28

اینکه چه وضعیت روحی ای دارید و یا اینکه چرا گاهی اوقات عصبانی هستید و گاهی خوشحال می تواند با خوراکی هایی که در طول روز استفاده می کنید ، ارتباط داشته باشد. اگر حس می کنید به اندازه ی کافی خوشحال نیستید بهتر است از این ویتامین ها بیشتر استفاده کنید.

ویتامین شادابی

ویتامینC می تواند باعث شادابی شما شود و خستگی تان را کاهش دهد.

درست یا غلط؟

درست: کمبود ویتامینC در بدن باعث می شود، احساس افسردگی و خستگی کنید. تحقیقات نشان داده اند، مصرف روزانه مکمل های غذایی حاوی ویتامینC باعث شادابی روحی، ذهنی و حتی جسمی می شود.تحقیقات روی بیمارهای بستری در بیمارستان هم در این مورد نتایج مثبتی را نشان داده اند. در این تحقیق بیماران یک بیمارستان به ۲ گروه تقسیم شدند؛ به یکی از این گروه ها هزار میلی گرم ویتامین D و به گروه دیگر ۵۰۰ میلی گرم ویتامین C ۲ بار در روز داده شد. نتایج نشان دادند، بیمارانی که ویتامین C خورده بودند، ۳۴ درصد افزایش شادابی را تجربه کردند اما در گروهی که ویتامین D دریافت کرده بودند، این افزایش شادابی دیده نشد. خوردن ۵۰۰میلی گرم ویتامین C در روز بی خطر است. (بیشترین مقدار مجاز این ویتامین ۲هزار میلی گرم است). همچنین این ویتامین نقش مهمی در قوی کردن سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر سکته و عفونت ایفا می کند و حتی باعث کاهش خطر سرطان و بیماری های قلبی می شود.

 

 

قبل از بارداری شروع کنید

خانم های باردار باید بعد از این که از بارداری خود اطمینان پیدا کردند باید شروع به مصرف مکمل های دوران بارداری بکنند.

درست یا غلط؟

غلط: زنانی که می خواهند باردار شوند، باید حدود ۳ ماه قبل از اقدام به بارداری شروع به مصرف این مکمل ها بکنند و همچنین باید مصرف آن ها را طی بارداری ادامه دهند. حتی پزشک شما ممکن است مصرف این ویتامین ها را طی دوران شیردهی هم به شما توصیه کند. ویتامین های دوران بارداری دارای مقدار بیشتری اسید فولیک، آهن و کلسیم نسبت به مکمل های عادی هستند. جنین برای رشد و تکامل مغز و نخاعش به مقدار زیادی اسید فولیک نیاز دارد. (کمبود اسید فولیک در دوران بارداری می تواند ناهنجاری هایی مثل نخاع غیرطبیعی ۲ شاخه به وجود بیاورد) آهن اضافی هم از کم خونی مادر و نوزاد جلوگیری کرده و به رشد عضلات نوزاد کمک می کند. استفاده از این مکمل ها باعث کاهش خطر به دنیا آمدن نوزادان کم وزن می شود. این مکمل ها را با آب یا آبمیوه مصرف کنید نه با شیر. برای کاهش حالت تهوع احتمالی هم سعی کنید بعد از شام این مکمل ها را بخورید یا بعد از مصرف آن ها آدامس بجوید.

 

 

ویتامین ضد کوری

خوردن ویتامین D کافی باعث کاهش خطر ابتلا به کوری(ناشی از بیماری دژنراسیون ماکولا به دلیل افزایش سن) می شود.

درست یا غلط؟

درست: چند مطالعه مجزا روی زنان میانسال نشان می دهد آن هایی که در خون شان میزان بیشتری ویتامین D داشتند، حدود ۵۹ درصد کمتر در خطر تخریب ماکولا قرار می گیرند. دژنراسیون ماکولا بیماری مزمنی است که در سنین بالا اتفاق می افتد و شایع ترین علت کوری در افراد بزرگسال به شمار می رود. در این بیماری، ماکولا یا لکه زرد (بخش مرکزی شبکیه) شروع به از بین رفتن می کند.ویتامین D در مواد غذایی مثل شیر، سالمون، ساردین، روغن ماهی، ماست و تخم مرغ پیدا می شود.

 

 

چقدر کلسیم بخوریم تا نشکنیم؟

با افزایش سن، میزان جذب کلسیم در بدن کمتر می شود

درست یا غلط؟

درست: میزان جذب کلسیم با سن و نیاز بدن ما رابطه دارد. بدن بچه ها حدود ۶۰ درصد از کلسیمی که می خورند را جذب می کنند چون در سن رشد هستند و بدن شان برای استخوان سازی به کلسیم زیادی نیاز دارد. با افزایش سن میزان جذب کلسیم کاهش پیدا می کند و بعد از بزرگسالی به ۱۵ تا ۲۰ درصد می رسدالبته این مقدار در زنان باردار دوباره افزایش پیدا می کند. بعد از میانسالی این مقدار باز هم کاهش پیدا می کند و از این سن به همه افراد توصیه می شود، کلسیم بیشتری مصرف کنند.درصد جذب کلسیم بدن به مقدار کلسیمی که می خوریم بستگی دارد. هر چه کلسیمی که وارد بدن می شود بیشتر باشد، مقدار جذب کمتر خواهد بود. بیشترین مقدار جذب مفید کلسیم در دوز کمتر از ۵۰۰ میلی گرم اتفاق می افتد. پس اگر در جدول مقابل نیاز کلسیم شما هزار باشد، باید ۲ بار در روز ۵۰۰ میلی گرمی کلسیم بخورید. دقت کنید، کلسیم با خیلی از داروها مثل بعضی از آنتی بیوتیک ها و داروهای فشار خون مغایرت دارد، بنابراین هیچ وقت سرخود اقدام به مصرف این مکمل ها نکنید و با پزشک تان مشورت کنید.

 

 

وقتی قرص می خورید…

خوردن قرص های مکمل کنار داروهای دیگر اشکالی ندارد

درست یا غلط؟

هم درست و هم غلط: این کار معمولا اشکالی ندارد اما بعضی مکمل ها با بعضی داروهای متداولی که می خوریم تداخل پیدا می کنند، مثلا آسپرین دارویی است که برای خیلی از بیماری ها تجویز می شود و خیلی اوقات هم افراد بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنند. این دارو باعث رقیق شدن خون می شود و روی فشار خون تاثیر می گذارد. بعضی از قرص های مکمل این تاثیر را بیشتر می کنند و برای بعضی از بیماران، مثلا کسانی که جراحی کرده اند، خطرناک هستند و ممکن است باعث خونریزی در آن ها شوند. بیشترین خطر این عوارض متوجه افراد با بیماری های مزمن می شود. این به معنی آن نیست که این افراد نباید مکمل مصرف کنند اما همیشه مشورت با پزشک قبل از امتحان داروها و مکمل ضروری است. در ایالات متحده ۵۶ درصد از کسانی که بیماری مزمن دارند، با تایید پزشک شان از مکمل ها استفاده می کنند.همیشه قبل از امتحان هر ادویه، گیاه، دارو یا مکمل پزشک خودتان را در جریان بگذارید. تداخل های دارویی گاهی تاثیرات جبران ناپذیری روی سلامت می گذارند.