محققان دانشگاه NorthWestern میخواهند رباتهایی را طراحی کنند که در مواقع نیاز به احساس، به افراد یاری برسانند. به نظر آنها، وجود یک ربات با این ویژگی برای هر شخصی ضروری است. ناگفته نماند که ایجاد رابطه با ربات، هدف بعدی محققین است!
بله درست متوجه شدید. در نتایج مطالعهای که اخیرا انجام شده، دانشمندان قصد ایجاد الگوریتمهایی برای تماس آنلاین در سایتهای مخصوص را دارند. آنها از مخاطبان خواستند که تجربههای مثبت خود را با Travis (ربات 11 اینچی) درمیان بگذارند. Travis در مقابل، بهتناسب رفتار آنها واکنش نشان میداد.
پسازآن، مخاطبان خود را به Travis معرفی کرده و از ویژگیهای بارز خود برای او صحبت کردند. بعد از این مرحله، Travis افراد مناسب و نامناسب برای دوستی و حتی ازدواج را شناسایی کرد.
سرانجام محققین قصد داشتند تا از تغییر رفتار انسانها در برابر ربات مطلع شوند. نتیجه دیگر این مشاهده این بود که دانشمندان دریافتند انسانها گاهی برای تسلی و دلداری همنوعان خود، بهمانند این ربات، احساسات خود را کاملا به کار میگیرند.
این رابطه متقابل بین انسان و ربات، شاید موضوع جدیدی به نظر برسد اما نتیجه سالها تحقیق و تلاش بوده است. در سال 1966 دانشمند دانشگاه امآیتی، جوزف وزنبام، نخستین بار چتباتی به نام ELIZA معرفی نمود که میتوانست بهعنوان یک روانشناس، با ارائه راهکارهایی به درمان بیماران بپردازد.
بهتازگی در اروپا، بحثی به راه افتاده که قوانین خاص و حتی امکان برقراری رابطه جنسی با انسانها را از حقوق رباتها میخواند. البته کمپینی هم برای مقابله با این موضوع به راه افتاده است.
مطالعه رفتار متقابل انسان و ربات میتواند باعث بهبود کارایی رباتها برای به عهده گرفتن امور مانند انجام درخواستهای مشتریان شود. البته بعید به نظر میرسد که انسانها تمایلی به برقراری رابطه با رباتها در موقع کشمکشهای احساسی داشته باشند. شاید در آینده نزدیک، شاهد حضور رباتها در زندگی روزمره خود باشیم.
باید در نظر داشته باشیم که بسیاری از افراد، صحبت و درد دل کردن با حیوان خانگی خود را حتی به صمیمیترین دوست خود ترجیح میدهند. بنابراین میتوان انتظار هر اتفاقی را در آینده داشت.
منبع: خبر پو