افرادی که مبتلا به عارضه پسوریازیس هستند بهتر است نسبت به خورد و خوراک خود بیشتر دقت کنند تا از شدت یافتن بیماری خود پیشگیری کنند این عارضه پوستی با مصرف پیتزای منجمد ،بادمجان،شیرینی جات ،گوشت قرمز ونان سفید و بسیاری موادغذایی دیگر شدت می یابد که مبتلایان باید از مصرف آن ها پرهیز کنند برنامه غذایی متناسب با بیماری خود تنظیم کنند.
پسوریازیس یک بیماری خودایمنی است که در این بیماری، سرعت رشد سلول های جدید پوست به قدری زیاد است که بدن نمی تواند سلوهای قدیمی را با همان سرعت دور بریزد. بنابراین قسمت هایی از پوست، برآمده و ملتهب و قرمز می شود. اگرچه پزشکان برای درمان این بیماری از ترکیبی از داروهای خوراکی و موضعی استفاده می کنند ولی این درمان ها تا زمانی که شما سبک زندگی خود را تغییر ندهید کافی نخواهد بود!
استرس، هوای سرد و برخی مواد غذایی سبب تشدید علائم این بیماری می شوند که در زیر به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
۱- شیرینی جات
- قطعاً بین افزایش وزن و پسوریازیس، ارتباط مستقیم وجود دارد. مولکول های خاصی از سلول های چربی ترشح می شوند که سبب تشدید پسوریازیس می شوند.
- نوشابه، شیرینی ها و مواد غذایی حاوی قند بالا از آنجا که سبب افزایش وزن می شوند سبب شدت بیماری نیز می گردند. بنابراین با مدیریت وزن خود می توانید شدت بیماری را کاهش دهید.
۲- گوشت قرمز
- مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب اشباع مانند گوشت قرمز، کره، خامه و پنیرهای خامه ای به دلیل خاصیت التهابی سبب تشدید پسوریازیس می شوند. به جای این مواد غذایی سعی کنید از ماهی های چرب مانند سالمون و ساردین، گردو و دانه های روغنی مانند کنجد استفاده کنید که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند که خاصیت ضدالتهابی دارند.
۳- نان سفید
- پسوریازیس یکی دیگر از بیماری هایی است با مصرف پروتئین گندم یعنی گلوتن، شدت می یابد. با متخصص تغذیه خود در مورد تبعیت از یک رژیم فاقد گلوتن حداقل به مدت یک هفته مشورت کنید تا متوجه شوید که این رژیم روی شما اثر دارد یا خیر. در هرصورت از مصرف غلات فرآوری شده مانند نان سفید پرهیز کنید.
۴- پیتزای منجمد
- مواد غذایی آماده منجمد که فقط با گذاشتن در مایکروویو آماده مصرف می شوند به شدت فرآوری شده اند و التهاب زا هستند. و یا حتی شیرینی جات صبحانه ای که در توستر قرار می دهید به دلیل اینکه حاوی قندهای تصفیه شده و آرد هستند سبب تشدید پسوریازیس می شوند.
۵- بادمجان
- گروهی از سبزیجات مانند بادمجان، گوجه فرنگی، فلفل و سیب زمینی به دلیل خاصیت التهابی در برخی افراد سبب تشدید بیماری می شوند و بهتر است با عدم مصرف دوره ای آن ها، امتحان کنید تا ببینید این مواد برای شما هم مشکل زا هستند یا خیر.
۶- بستنی
- یک برنامه غذایی سالم که در آن مصرف بستنی و شیرینی جات محدود است، بهترین رژیم برای مبتلایان به پسوریازیس است.
۷- آبجو
- نوشیدنی های الکلی با گشادکردن عروق به مواد التهاب زای بیشتری اجازه ورود به پوست می دهند. بنابراین مصرف آن ها را به یک لیوان در روز محدود کنید.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
لینک مرتبط: بخورنخورهای بیماران مبتلا به سلیاک