اگر جزو افرادی هستید که از آلرژی فصلی رنج میبرند بهتر است با برخی پرهیزات غذایی در فصولی که این عارضه شدت پیدا میکند آشنا شوید برخی عوامل محیطی و تغدیه ای می توانند حساسیت فصلی  شما را افزایش دهند سعی کنید سیستم ایمنی بدنتان را تقویت کنید تا دچار عوارض آلرژی فصلی نشوید .

◊ برخی مواد غذایی در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بروز آلرژی‏ های فصلی موثرند؛ در این مطلب به برخی از این مواد غذایی اشاره می کنیم:

  • مصرف انواع ویتامین های گروه B مانند غلات
  • گوشت
  • لبنیات
  • انواع سبزی‏ های برگ سبز تیره مثل اسفناج، کرفس و انواع ویتامین های گروه C، مانند مرکبات و سبزی‏ های تازه و نیز سبزیجات غنی از ویتامین A همچون هویج می ‏تواند از شدت عوارض ناشی از آلرژی‏ ها بکاهد.
  • مصرف ماست کم چرب به خصوص ماست پروبیوتیک (فرآورده هایی که مایه بایو به آن ها افزوده شده است و هضم و جذب مواد خوراکی درون دستگاه گوارش به کمک آن ها انجام می شود) می‏ تواند حساسیت را در افراد مستعد آلرژی کمتر کند.
    بر این اساس افرادی که به گرما و حتی گرده گیاهان حساسیت دارند، با خوردن روزانه ۲ تا ٣ لیوان ماست از ماه های قبل از شروع فصل آلرژی‏ زا در مقابل حساسیت ‏های فصلی ایمن می‏ شوند.

  • نوشیدن چای سبز به دلیل برخورداری از آنتی اکسیدان بالا، علائم التهابی در شخص را کاهش می ‏دهد.
  • سیر و پیاز نیز به عنوان یک تقویت کننده بسیار قوی سیستم ایمنی بدن و یک ماده غذایی ضد باکتری و ویروس به کاهش عوارض آلرژی کمک می‏ کند.
  • مصرف روغن‏ های امگا ۳ شامل روغن ماهی و روغن دانه کتان و کانولا به پیشگیری از بروز عوارض آلرژی و نیز به تأمین مواد معدنی نظیر ید و روی نیز کمک می‏ کند.

◊ برخی مواد غذایی تشدید کننده آلرژی:

  • سویا
  • تخم‌مرغ
  • شیر گاو
  • بادام زمینی
  • گندم
  • ماهی
  • خربزه
  • گوجه‌فرنگی
  • بادمجان
  • گوجه‌سبز
  • کرفس
  • برخی از شکلات‌ها

ادامه مطلب در لینک زیر: رژیم غذائی حذفی در آلرژی


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: روش های تاثیرگذار بر آسم و آلرژی فصلی