سرطان تیروئید در افراد میانسال و جوان شایع است و خانم ها بیشتر به آن دچار میشوند.سرطان تیروئید در بیشتر موقع ها بصورت کلی نابود میشود و سلول های سرطانی تیروئید خاصیت مهمشان این است که به شدت ید را جذب مینمایند و همین موضوع سبب شده تا آن ها جدا از دیگر سرطان ها به حساب بیایند.سرطان تیروئید در ایران هم شیوع بالایی دارد.
طبق یافته های یک مطالعه جدید، افراد جوانی که از سرطان تیروئید جان سالم به در برده اند در معرض ریسک بالای برخی انواع مشکلات سلامت در سنین بالاتر قرار دارند.
برنا بلک برن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه یوتا آمریکا، در این باره می گوید: «با افزایش شمار بازماندگان سرطان تیروئید، افراد بیشتری در نتیجه درمان با مشکلات جدی سلامت زندگی می کنند.»
در این مطالعه جدید، تیم وی داده های بیش از ۳۷۰۰ بازمانده از سرطان تیروئید را در یوتا که بین سال های ۱۹۹۷ و ۲۰۱۲ مبتلا به این بیماری شناخته شده بودند، پیگیری کردند. محققان وضعیت سلامت بلندمدت این بیماران را با سلامت بیش از ۱۵۵۰۰ فردی که مبتلا به سرطان تیروئید نبودند مقایسه کردند.
یافته های این مطالعه نشان داد بازماندگان سرطان تیروئید قبل از سن ۴۰ سالگی در مقایسه با افراد گروه دیگر، ۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا به تورم پیرامون قلب قرار داشتند، و بیش از دو برابر در معرض ابتلا به بیماری دریچه قلب بودند.
همچنین افرادی که در سنین جوانی مبتلا به سرطان تیروئید می شوند بیش از هفت برابر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند و احتمال ابتلا به فشارخون بالا و اختلالات بی نظمی ضربان قلب هم در آنها بیشتر است.
به گفته محققان عوارض درمان این بیماری از علل بروز مشکلات سلامت در بلندمدت است.مهر
منبع : شفا آنلاین