در مصرف غذاهای ادویه دار در بارداری دقت کنید غذاهای تند کمتر میل کنید اگر در میهمانی ها و مجالس و دورهمی ها مجبور به خوردن غذای تند شدید بهتر است با برخی خوردنی ها از عوارض اینگونه غذاها بر جنین پیشگیری کنید رفلاکس معده،سوزش سر دل واستفراغ و تهوع صبحگاهی می تواند در طول بارداری برای هر زن باردار به وجود بیاید .
◊ عوارض مصرف مداوم غذاهای تند در بارداری
♦ رفلاکس معده:
وقتی باردار هستید، هورمونی به نام پروژسترون در همه عضلات و رگ های بدن شما آزاد می شود. غذاهای ادویه دار باعث به وجود آمدن رفلاکس معده می شوند.علاوه بر این ، با گذشت زمان هم جنین و هم رحم در حال بزرگ تر شدن هستند.جنین به معده فشار وارد می کند و به همین دلیل سوزش معده به وجود می آید.
♦ سوزش سر دل:
به طور معمول سوزش سر دل از ماه چهارم شروع می شود. سوزش سر دل به دردی گفته می شود که از بالای سینه شروع می شود و تا قسمت پایینی گلو ادامه پیدا می کند.
⊕ مواردی که موجب سوزش سر دل می شوند:
- پیاز و سیر پخته شده یا خام
- غذاهای روغنی و پرچرب
- مصرف نوشیدنی هایی مانند کافئین
- برخی داروها
- قورت دادن برخی غذاها
♦ استفراغ و تهوع صبحگاهی:
غذاهای ادویه دار می توانند حالت تهوع شما را بیشتر کنند. ممکن است بوی غذاهای تند باعث شوند احساس تهوع کنید.
⊕ جایگزین های مناسب برای غذاهای تند در طول بارداری:
اگر می خواهید که حتما غذای تند میل کنید، بهتر است خودتان در منزل تهیه کنید و به مقدار خیلی کم فلفل و ادویه های تند بریزید.
پونه کوهی، فلفل هالیپینو …اینها ادویه هایی هستند که تندی کمتری دارند و می توانید در غذاهای خود از آنها استفاده کنید.
تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی
منبع: دکتر سلام
لینک های مرتبط: خرما در بارداری و تاثیر آن در قد جنین
فواید آلو در دوران شیردهی و بارداری