دو مطالعه جدید نشان می دهد که آسیب هایی که زیکا به مغز وارد می کند، خیلی گسترده تر و موذی تر از آنچه است که قبلاً تصور می شد. یک مطالعه نشان داد ۶ درصد از نوزادان در ایالات متحده، با مادران آلوده به زیکا، هنگام تولد، به یک یا چند نقص مربوط به پشه زیکا مبتلا هستند. در حالی که این آمار با توجه به یک مطالعه در برزیل ۴۶ می باشد که برخی از آنها از شدت نقایصی فوت می شوند.

 

پژوهشگران این مطالعه اعلام کردند که بسیاری از نوزادان متولد شده هنوز هم ممکن است بعد از تولد نقایص آنها تشخیص داده شود. شواهد نشان می دهد که ویروس می تواند همچنان به آسیب مغزی خود پس از تولد ادامه دهد.

 

شیوع بیماری زیکا حدود دو سال قبل در برزیل آغاز شد و به کشورهای دیگر انتقال یافت. نقص های ویرانگر هنگام تولد ناشی از ویروس زیکا مانند میکروسفالی که در آن نوزاد با سر کوچکتر از حد نرمال و مغز توسعه نیافته به دنیا می آید، می تواند تا اوایل سه ماهه اول توسعه یابد. با این حال آسیب می تواند در سه ماهه دوم و سوم بارداری آغاز شود.

 

حتی زمانی که نوزاد در بدو تولد طبیعی به نظر می رسد، نشانه های مربوط به مشکلات زیکا می تواند بعد از چند ماه بروز پیدا کند. این ناهنجاری ها می تواند شامل ناهنجاری های مغزی، میکروسفالی، نقص تولد عصبی و ناهنجاری های دیگر مغز، اختلالات چشم و ناشنوایی باشد که با آسیب به سیستم عصبی مرکزی رخ می دهد. محققان اعلام کردند یکی از مشکلات یک زن مبتلا به زیکا این است که او نمی داند دچار این مشکل شده است یا نه؟

 

چرا که این بیماری می تواند بدون علامت باشد. مرگ جنین در زنان با عفونت زیکا در دوران بارداری، بیشتر در سه ماه اول آلوده شدن رخ می دهد. این نتایج جدی هستند و خطرات ناشی از نقاص هنگام تولد در تمام مراحل عفونت در دوران بارداری رخ داده است. ۵۵ درصد سه ماهه اول، ۵۱ درصد در سه ماهه دوم و۲۹ درصد در سه ماهه سوم. با این مشاهدات حمایت از زنان باردار در برابر زیکا آشکار شده است. زیکا علاوه بر نیش پشه می توانداز طریق جنسی هم انتقال پیدا کند.

 

منبع: دکتر سلام