سیبزمینی سرخکرده یا یک تکه نان کاملا تستشده همراه با لبنیات، از خوراکیهای مورد علاقه افراد زیادی است. با اینحال، آژانس استانداردهای غذایی انگلستان (FSA) در آخرین اخطاریه خودش اعلام کرده است که این مواد غذایی میتوانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش بدهند. براساس این اخطاریه، سرخ کردن و برشته کردن مواد غذایی نشاستهای میتواند افراد را در معرض تماس با سطح بالایی از آکریلامید قرار بدهد. آکریلامید، نوعی ترکیب شیمیایی سرطانزا است که از بعضی مواد غذایی، در صورت پختن در دمای بالاتر از ۱۲۰ درجه سانتیگراد، بهوجود میآید. بنابراین، سیبزمینی سرخکرده و نان تست باید وقتی که هنوز رنگ روشن دارند، مصرف شوند و اگر رنگ قهوهای پیدا کنند، حاوی آکریلامید هستند. با توجه به اهمیت این موضوع، کمپینی بهنام Go for Gold توسط آژانس استانداردهای غذایی انگلستان (FSA) راهاندازی شده است که توصیههای لازم را برای کاهش خطرات ناشی از آکریلامید به مردم ارائه میکند. شعار اصلی کمپین Go for Gold این است که مواد غذایی سرخشده، کبابشده و گریلشده را با رنگ طلایی استفاده کنید، نه قهوهای تیره. این کمپین به همه توصیه میکند که برای کاهش میزان آکریلامید در غذاها، از مواد غذایی آبپز و بخارپز بهجای مواد غذایی سرخشده استفاده کنند
سلامتیسم