شدت یافتن چربی اساس بوجود آمدن جوش میباشد و در این اساس شدت شاخی شدن نیز تاثیر دارد.ایجاد جوش در دوران بلوغ صورت میگیرد و آن را جوش غرور جوانی مینامند.بیماران زیادی در طول روز به متخصصان پوست برای رفع جوش استفاده میکنند و جوش زدن یکی از علت های شایع مراجعه بیماران به متخصصان و پزشکان میباشد.
تصورش را بکنید؛ در آینه نگاه میکنید و یک جوش بدترکیبِ سفید، روی چانه تان عرض اندام میکند. برخی از متخصصان بر این باور هستند که خورد و خوراک ربطی به بروز آکنه و جوش ندارد. اما خیلیها معتقدند که محتویات بشقابها در داشتن پوستی زیبا و بدون آکنه تاثیر دارند.
در ادامه مواد غذایی ای که باعث ایجاد جوش و آکنه میشوند را به شما معرفی میکنیم :
شکلات
اگر جزو افرادی هستید که حواستان به تناسب اندامتان است از زیادهروی در مصرف شکلات خودداری خواهید کرد. اما در عین حال همین افراد هم نمیتوانند از مزه مزه کردن دو تا سه مربع شکلات به همراه قهوه یا چای بعد از ظهر خودداری کنند. اما حواستان باشد شکلات (سیاه؛ سفید یا شیری و غیره) میتواند زمینه را برای بروز آکنه فراهم کند.نتایج پژوهشها نشان میدهد که شکلات باعث افزایش تولید اینترلوکین ۱B میشود. این پروتئین طبیعی توسط دستگاه ایمنی بدن تولید و باعث افزایش خطر بروز التهابهای پوستی و در نتیجه آکنه میشود. با این حال باید بدانید که شکلات سیاه باعث بهبود خلق و خویتان میشود اما بهترین کار این است که به جای حذف کامل آن در مصرف آن دچار زیاده روی نشوید. میتوانید هر هفته یک تا دو مرتبه، ۲ تا ۳ مربع شکلات سیاه میل کنید. در روزهای دیگر از میوههای خشک مانند بادام و فندق و غیره استفاده کنید.
نانهای شیرمال
خوردن انواع نانهای شیرمال برای صبحانه مورد دلخواه خیلی از افراد است. اما باید بدانید که این نانها باعث بروز جوش روی پوست میشود. البته اگر از نانهایی استفاده کنید که از آرد کامل تهیه شده باشد در امان خواهید بود. اما نانهای تهیه شده از آرد سفید نتیجه عکسی دارد. این آردها تصفیه شده و حاوی میزان زیادی قند هستند. زمانی که این میزان قند وارد بدن میشود میزان انسولین خون افزایش یافته و ترشح سبوم (چربی طبیعی پوست) بیشتر میشود. همین مساله نیز زمینه بروز جوش و آکنه را فراهم میکند. بهتر است از نانهایی تهیه شده از آرد سبوسدار استفاده کنید.
پیراشکیها و دوناتها
انواع پیراشکیها و دوناتهایی که امروزه در هر مرکز خرید و مغازهای به فروش میرسد جزو مواد غذایی ناسالم هستند. قندهای تصفیه شده، اسیدهای چرب ترانس، سدیم و غیره جزو ترکیبات اصلی این خوراکیها هستند که به سلامتی، تناسب اندام و زیبایی پوست رحم نمیکنند. بهتر است مصرف این خوراکیها را به هفته ای حداکثر یک بار محدود کنید. اگر خیلی به این خوراکیها علاقه دارید دست به کار شوید و خودتان پیراشکی تهیه کنید. در این صورت میتوانید میزان قند و چربی افزوده شده را کنترل کنید. اما در هر حال برای مقابله با آکنه و جوش بهتر است مصرف این مواد غذایی را تا حد امکان محدود کنید.
شیر
شیر باعث بروز جوشهای سر سیاه و جوشهای ریز روی پوست میشود. به نظر میرسد این مساله بیشتر مربوط به شیر گاو پرچرب میباشد. شیرهای کم چرب حاوی چربی کمتری هستند اما در عین حال لاکتوز بیشتری دارند که باعث افزایش ترشح سبوم میشود. اگر جزو افرادی هستید که زیاد جوش میزنید و یا نمیخواهید به این مشکل گرفتار شوید بهتر است از شیرهای گیاهی مانند شیر سویا، شیربادام یا شیر فندق استفاده کنید. این نوشیدنیهای گیاهی سرشار از ویتامین E و فاقد لاکتوز هستند. باید بدانید که ویتامین E خواص آنتی اکسیدانی دارد که برای سلامت پوست لازم و ضروری است.
پاستاها
بدون شک پاستاها جزو غذاهای محبوب هستند و دل کندن از آنها کمی دشوار است. اگر جزو افرادی هستید که جوش میزنید و در عین حال عاشق پاستاها هستید بهتر است کمی مراقب باشید. این مواد غذایی نیز مانند نانهای شیرمال از آرد سفید تهیه میشوند. توجه داشته باشید که این مواد غذایی گلوکز بالایی دارند و این یعنی افزایش انسولین و ترشح بیشتر سبوم که به جوش زدن منجر میشود. این مساله درباره برنج سفید نیز صدق میکند. بهتر است از برنج قهوه ای استفاده کنید که مغذیتر است و به چنین مشکلاتی دامن نمیزند.
استیک و سیب زمینی سرخ کرده
در روزهای آخر هفته در بین بسیاری از خانواده خوردن کباب، استیک و سیب زمینی سرخ کردنی و غیره رایج است. البته مصرف این مواد غذایی، آن هم هر از چندگاهی مشکلی برای پوست ایجاد نمیکند. نتایج پژوهشها نشان میدهند پخته شدن زیاد گوشت باعث آزاد شدن واکنشهای شیمیایی بین چربیها و پروتئینهای آن میشود و ترکیبات خطرناکی حاصل میشود. این ترکیبات جزو عوامل افزایشدهنده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی یا دیابت بوده و پیری پوست را جلو میاندازند. در واقع باعث حساس و آسیب پذیرتر شدن پوست شده و در نتیجه خطر بروز جوشها نیز بیشتر میشود. سیب زمینی سرخ کرده نیز به سهم خود سرشار از چربی است. میتوانید از گوشتهای کم چرب یا گوشت پرندگان استفاده کنید. به جای سیب زمینی سرخ کرده از هویج یا کدوی پخته استفاده کنید. میتوانید این سبزیجات سالم را با اندکی روغن تفت دهید یا با اندکی کره بخارپز کنید.
آبنباتها
آبنبات یعنی قند و قند یعنی بالا رفتن میزان انسولین خون و این یعنی افزایش سبوم. یادتان باشد که این مواد غذایی برای دندانها و تناسب اندامتان مضر هستند. علاوه بر این صورتتان را پر از جوش و آکنه میکنند.
سیب زمینی
سیب زمینی حاوی میزان زیادی ترکیبات مغذی است و سرخ کرده آن طرفداران بی شماری دارد. اما این ماده غذایی نشاسته ای است و زیاده روی در مصرف آن میتواند باعث بروز مشکلات پوستی شود. چون برخلاف آنچه تصور میکنید این ماده غذایی حاوی قندهای دیرجذب است و شاخص گلیسمی بالایی دارد. در نتیجه قند خون و انسولین را بالا میبرد. بهتر است در مصرف این ماده غذایی نیز جانب احتیاط را رعایت کرده و به جای آن از حبوبات بیشتری استفاده کنید.