بدن هنگامی که خودش را در سنین بالا میبینید شروع به ضعیف شدن در بسیاری موارد میکند و فرد مورد نظر را با مشکلات متعددی همراه میسازد.افرادی که پا به سن میگذارند با مشکلات قلبی-عروقی،مغزی،معده،کلیه و … روبرو میشوند که هر کدام برای افراد مسن زجرآور هستند.اگر پیشگیری های لازم به عمل آید قطعاً مشکلات در سنین بالا کمتر خواهد بود.
بر اساس یک پژوهش تازه، خطر ناتوانی در بیماران مسنی که تحت درمان برای بیماریها یا جراحات در بخش اورژانس قرار گرفته بودند، تا شش ماه پس از آن افزایش یافته بود.
محققان برای بررسی این موضوع، دادههای ۷۵۴ بیمار مسن که بدون بستری شدن در بیمارستان به بخش اورژانس مراجعه کرده بودند را با ۸۱۳ فرد مشابه که به این بخش نرفته بودند، ارزیابی کردند.
آنها در آغاز مطالعه، دارای تواناییهای عملکردی قابل مقایسه بودند و هر دو گروه نمرات نسبتا پایینی در مقیاس ناتوانی داشتند. اما شش ماه بعد کسانی که به بخش اورژانس مراجعه کرده بودند، نمرههایی به طور متوسط 14 درصد بالاتر در همان مقیاس کسب کردند.
دکتر ویلیام فلایشمن، محقق طب اورژانس در دانشگاه مریلند آمریکا میگوید: «خطر بیشتر ناتوانی به دنبال ویزیت در بخش اورژانس به احتمال زیاد مرتبط با بیماری یا جراحتی است که این بیماران را وادار میکند به دنبال درمان در بخش اورژانس باشند.»
به گفته وی، این به آن معنا نیست که این بیماران باید از مراجعه به بخش اورژانس اجتناب کنند یا آنها باید در بیمارستان بستری شوند. در عوض، این مطالعه نشان میدهد که افراد مسن که از نظر پزشکی برای ترخیص از بخش اورژانس مناسب هستند، ممکن است از نوعی از برنامهریزی ترخیص که اغلب در مراکز بستری رخ میدهد، سود ببرند.
شرکتکنندگان برای این مطالعه 14 ساله، هر 18 ماه ارزیابیهای مبتنی بر خانه را تکمیل کرده و همچنین به صورت ماهانه مورد مصاحبه قرار گرفتند تا وضعیت عملکردی آنها را دوباره بررسی کنند، هرگونه بیماری یا صدمات منجر به ویزیت در بخش اورژانس یا بستری در بیمارستان شناسایی شده و پذیرش در خانه سالمندان و مرگومیر را مشخص کنند.
شرکتکنندگان به طور میانگین در زمان ورود به مطالعه، حدود 84 سال سن داشتند و همه آنها در جامعه ساکن بودند و در مراکزی مانند خانههای سالمندان زندگی نمیکردند.
ناتوانی در مقیاس صفر تا 13 سنجیده میشود که نمرات بالاتر در آن، نشان دهنده عملکرد ضعیفتر در اعمال اساسی زندگی روزمره مانند لباس پوشیدن و راه رفتن و همچنین کارهای پیچیدهتر مانند تهیه غذا، رانندگی و مدیریت امور مالی است. محققان دریافتند افرادی که به بخش اورژانس رفته بودند علاوه بر افزایش نمرات ناتوانی، طی شش ماه آینده بیش از سه برابر بیشتر در خانههای سالمندان بستری شده و تقریبا دو برابر بیشتر جان خود را از دست داده بودند. وضعیت افرادی که پس از ویزیت در اورژانس، در بیمارستان بستری شده بودند، حتی بدتر است.
نمرات متوسط ناتوانی بیماران بستری، 17 درصد بالاتر از نمرات بیمارانی بود که بعد از مراجعه به اورژانس، به خانه فرستاده شده بودند. این بیماران بستری، بالاترین خطر پذیرش در خانه سالمندان و مرگ را نیز داشتند.