هویج از جمله ریشه های خوراکی بسیار مفید همراه با طعمی مطبوع است. این ریشه خوراکی به علت وجود مقادیر زیاد ویتامین A فواید بسیار مفیدی را برای بدن دارد. اما مصرف هویج به صورت ویژه به بانوان توصیه می شود! مصرف هویج می تواند سبب جلوگیری از بروز برخی بیماری های زنانه شود. با دکتر سلام همراه باشید.
یکی از سبزیهایی است که محبوبیت زیادی نزد مردم جهان دارد و خوشبختانه حاوی مواد مغذی مهمی هم هست. این سبزی، نوعی آنتیاکسیدان مهم بهنام بتاکاروتن برای بدن فراهم میکند که به عقیده دانشمندان میتواند از غشاهای سلولی در مقابل آسیبهای ناشی از سموم محافظت کند.
بهعلاوه، این ترکیب مهم میتواند سرعت رشد سلولهای سرطانی را هم پایین بیاورد. هویج، ویتامینها و فیتوکمیکالها (مواد شیمیایی گیاهی) دیگری را هم به بدن میرساند در کنار هم میتوانند از بدن در برابر سرطانهای دهان، مری و معده، محافظت کنند. بعضی از مطالعات نشان دادهاند که هویج از زنان در مقابل ابتلا به سرطان دهانه رحم نیز محافظت میکند.
دلیلش شاید به آنتیاکسیدانهای موجود در هویج ارتباط داشته باشد که میتوانند با HPV (ویروس مولد زگیل تناسلی) مبارزه کنند. HPV، علت اصلی ابتلا به سرطان دهانه رحم است. علاوه بر این، هویج حاوی فالکارینول است که بهعنوان نوعی آفتکش طبیعی شناخته میشود. دانشمندان انگلیسی در مطالعات اخیرشان به این نتیجه رسیدهاند که دادن فالکارینول به موشهای آزمایشگاهی، احتمال شکلگیری تومورهای سرطانی را در آنها کاهش میدهد.
براساس گزارش Journal of Agriculture and Food Chemistry، هویج پخته دارای آنتیاکسیدانهای بیشتری نسبت به هویج خام است. علاوه بر این، بهتر است که هویج را کامل بپزید و بعد آن را خُرد کنید. این کار نمیگذارد که مواد مغذی موجود در هویج (خصوصا فالکارینول) از بین بروند.
منبع: سلامتیسم