زرد چوبه قدرت ضد التهابی و آنتی اکسیدان دارد و به نظر می رسد در برابر برخی سرطان ها و بیماریی مثل آلزایمر مفید است. همچنین در کمک به درمان افسردگی مؤثر است. یکی از اساتید علم پزشکی می گوید:« برای مقاصد پیشگیرانه من ترجیح می دهم با زردچوبه پخت و پز کنم و از بسیاری از بیماری ها پیشگیری کنم.» البته مکمل های آن نیز ممکن است برای افرادی که در حال حاضر شرایطی خاص دارند بهتر باشد.
برای محصولات ساخته شده از طیف زردچوبه، ممکن است ترکیبات مفید دیگری ارائه شود. به جای زردچوبه می توان از زیره که فعال ترین ترکیب زردچوبه است استفاده شود. بهتر است قبل از انتخاب یک مکمل با عصاره ی فلفل سیاه به عنوان ترکیب فلفل، با پزشک خود صحبت کنید که از حساسیت و تداخل آن با داروهای مصرفی خود اطلاع کافی پیدا کنید.
پزشک شما ممکن است برخی از داروهای دیگر را برای شما تجویز کند. طبق یک مقاله ی منتشر شده در زمینه داروهای گیاهی زردچوبه بسیار مفید توصیف شده و در این مقاله زردچوبه را در بالای لیست خود به عنوان یکی از گیاهان دارویی مفید قرار می دهد و بعد از آن محبوب ترین گیاهان شامل سیر، دارچین، جینسنگ و زنجبیل را قرار می دهد. طبق طب رایج، زردچوبه در مقایسه با مزایای آن با بسیاری از داروهای گیاهی برابری می کند. طبق یک گزارش استفاده از زردچوبه باصرفه تر از مصرف برخی داروها اس که می تواند هزینه پزشکی ماهانه شما را تا حد زیادی کم کند.
فواید زرد چوبه:
– داروی ضد التهابی
– داروی ضد افسردگی (پروزاک)
– شیمی درمانی
– ضد انعقاد (آسپرین)
– ضد درد
– داروی دیابت (متفورمین)
– آرتروز
– داروی بیماری التهابی روده
– داروی کلسترول
– استروئیدها
مردم در مصرف برخی داروها باید مراقب باشند که با استفاده از زردچوبه در مواد غذایی خود و یا مکمل با آن باشد. زردچوبه ممکن است با داروهای ضد انعقاد مانند آسپرین، کلوپیدوگرل و وارفارین تداخل داشته باشد. همچنین می تواند بر داروهایی مثل داروهای غیر استروئیدی و ضد التهابی تأثیر بگذارد.
در پایان استفاده از زردچوبه برای بخشیدن رنگ و طعم به غذاها نه تنها مانند طعم دهنده های مصنوعی مضر نیست بلکه از مزایای آن نیز می توانید بهره مند شوید و اشتهای کودکان خود را افزایش دهید.
منبع: دکتر سلام