با افزایش میزان تورم در جامعه و تنگ شدن وضعیت معیشتی مردم یکی از نگرانی ها در خصوص سلامت و ارائه خدمات پزشکی به مردم افزایش مالیات بر داروخانه ها می باشد که این کار باعث می شود مشکلات بیمه ها و پرداختی آنها افزایش یابد و مردم نیز برای هزینه ی بالاتری برای تهیه دارو پرداخت نمایند.

رئیس انجمن داروسازان ایران ضمن انتقاد از افزایش مالیات‌ بر داروخانه‌ها گفت: داروخانه‌ها توان پرداخت این مالیات‌ها را ندارند.

به گزارش ایسنا، دکتر رهبر مژدهی آذر در نشست خبری انجمن داروسازان ایران ضمن تسلیت حادثه آتش سوزی ساختمان پلاسکو گفت: ما در این کشور همواره منتظریم تا یک حادثه اتفاق بیفتد و سپس درباره آن مدتی فکر کنیم و بعد هم ممکن است آن را فراموش کنیم. درباره بیمه‌ها نیز سال‌هاست که داروخانه‌ها تحت فشار بودند و بیمه‌ها با تاخیر در پرداخت‌هایشان به خدمات دارویی کشور و سلامت مردم لطمه زده‌اند. ما سال‌هاست که این موضوع را می‌گوییم اما کسی به آن توجه نکرده و هر روز بر مشکلات داروخانه‌ها از این بابت افزوده می‌شود.

وی با اشاره به اخباری مبنی بر اینکه سه دانشگاه مازندران، اصفهان و مشهد اعلام کردند که از این به بعد خدمات را به صورت نقدی ارائه می‌دهند گفت: حال خانواده‌هایی هستند که حتی نمی‌توانند فرانشیز سهم بیمار را پرداخت کنند و حتی بسیاری از افراد دارو را قبل از خرید قیمت می‌کنند چرا که بودجه‌شان کم است.

مژدهی آذر با بیان اینکه چه کسی باید پاسخگوی کارگران باشد گفت: مشکل بیمه‌ها در کشور بسیار حاد شده و باید کلیه اعضای هیات دولت و مسئولان کشور راه حلی برای آن پیدا کنند. در حال حاضر شاهدیم که ارائه خدمات علمی در داروخانه‌ها کمرنگ شده و همکاران داروساز ما به فروشنده دارو تبدیل شده‌اند و مسبب همه این مشکلات بیمه‌ها هستند.

رئیس انجمن داروسازان ایران یکی دیگر از مشکلات داروخانه‌ها را نحوه برخورد وزارت دارایی با این واحدها دانست و گفت: برخی اعلام می‌کنند که مالیات‌ها باید به حدی افزایش یابد که بتوانیم به جای نفت هزینه کشور را از مالیات‌ها در بیاوریم و بر همین اساس چشمشان را بسته‌اند و از کسبه خرده پا مالیات‌های سنگین اخذ می‌کنند و فکر نمی‌کنند که این کار چه تبعاتی خواهد داشت و حتی می‌تواند هزینه‌های کشور را افزایش دهد.

وی ادامه داد: ما اعلام کردیم که این نحو اخذ مالیات به کسب و کار لطمه می‌زند و در حال حاضر با این مالیات‌ها داروخانه‌ها آسیب می‌بینند. البته ما حاضریم که مالیات‌های ما را مشخص و آن را افزایش دهند اما نمی‌توان مالیات‌هایی را که به صورت نجومی افزایش می‌یابند، پرداخت کرد.

مژدهی‌آذر با بیان اینکه در حال حاضر در اکثر داروخانه‌ها خدمات دارویی مطلوب نیست گفت: این موضوع به نوعی ورشکستگی محسوب می‌شود. چرا که اکنون اکثر داروخانه‌ها فروشنده‌اند و مشتری ندارند. همچنین اکثر همکاران ما بیمه نیستند و باید تا توان دارند در داروخانه کار کنند و این به نوعی ورشکستگی است. داروخانه‌ها اگر قرار باشد با فروش لوازم آرایشی و بهداشتی به مردم کارشان را پیش برند درآمد دارند، اما این درآمد در برابر هزینه‌های سنگین قرار می‌گیرد.

منبع/ایسنا