چاق شدن یکی از بدترین وضعیت هایی است که میتواند گریبان گیر افراد شود و به مرور زمان افراد را در خطر سلامت قرار دهد.علیرغم اینکه چاقی یک نوع بیماری است،یک نوع عامل روانشناسی حساب میشود،چرا که فرد چاق در اکثر موارد خانه را بجای بیرون رفتن و در میان مردم بودن ترجیح میدهد و همین علت سبب ایجاد موضوعاتی همانند افسردگی میشود.
مطالعه جامع جدیدی نشان میدهد که نمیتوان تقصیر افزایش وزن و چاقی را به گردن ژنتیک انداخت.
به نقل از ScienceDaily، معلوم شده که افرادی که دارای ژن FTO هستند به طور متوسط ۳ کیلو سنگینترند و ۷۰ درصد بیشتر به چاقی مبتلا میشوند. با این حال، محققان دانشگاه نیوکسل در گزارش خود در ژورنال BMJ گزارش کردند که در طی بازبینی هشت مطالعه شامل بیش از ۹ هزار نفر، حمل این ژن از کاهش وزن جلوگیری نمیکند.
جان مترز، استاد تغذیه در دانشگاه نیوکسل، که راهبری این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: «دیگر نمیشود تقصیر را به گردن ژنها انداخت. مطالعه ما نشان میدهد که اصلاح رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی بیشتر، در حضور هر ژنی، باعث کاهش وزن میشود. ما در کمال خوشحالی دریافتیم که حاملین ژن FTO هم به خوبی دیگران با مداخله میتوانند وزن کم کنند. این خبر مهمی برای حاملین این ژن است که قصد کاهش وزن دارند. معنی این قضیه برای پزشکان هم این است که دیگر نباید به ژن FTO به عنوان مانعی بر سر راه مداخلات جهت کاهش وزن نگاه کنند.»
منبع : سلامانه