وقتی آلرژی شدت پیدا میکند فرد مبتلا با عارضه های گوناگونی مواجه می شود برای پیشگیری از عوارض آلرژی یک رژیم غذایی مفید دراختیارتان قرار داده ایم که بدنیست در ادامه این بخش به آن ها نگاهی بیندازید کافیست برخی موادغذایی را باید حذف و موادخوراکی جدید را جایگزین کنید تا سریع تر بهبود پیدا کنید .

حذف مواد غذایی وسیله ای دیگر در فرآیند تشخیص آلرژی است که برای علائم مزمن آلرژی نظیر کهیر، آنژیو ادم و اگزما به کار می رود. زمانی که ماده ای غذائی حذف می شود، تمام اشکال پخته، خام و مشتقات پروتئینی آن ماده غذائی بایستی از رژیم حذف گردد. یادداشت های غذائی در مرحله ی حذف ماده غذائی نوشته می شود. این یادداشت غذائی جهت حصول اطمینان از اینکه تمام اشکال مظنون آن ماده غذائی حذف شده باشند و برای اطمینان از کفایت تغذیه ای رژیم استفاده می شود.

  • در صورتی که رژیم خیلی محدود بیشتر از ۷ تا ۱۴ روز ادامه یابد، بایستی مکمل یاری ویتامینی و مواد معدنی مد نظر گیرد.
  • در رژیم های حذف موقتی، حذف یک یا دو ماده غذائی مظنون در هر بار به مدت ۲ هفته انجام می گیرد.
  • اگر چندین ماده غذائی مظنون به ایجاد آلرژی باشند، انواع مختلفی از رژیم های حذفی شدید استفاده می شود.

در این رژیم ها هر ماده غذائی که بیش از ۱ بار در هر ۴ ماه استفاده شود، بایستی با مواد غذائی دیگری که هرگز استفاده نمی شد یا به ندرت استفاده می شد، جایگزین گردد.

اگر یک شخص یا پرستار بیمار همچنان به مواد غذائی مظنون باشد، نوبت به رژیم المنتال می رسد که سخت ترین نوع رژیم های حذفی است. رژیم المنتال از سوء تغذیه جلوگیری می کند، اما گران است، به خوبی مورد پذیرش بیماران قرار نمی گیرد، بنابراین بایستی صرفا برای موارد نهائی مورد استفاده قرار گیرد.

◊ سه مرحله رژیم حذفی

Θ مرحله اول ⇐ عاری از شیر، گندم و تخم مرغ

مواد غذائی مجاز:

  • گوشت بره،مرغ، بوقلمون، گاو و خوک
  • شیر سویا، لوبیای سویا و حبوبات
  • سیب زمینی، برنج، ذرت، جو بارلی، چاودار، ارزن و جو دوسر
  • تمام سبزی ها
  • تمام میوه ها و آبمیوه ها
  • روغن های نباتی و چربی های عاری از شیر

مواد غذائی غیر مجاز:

  • شیر گاو
  • تخم مرغ
  • گندم
  • کره
  • مارگارین های حاوی شیر

Θ مرحله دوم ⇐ سخت

مواد غذائی مجاز:

  • گوشت بره
  • سیب زمینی، ذرت و برنج
  • بیشتر سبزی ها
  • بیشتر میوه ها و آبمیوه ها
  • روغن های گلرنگ، پنبه دانه، زیتون و کنجد
  • نمک، ادویه، وانیل و آبلیمو

مواد غذائی غیر مجاز:

  • گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، تخم مرغ و شیر
  • شیر سویا، لوبیاها، نخود، بادام زمینی و آجیل
  • گندم، جودوسر، جو بارلی، چاودار و ارزن
  • نخود
  • گوجه فرنگی
  • مرکبات و توت فرنگی
  • کره، مارگارین، روغن های نباتی، سویا، بادام زمینی و چربی های حیوانی
  • شکلات، قهوه، چای، کولاها و نوشابه های گازدار و نوشیدنی های الکلی

Θ مرحله سوم ⇐ خیلی سخت

مواد غذائی مجاز:

  • برنج در هر شکل
  • آناناس، زرد آلو، هلو، گلابی و سیب
  • گوشت بره و مرغ
  • مارچوبه، چغندر، هویج، کاهو و سیب زمینی
  • سرکه ی سفید
  • روغن زیتون
  • عسل، نیشکر و قند چغندر
  • نمک
  • روغن گلرنگ

اجتناب کامل از آلرژن غذائی، تنها راه درمان آلرژی غذائی می باشد.


تهیه و تنظیم: ساناز مطلبی خامنه کارشناس تغذیه و رژیم درمانی


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: تغذیه در آلرژی فصلی