساعت داشته باشند . بتدریج از ساعت ۱۵ بدن مجددا برای فعالیت در نیمه دوم روز آماده می شود .

ساعات ۱۶ و ۱۷ :

قوای بدن ما در این ساعت دوباره اوج می گیرد فعالیت قلب و شش ها و آمادگی برای فعالیت های ورزشی زیاد می شود و در این ساعات انگلیسی ها رسم خوردن چای و عصرانه دارند و با این کار بدن را برای فعالیت تا نیمه شب شارژ می کنند . ثابت شده که از ساعت ۴ تا حدود ۶ بعد از ظهرعملکرد کلیه ها و مثانه بهتر است و حتی رشد ناخنها و مو نیز سرعت بیشتری دارد.

ساعات ۱۸ و ۱۹ :

در این ساعت کم کم میل به کناره گیری از فعالیت های فیزیکی و روی آوردن به مطالعه – صحبت و سرگرمی های از قبیل تماشای تلویزیون بیشتر می شود بدن برای قبول آخرین وعده های غذائی آماده می شود و لوزالمعده فعالتر میشود. بتدریج هر چه به ساعت ۷ شب نزدیک میشویم فشار خون کم می شود بهمین دلیل مصرف قرصهای فشار خون در این ساعت توصیه نمی شود ( بسیاری از داروهای استروئیدی نیز موجب افزایش فشار خون می شود ) همچنین داروهای که روی سیستم اعصاب مرکزی تاثیر می گذارد نباید مصرف شود .

ساعات ۲۰ و ۲۱ :

باید سعی کنید قبل از این ساعات تمرین خود را تمام کرده باشید و اولین وعده پروتئینی و کربو هیدرات زود هضم خود را هم نوشیده باشید در این ساعات چربی کبد کاهش می یابد و خون سریعتر به قلب و کلیه ها بر می گردد .داروهای آنتی بیوتیک و آلرژی در این ساعت تاثیر بیشتری دارد ( توصیه می شود ساعت ۸:۳۰ آنتی بیو تیک ها خورده شود ) در ساعت ۲۱ گرچه معده خالی است اما روده ها سرگرم جذب مواد غذائی قبلی هستند پس مصرف مواد غذائی تخمیری و کربو هیدراتها به مقدار زیاد در این ساعت توصیه نمیشود معمولا مسمومیت های غذائی در این ساعت بیشتر رخ می دهد .

ساعت ۲۲ :

به دلیل اهمیت این ساعت را جداگانه نوشتم بهترین زمان برای خوابیدن بدنسازان است و بهتر است تا ۶ صبح فردا یک خواب کامل داشته باشند . تعداد گلبولهای سفید خون به حداکثر می رسد سم زدائی بدن در این ساعات از دیگر مواقع کمتر است و از مصرف دارو باید حتی الامکان اجتناب کرد .

ساعات ۲۳ و ۲۴ :

از ابتدای این ساعت کم کم سیستم کنترل عصبی سمپاتیک به فاز پاراسمپاتیک ( غیر ارادی ) گرایش پیدا می کند درجه حرارت بدن – فشار خون به کمترین میزان تقلیل پیدا می کند در انتهای این ساعت کسانیکه خواب هستند ناخودآگاه به خود شکل جنینی می گیرند. ترشح هورمون رشد طی این ساعات و طی خواب عمیق به اوج می رسد .

ساعات ۱ و ۲ بامداد:

افرادی که در این ساعات بیدار باشند مرتکب بیشترین اشتباهات می شوند بدن بیشتر احساس سرما خواهد کرد و هشیاری به میزان خیلی زیاد کاهش می یابد .

ساعت ۳ صبح :

بدترین ساعت برای کسانیکه در پست های نگهبانی و کشیک هستند به شمار می رود بیشترین تصادفات رانندگی در این ساعت رخ می دهد . ضمنا گزارش شده که افرادی که دچار مشکلات و یاس و ناامیدی هستند تمایل بیشتری به خود کشی طی این ساعت از خود نشان داده اند .

منبع-http://edcoan.ir