علت بروز نارسایی در کبد چیست چه روش هایی می توانند مانع بروز این بیماری خطرناک کبدی شوند نارسایی کبدی مزمن چه افرادی را تهدید میکند این افراد نیازمند پیوند کبد خواهند شد می خواهیم به بررسی این بیماری و روش های مقابله با آن بپردازیم با ما همراه باشید .
نارسایی کبدی یک شرایط اضطراری پزشکی است که میتواند با تهوع، کاهش اشتها، خستگی، اسهال، یرقان و خونریزی همراه باشد، کما و سردرگمی ذهنی، از دیگر عوارض نارسایی کبد بوده و معمولا به دنبال بیماریهایی نظیر هپاتیت و سیروز و مصرف بیش از اندازه برخی دارو ها بوجود میآید و تنها راه درمان آن، پیوند کبد است.
هنگامی که کبد آسیب ببیند یا تخریب شود، احتمالا فرد متحمل نارسایی یا مشکلات کبدی میشود. ویروسها و مواد شیمیایی مضر میتوانند بهاین عضو آسیب برسانند. چنانچه فرد متحمل آسیبهای کبدی شود، به مرور عملکرد صحیح این عضو از کار میافتد.
در شرایط نارسایی کبدی مزمن، کبد ابتدا دچار تغییراتی کم شده و این تغییرات پس از گذشت زمان پیشرفت میکنند. همچنین هپاتیتهای مزمنی هستند که تبدیل به سیروز کبدی میشوند.
کبد در سیروز کبدی، ابتدا میتواند نیازهای بدن را تا حدودی برطرف کند و بعد از آن، وارد مرحلهای میشود که توانایی رفع نیازهای خیلی عادی را نیز ندارد، پس فرد دچار زردی چشم و صورت، اختلال انعقادی، ورم و جمع شدن آب در شکم میشود. بیمار همچنین دچار اختلال در سطح هوشیاری میشود و ممکن است حتی به کما برود.
نارسایی کبد یک بیماری جدی بوده و باید فورا درمان شود. صدمات ناشی از این بیماری سریع پیشرفت میکند و عملکرد این عضو ظرف یک هفته و گاهی چند روز مختل میشود. نارسایی حاد کبد معمولا یک دفعه و بدون هیچگونه علائم یا عارضهی قبلی بروز میکند.
پیوند کبد هنگامی مطرح میشود که کبد دیگر عملکرد خوبی نداشته باشد یا اصطلاحا به نارسایی حاد رسیده باشد. بیماری که به دلیل نارسایی کبدی وارد لیست پیوند کبد شده بر اساس شدت بیماری اولویت بندی میشود، در پیوند کبد اولویت با بیمارانی است که شدت بیماری در آنها بیشتر است زیرا این بیماران در صورت عدم پیوند، دچار مرگ میشوند.
کبد بزرگترین ارگان داخلی بدن بوده و بیش از 500 عملکرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت به عهده کبد است،این عضو با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا میکند.
این عضو حیاتی بدن میتواند خود را بازسازی (ترمیم) کند؛ به همین دلیل است که افراد میتوانند بخشی از کبد خود را اهدا کنند. کبد حدود 10 درصد از جریان خون را مصرف میکند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ می کند.
کبد غذاها و نوشیدنیها را به انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن تبدیل میکند. مواد مضر مانند را فیلتر کرده، از بدن دفع میکند و مسئولیت دفاع از بدن در برابر عفونتها را بر عهده دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان