برخی رژیم های غذایی تاثیر زیادی بر معده و روده ها و سیستم گوارشی ما میگذارند این رژیم های تک وعده ای هستند و افرادی که از آن ها پیروی می کنند تنها یک وعده غذایی میل می کنند تحمل گرسنگی برای سلامت جسمی این افراد بسیار مضر و خطرساز است  متابولیسم و فشار خون و ترشح هورمون ها در بدن این افراد با  اختلال مواجه خواهد شد .

در برخی رژیم‌ها، تنها یک وعده غذا در روز خورده می‌شود.

در مورد رژیم‌های تک‌وعده‌ای، می توان گفت: از آنجا که واکنش‌های شیمیایی، متابولیسم بدن را هدایت می‌کند و هنگامی که تنها یک وعده غذا در روز خورده می‌شود، ممکن است کلسترول و فشار خون‌ تان بالا رود و علاوه بر این، باعث ایجاد گرسنگی در تمام روز شود و میزان هورمون کورتیزول را نیز افزایش دهد.

کورتیزول باعث ارسال گلوکز بیشتر به خون در موارد استرس‌ زا می‌ شود. بالا رفتن گلوکز خون ناشی از اثر کورتیزول موجب مقاومت به انسولین در طولانی‌ مدت می شود، متابولیسم کند می‌ تواند تلاش‌ های شما را برای کاهش وزن، بی‌ حاصل کند.

بررسی‌ ها نشان داده رژیم‌ های گرسنگی یا با کالری بسیار پایین، ممکن است مقاومت به انسولین را ایجاد کند و بیماری دیابت را در افرادی که سابقه دیابت نداشته‌ اند، آشکار کند.

همچنین تاثیر رژیم‌ های نیمه‌ گرسنگی بر دستگاه‌ گوارش و قلب دیده شده، به‌ طوری‌ که کاهش ذخایر پروتئین بر کارکرد های دستگاه گوارش، اعم از هضم و جذب اثر گذاشته، باعث کاهش ذخایر ازت بدن بخصوص ماهیچه قلب می‌شود و نیز عواقبی مانند افت فشار خون، ایست ناگهانی قلب و سنگ‌ های کیسه صفرا را به دنبال دارد.

همچنین گرسنگی بلند مدت با کاهش بافت عضلانی بدن موجب کاهش بیشتر سوخت و ساز بدن و درنتیجه مقاومت بیشتر در برابر کاهش وزن می شود.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام