قلب نیز مانند هر عضو دیگری احتیاج به مراقبت دارد. شما می توانید با خوردن برخی مواد غذایی سلامت قلب را بهبود بخشید. قهوه تاثیر مستقیمی بر روی عملکرد قلب دارد و خوردن آن می تواند تا حد زیادی فعالیت قلب را بهبود بخشد.
“دکتر دونالد هنسرود، رئیس طب پیشگیری، حرفه ای و هوافضا، در کلینیک مایو در روچستر، مینه سوتا می گوید: بسیاری از مردم متوجه نمی شوند که قهوه بزرگترین منبع آنتی اکسیدان ها در رژیم غذاییشان می باشد.
پژوهش
مطالعات متعدد نشان داده اند که قهوه برای قلب خوب است. مطالعات سلامتی بانوان آیووا، مطالعه مداوم تا ماه مه ۲۰۱۱، بر روی ۲۷،۰۰۰ زن از سن ۵۵ تا ۶۹ انجام داد. محققان در دانشگاه مینه سوتا در این مطالعه دریافتند که زنانی که یک تا سه فنجان قهوه در روز می نوشند خطر ابتلا به بیماری های قلبی در آنها ۲۴ درصد در مقایسه با کسانی که از نوشیدن قهوه پرهیز می کنند کاهش یافته است.
در یک مطالعه انجام شده در دانشگاه مستقل اسپانیا از رئال مادرید، محققان پژوهشی بر روی ۱۲۹.۰۰۰ مردان و زنان بالای ۲۰ سال انجام دادند و متوجه شدند که شرکت کنندگان در مطالعه که چند فنجان قهوه در روز مصرف می کنند از کسانی که قهوه هیچ نمی نوشند احتمال کمتری دارد که بر اثر بیماری های قلبی بمیرند. در میان زنانی که در این مطالعه، افرادی که چهار تا پنج فنجان در روز می نوشند ۳۴ درصد کمتر احتمال دارد که نسبت به زنانی که قهوه هیچ نمی نوشند بر اثر بیماری های قلبی بمیرند. مردانی که پنج فنجان در روز می نوشند ، ۴۴ درصد کمتر احتمال دارد که از مردان که هیچ قهوه را نمی نوشند بر اثر بیماری های قلبی بمیرند.
کاهش اساسی در میزان مرگ و میر شرکت کنندگان در این پژوهش که قهوه مصرف می کردند اهمیت بسیار زیادی داشت.
با توجه به مقاله منتشر شده توسط NewScientist.com، محققان، به این نتیجه رسیدند که مرگ و میر به هر علت در همان گروه از زنان که در طول دوره مطالعه قهوه مصرف کرده اند ۲۶ درصد کاهش یافته است و در میان همان گروه از مردان مرگ و میر به هر دلیل ۳۵ درصد کاهش یافته است.
گزارش های زیادی در ارتباط با نتایج این مطالعه در طول تابستان سال ۲۰۰۸ بیان شد. در آن زمان، استر، لوپز گارسیا اپیدمیولوژی در دانشگاه مستقل و رهبر این مطالعه، علیه اقدامات مبنی بر این یافته هشدار داد تا تحقیقات بیشتری انجام شد.
محققان در حال تلاش هستند دقیقا تعیین کنند که چرا قهوه ممکن است مفید باشد، اما به نظر می رسد که آنتی اکسیدان ها ممکن است منجر به التهاب و محدودیت صدمه سلول، که هر دوعامل ابتلا به بیماری قلبی عروقی می باشند، شوند.
آنتی اکسیدان موجود در قهوه به عنوان پلی فنول ها شناخته شده اند و نیز در میوه ها، سبزیجات، و شکلات یافت می شود.
چه مقدار؟
پزشکان می گویند که مقدار مشخصی وجود ندارد اما به نظر می رسد مزایای نوشیدن قهوه پس از شش فنجان دیگر دیده نمی شود.دکتر جان P. هیگینز، متخصص قلب و عروق و استادیار پزشکی در دانشگاه دانشکده پزشکی تگزاس در هوستون می گوید: این بدان معنی نیست که همه باید شش فنجان در روز بنوشند.
در یک مطالعه اخیر، هیگینز یافت بیش از ۲۰۰ میلی گرم کافئین، در دو فنجان قهوه وجود دارد که این مقدار می تواند موجب تپش قلب و افزایش فشار خون شود.
هیگینز می گوید: ” مصرف قهوه در حد متعادل هیچ مشکلی ایجاد نمی کند. اما کافئین بیش از حد می تواند اثرات جانبی حتی در افراد سالم و جوان داشته باشد. ”
دکتر ریچارد کاستریوتا، مدیر پزشکی مرکز اختلالات خواب بیمارستان یادبود هرمان هوستون: کافئین می تواند باعث بی خوابی شود،به این دلیل که مانع انتشار آدنوزین، یک ماده شیمیایی که اعتقاد بر این است عامل القاء خواب است می شود. برخی بیش از دیگران تحت تاثیر قرار می گیرند، با نیمی از اثر یک فنجان قهوه به طور متوسط سه تا هفت ساعت است. ئر برخی از افراد تا ۱۴ ساعت اثر آن باقی می ماند.
دکتر ریچارد کاستریوتا، استاد پزشکی در دانشگاه مرکز علوم بهداشت تگزاس در هوستون: ما می بینیم کسانی که از بی خوابی رنج می برند در چرخه نادرستی گیر کرده اند. آنها در طول روز نیاز به کافئین دارند اما کافئین باعث اخلال در چرخه خوابشان در شب می شود.
دکتر ریچارد کاستریوتا توصیه کرده است که بیمارانی که از بی خوابی رنج می برند، از تمام مواد کافئین داراجتناب کنند.
نوجوانان گروه دیگری است که بیشتر در معرض اثرات منفی کافئین، مانند کج خلقی یا بی خوابی می با شد. اگر بچه ای در همه زمان ها در حال نوشیدن قهوه به جای شیر و آب است، می تواند مشکل باشد.
تغییر علم
برای سالیان، قهوه با افزایش میزان ابتلا به سرطان لوزالمعده، بیماری های قلبی و فشار خون بالا در ارتباط بود.
چرا این ناگهانی تغییر کرد؟ پزشکان و محققین به چند دلیل استناد کرده اند. پزشکی، به خصوص علم تغذیه، در حالی که بیشتر یاد می گیریم به طور مداوم در حال تغییر است.
قهوه به طور خاصی پیچیده است،حاوی صدها ترکیبات مختلف از برخی آنتی اکسیدان های مفید است. برخی، با این حال، برخی سودمند نیستند. و افراد مختلف سوخت و ساز متفاوتی نسبت مواد مشابه دارند.