محققان، با انجام یک مطالعه جدید، دریافتند که خوردن غذاهای گوشتی فرآوری شده، به طور منظم مانند ژامبون وکالباس ممکن است، بیماری آسم را تشدید کند. محققان فرانسوی با دنبال کردن پرونده حدود 1000 نفر با داشتن بیماری تنفسی، مشاهده کردند که کسانی که از این نوع گوشت استفاده می کنند 76 درصد بیشتر علائم آسم را ، نسبت به کسانی که از این گوشت ها کمتر مصرف می کردند بروز می دهند.
این علائم شامل مشکلات تنفسی، تنگی قفسه سینه و تنگی نفس است. این گوشت ها با داشتن مواد شیمیایی به نام نیترات برای نگه داشتن و دیر خراب شدن، موجب بیماری هایی می شوند.
از جمله بیماری های مزمنی که با گوشت های نام برده در ارتباط است، می توان سرطان، بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و بیماری های انسدادی مزمن ریوی (COPD) را نام برد. علاوه بر این ها، این مواد به تازگی در لیست مواد سرطان زا طبقه بندی شده اند.
این طبقه بندی توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) انجام شده است. اما هنوز یک شکاف گسترده در مورد مضرات گوشت های فرآوری شده و اطلاع یافتن مردم از آن وجود دارد.
محققان اعلام کردند که این مطالعه نمی تواند ثابت کند که خوردن این گوشت ها، آسم را بدتر می کند؛ بلکه می گوید تنها بین آنها یک ارتباط وجود دارد. آنها یادآوری کردند که استراتژ ی بهداشت عمومی، ضروری می داند که مردم مصرف گوشت های فرآوری شده را کاهش دهند.
باتوجه به گزارش WOH، آسم، 235 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد. محرک های رایج این بیماری عبارتند از: آلرژی در محیط مانند: گرد و غبار و موی حیوانات خانگی، مواد آلرژی زا مانند گرده، دود تنباکو انواع محرک های شیمایی در محل کار.
محققان می گویند باید بفهمیم که آیا نمک و مواد نگه دارنده موجود در این محصولات ممکن است باعث این پدیده شوند یا نه؟ برای این سؤال روی بیش از 2000 نفر مبتلا به آسم، حدود بیست سال مطالعه ای صورت گرفته است.
تیم تحقیقاتی 971 نفر را مورد بررسی رژیم غذایی کامل، وزن، علائم آسم و اطلاعات دموگرافیک قرار داده اند. رژیم غذایی با استفاده از پرسش نامه غذایی اندازه گیری شد. محققان گوشت مصرفی را ژامبون، سوسیس و کالباس می دانند. مصرف کم به عنوان یک وعده در هفته طبقه بندی شد.
مصرف متوسط یک تا چهار وعده و مصرف بالا برای چهار یا بیشتر از چهار وعده در هفته قرار گرفت. در دوره دوم مطالعات مشاهده شد که علائم آسم در مصرف کم 14 درصد، متوسط 29 درصد و در مصرف بالا 24 درصد افزایش داشته است.
پس از در نظر گرفتن سیگار، فعالیت بدنی منظم، سن، جنس و آموزش های داده شده، افراد مصرف کننده گوشت های فرآوری شده، 76 درصد نسبت به کسانی که از این گوشت ها کمتر استفاده می کنند یا اصلاً استفاده نمی کنند، علائم آسم بدتری داشتند.
آنها همچنین اعلام کردند که اضافه وزن و چاقی نیز با آسم در ارتباط است و تنها 14 درصد گوشت فرآوری شده ، می تواند در علائم آسم نقش مستقل داشته باشد.
منبع: دکتر سلام