Kicking the Habit!

توتون  به انضمام كاغذ و فيلتر و بعضی  مواد افزودنی دیگر،  سيگار را بوجود می آورند. بیش از 7000 ماده شیمیایی در دود توتون وجود دارد، که 250 ماده، مثل سیانید هیدروژن و مونوکسید کربن و آمونیاک،زیان آور هستند. در بین 250 ماده شیمیایی شناخته شده، 69 ماده می‌توانند باعث ایجاد سرطان بشوند، از جمله: آرسنیک، بنزن، برلیم، 3-1بوتادین، کادمیم، کروم، اکسید اتیلن، نیکل، پولونیم-210، وینیل کلراید.

سيگار عامل حداقل 14 سرطان مختلف در بدن انسان است كه مهم‌ترين آنها عبارتند از: سرطان ريه، سرطان پوست، سرطان لوزالمعده، سرطان مثانه، سرطان خون، سرطان پستان، سرطان حنجره، سرطان كبد، سرطان روده بزرگ و سرطان پستان.

هيچ كدام از فرآورده­های توتون مانند كشيدن سيگار، كشيدن پيپ و قلیان يا جويدن توتون سالم نيستند.

حتي اگر سيگار هم نمي­كشيد، از نشستن در جاهايي كه ساير افراد سيگار مي­كشند خودداري نماييد. دود توتون شامل موادی شیمیایی است که هم برای سیگاری‌ها و هم برای غیرسیگاری‌ها خطرناک می‌باشد.

سیگاری ها در ۴۰ درصد موارد در اثر بیماری های مربوط به سیگار در سنی پایین تر از افراد غیر سیگاری می میرند. خطر مرگ زودرس و احتمال ایجاد سرطان ناشی از کشیدن سیگار به عوامل متعددی بستگی دارد، از جمله به تعداد سال‌هایی که شخص سیگار کشیده است، به تعداد سیگاری که در روز می‌کشد، به سنی که کشیدن سیگار را شروع کرده است، و به این که آیا در زمان ترک سیگار بیمار بوده است. در مورد افرادی که به سرطان مبتلا شده‌اند، ترک سیگار خطر ایجاد سرطان ثانویه را کاهش می‌دهد.

عدم استفاده از دخانيات و متوقف كردن مصرف آن، يكي از مهم­ترين تصميماتي است كه  برای حفظ سلامتی می­توان گرفت. افراد سیگاری، از هر گروه سنی که باشند، می‌توانند خطر بیماری‌ها، از جمله سرطان، را با ترک سیگار کاهش دهند. اما، پس از ترک سیگار، چند سال طول می‌کشد تا کاهش خطر سرطان آغاز شود. هرچه مدت بیش‌تری از زمان ترک سیگار سپری شود، مزایای حاصل از آن افزایش می‌یابد.

فواید فوری بهداشتی ترک سیگار قابل ملاحظه بوده و به شرح زیر است:

  • آغاز نرمال شدن تعداد ضربان قلب و فشار خون، که در زمان کشیدن سیگار به‌طور غیرطبیعی بالا می‌باشد.
  • ظرف مدت چند ساعت، کاهش یافتن سطح مونوکسید خون شروع می‌شود. (مونوکسید کربن توانایی خون را در حمل اکسیژن کم‌تر می‌کند).
  • ظرف مدت چند هفته، افرادی که سیگار را ترک کرده‌اند از گردش خون بهتر برخوردار می‌شوند، بلغم (مخاط) کم‌تری در بدنشان تولید می‌شود، و به اندازه سابق سرفه نمی‌کنند و سینه آنها خس خس نمی‌کند.
  • ظرف مدت چند ماه پس از ترک سیگار، می‌توان انتظار داشت که عملکرد ریه به میزان قابل‌ملاحظه‌ای بهبود یابد.
  • علاوه بر آن، کسانی که سیگار را ترک می‌کنند از حس بویایی بهتری برخوردار می‌شوند، و برای آنها طعم غذا بهتر خواهد شد.

فواید دراز مدت ترک سیگار:

  • ترک سیگار در سن 30 سالگی: در مطالعات به عمل آمده مشخص شده است در کسانی که در سن حدود 30 سالگی سیگار را ترک می‌کنند احتمال مردن زودرس ناشی از بیماری‌های مرتبط با کشیدن سیگار به میزان بیش از 90 درصد کاهش می‌یابد.
  • ترک سیگار در سن 50 سالگی: در افرادی که در سن حدود 50 سالگی سیگار را ترک می‌کنند، خطر مردن زودرس، در مقایسه با افرادی که به کشیدن سیگار ادامه می‌دهند، به میزان 50 درصد کاهش می‌یابد.
  • ترک سیگار در سن 60 سالگی: حتی افرادی که در سن حدود 60 سالگی یا پس از آن سیگار را ترک می‌کنند، بیش‌تر از کسانی عمر می‌کنند که به کشیدن سیگار ادامه می‌دهند.

 منبع-http://iranpink.com