ريس مركز روماتيسم ايران از يافتههاي يك پژوهش انجام شده از سوي محققان اين مركز خبر داد كه حاكي از آثار درماني داروي «آنژي پارس» در بيماران مبتلا به «اسكلرودرمي» خبر داد.
دكتر فرهاد غريب دوست، فوق تخصص روماتولوژي با اشاره به ابتلاي شش تا 10 هزار نفر از جمعيت كشور به بيماري «اسكلرودرمي» (نوعي بيماري روماتيسمي) كه فراواني آن در زنان چهار برابر مردان است، اظهار كرد: يافتههاي پژوهشگران مركز روماتيسم ايران نشان داده داروي «آنژي پارس» كه اخيرا از سوي محققان كشورمان به توليد رسيده و به نحوي موثر در درمان زخم پاي ديابتي به كار رفته است در درمان بيماري «اسكلرودرمي» نيز موثر است كه نتايج جالب اين تحقيق اميد تازهاي براي درمان مبتلايان به اين بيماري صعب العلاج به شمار ميرود.
وي با بيان اين كه براساس اين بررسي، اثربخشي «آنژي پارس» در ترميم ضايعات عروقي به مراتب بيش از درمان زخم پاي ديابتي است، خاطرنشان كرد: اين يافته حاصل دو سال فعاليت پژوهشي است كه از سوي مركز روماتيسم ايران و با همكاري دفتر همكاريهاي فنآوري رياست جمهوري در قالب «پروتكل آثار داروي آنژي پارس روي بيماران اسكلرودرمي» تدوين و اجرا شده است.
استاد روماتولوژي مرکز تحقيقات روماتولوژي دانشگاه علوم پزشکي تهران تصريح كرد: بيماري «اسكلرودرمي» نوعي بيماري روماتيسمي است كه پوست بيماران در اين حالت ضخيم، خشن و سفت شده و در بدن آنان ايجاد زخم ميشود. اين بيماري، دست و پا، ريه، كليه و دستگاه گوارش را گرفتار و فرد را ناتوان ميكند.
وي با اشاره به اينكه زخمها گاهي چنان پيشرفت ميكنند كه باعث قطعي انگشتان فرد ميشود، خاطرنشان كرد: حركت انگشتان دست در اين بيماري محدود شده و فرد قادر به باز كردن كامل دهان خود نيست، درمان قطعي اسكلرودرمي تا به امروز نامشخص بوده و جزو بيماريهاي صعب العلاج و لاعلاج شناخته ميشده است.
غريب دوست با بيان اين كه هنوز علت قطعي ابتلا به اسكلرودرمي روشن نشده است، مسايل ايمني، ژنتيك، برخي عوامل ميكروبي و … را از علل موثر در ايجاد اين بيماري خواند و تصريح كرد: ابتلا به اين بيماري در سنين زير پنج سال و بالاي 70 سال نادر است و شيوع آن در سنين 35 تا 50 سالگي مشاهده ميشود.
به گزارش ایسنا، رييس مركز روماتيسم ايران، آثار مثبت داروي آنژي پارس را كه قرار است با فرمولاسيون جديد براي بيماران دچار اسكلرودرمي توليد شود، بسيار جالب توجه خواند و تصريح كرد: استفاده از اين دارو در مواردي سبب ترميم زخم و رشد بافت از دست رفته شده است. همچنين باعث نرمي پوست و تغيير رنگ آن به حالت شفاف شده، طبيعي شدن پوست محل زخمها و به طور كلي بهبود كيفيت زندگي مبتلايان را به دنبال داشته است.
اين فوق تخصص روماتولوژي اظهار داشت: نتايج درماني در مراحل ابتدايي بيماري بيشتر رضايتبخش است هرچند نتايج در مورد افرادي كه حتي 20 سال سابقه ابتلا به اين بيماري را داشتهاند، مثبت گزارش شده است.
وي در پايان اظهار اميدواري كرد كه با توجه به بي عارضه بودن داروي آنژي پارس و نتايج مثبت آن كه به كميته راهبردي دفتر فن آوري رياست جمهوري اعلام شده است، نمونه خاص دارو با فرمولاسيون جديد براي بيماران اسكلرودرمي وارد بازار دارو كشورشود تا محققان ساير مراكز روماتولوژي نيز بتوانند به منظور كارآزمايي باليني از آن بهره گيرند.
غريب دوست در پايان با بيان اين كه مركز روماتيسم ايران يك روز در هفته را براي معاينه و درمان بيماران «اسكلرودرمي» اختصاص داده است، خاطرنشان كرد: بيماران براي هماهنگي بيشتر ميتوانند به پايگاه اينترنتي اين مركز به نشاني www.rer.ir مراجعه كنند.