شما در مطب پزشک، برای معاینه بالینی معمولی هستید و مشخص می شود که دیابت نوع ۲ دارید. مطمئناً شما درمورد دیابت شنیده اید و حتی ممکن است یک ایده ی کلی از آنچه منجر به این تشخیص است داشته باشید. در واقع پزشک شما حتی ممکن است به شما هشدار داده باشد که در اکثر موارد ابتلا به این بیماری یک نتیجه مستقیم با تغذیه ی نامناسب و عدم ورزش دارد.
عوامل خطر ساز در دیابت نوع ۲
– سابقه ی خانوادگی:
هر دو عامل ژن و محیط دوران کودکی (با دست غذا خوردن، فعالیت در فضای باز، الگوهای خواب، مکانیسم پاداش و…) می تواند باعث افزایش یا کاهش خطر ابتلا به دیابت شود.
– وزن و چربی بالا:
اگر چربی بیشتری داشته باشید باید بدن خود را نسبت به انسولین مقاوم تر کنید و دقت خود را روی میزان چربی بدن خود متمرکز کنید.
-شیوه ی زندگی کم تحرک:
با دوره های طولانی نشستن، و عدم تحرک شانس خود را در ابتلا به دیابت افزایش می دهید.
– نژاد:
اسپانیولی ها، سیاه پوستان هاوایی، بومیان آمریکا و آسیایی ها بیشتر از بقیه ی نژادها در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.
– سن:
از سن ۴۵ سال، خطرابتلا به دیابت به طور قابل توجهی افزایش می یابد. در این دوره ی زمانی از زندگی، شما به احتمال زیاد از چیزهایی مانند کیک به همراه شیر و تخم مرغ بیش از حد استفاده کرده اید و بیش از چند مایل راه می روید. باز نشستگان به علت سبک زندگی کم تحرک در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار می گیرند.
– دیابت بارداری:
دیابت بارداری، یک نوع دیابت در زمان بارداری است که ممکن است هشدار دهنده باشد. اگر شما به آنچه می خورید و نحوه ی زندگی کردن خود دقت نکنید، در نهایت به دیابت مبتلا خواهید شد و با عوارض بسیار بد آن دست و پنجه نرم خواهید کرد پس پیش از این اتفاق ناگوار، پیشگیری را بر درمان ترجیح دهید و دوران سالمندی فوق العاده ای را برای خود رقم بزنید.
منبع: دکتر سلام