لادن گیاهی-متخصص تغذیه
این سندرم که نوعی اختلال در جریان خون است در افرادی که پاسخهای شدید نسبت به سرما میدهند ایجاد میشود. در این افراد غالباً عروق کوچک موجود در انگشتان و شست پا به هنگام کاهش دما شدیداً منقبض میشود. این انقباضات باعث کاهش جریان خون و ایجاد سندرم رینود میشود.
علائم
معمولاً با بیحسی، سوزن سوزن شدن و احساس سوزش در انگشتان یا شست پا همراه است. این علائم ممکن است با درد و حساسیت همراه باشد و حساسیت به سرما گاه میتواند باعث ناتوانی شود.
درمانهای رایج
معمولاً از دارویی به نام نیفدیپن برای انبساط عروق استفاده میشود. فرم سنتتیک پروستاگلاندین E1 نیز برای درمان این وضعیت میتواند مفید باشد.
مواد غذایی مفید برای سندرم ری نود
مطالعهای مبنی بر اینکه چه غذاهای خاصی میتوانند بر این سندرم مؤثر باشد انجام نشده است اما برخی عادتهای رژیمی خاص میتوانند به کاهش علائم کمک کنند. استفاده از میانوعدههای مغذی بین وعدههای اصلی غذایی به حفظ سطح قندخون و در نتیجه پیشگیری از هیپوگلیسمی که میتواند باعث تشدید حساسیت به سرما و علائم سندرم رینود شود، کمک میکند. رژیم غنی از پروتئین، کمکربوهیدرات و فاقد کافئین نیز میتواند مفید باشد.
ماهیهای روغنی
ماهی خالمخالی و سالمون حاوی اسیدچرب ایکوزاپنتا نوئیک (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA)هستند. این اسیدهای چرب به تولید پروستاگلاندینهایی که باعث انبساط عروق میشوند کمک میکند.
مرکبات
مرکبات، توتها و آبمیوهها غنی از ویتامین C هستند. معمولاً مبتلایان به این سندرم سطح ویتامین C پایینی دارند.
زنجبیل
زنجبیل باعث تحریک جریان خون میشود.10 گرم زنجبیل را در 600 میلیلیتر آب سرد به مدت 1 ساعت قرار دهید. سپس آب را صاف کرده و به صورت سرد یا گرم مصرف کنید.
مواد غذایی که باید پرهیز شوند
غذاهای یخ زده و منجمد اکیدا ممنوع است.در صورتی که توسط مبتلایان به این سندرم مصرف شوند باعث تشدید علائم میشود.
سایر اقدامات
- به افراد سیگاری توصیه میشود که سیگار را ترک کنند. زیرا سیگار باعث تشدید علائم سندرم رینود میشود.
- ورزش منظم باعث بهبود جریان خون میشود و به کاهش علائم کمک میکند.
- روغن گل مغربی و روغن دانه کتان غنی از اسید گامالینولنیک هستند که اثرات مثبتی بر جریان خون دارند.
منبع: خبر پو