14

مسئله ی اضافه وزن امروزه گریبان گیر بسیاری از افراد و جوامع در سراسر دنیا شده است. در هر کشوری افراد به شیوه ای وزن خود را کم می کند ، در این مطلب قصد داریم در رابطه با نحوه ی رژیم گرفتن افراد در کشور های مختلف صحبت کنیم.

تا به حال به این فکر کرده اید که مردم کشورهای دیگر چگونه وزن خود را در حد متعادل نگه می دارند و راز رژیم های غذایی آن ها چیست؟ مردم نقاط مختلف جهان بر اساس سنت ها و فرهنگ خود عادات غذایی پیدا کرده اند که منطبق بر نیازها و شیوه زندگی آن هاست و طی ایام و گذر تاریخ، این عادت ها اصلاح شده اند و حالا هر فرهنگ و هر قومی رمز و رموزی برای تغذیه صحیح و سالم بودن و نداشتن اضافه وزن دارند که شاید مرور آن ها واجب باشد

 

 

تند باش و آرام

هند: عدس، سبزی ها و حبوبات را تند بخور

در هند بسیاری از مردم رژیم گیاه خواری صرف دارند (بر اساس آمار وزارت بهداشت این میزان ۴۰درصد کل جمعیت این کشور است) در عین حال آن گروهی که گوشت حیوانات یا مرغ یا ماهی می خورند هم سبزی ها را به طور عمده و زیاد مصرف می کنند و در واقع این سبزی ها بخش عمده رژیم غذایی آن ها را تشکیل می دهد. در واقع می توان گفت برنج، سبزی ، نان و حبوبات عمده غذاهای مردم هند هستند.البته همان طور که می دانید غذاهای هندی به دلیل تند بودن بسیار مشهور هستند. غذاهای تند فواید متعددی دارند به خصوص برای کسانی که نمی خواهند اضافه وزن پیدا کنند مفید هستند. این غذاها متابولیسم بدن را بیشتر کرده و در عین حال به بدن کمک می کند تا چربی بسوزاند.نکته مهم دیگر در رژیم غذایی هندی ها این است که عدس و نخود پروتئین زیاد و چربی کم دارند و به همین دلیل باعث می شوند فرد مدت بیشتری احساس سیری کند و کمتر گرسنه شود.بر اساس مکتب طب سنتی هند آیورودا احساس لذت از غذا و سالم غذا خوردن به این ربط دارد که باید ۵ مزه را با هم مخلوط کرد؛ شیرینی، شوری، ترشی، تلخی، تندی (شاید چنین کاری سخت باشد اما حداقل با این کار حس چشایی خود را تقویت می کنید.)

 

 

بشقابت را کوچک کن

فرانسه: هرچه دوست داری بخور، اما کم بخور

راز لاغری بیشتر مردم فرانسه در لذت بردن از غذاهاست. در واقع مکتب فرانسوی می گوید، هوس هر غذایی که کرده ای آن غذا را بخور، اما مقدارش را کم کن. در واقع در بشقاب غذای فرانسوی ها به طور معمول می توان پنیر، گوشت، کرم، کره و سس پیدا کرد، ولی نکته این است که حجم غذای معمول آن ها خیلی کم است. فرانسوی ها یک رمز دیگر سلامت هم دارند؛ آن ها در غذا خوردن بسیار قانونمند هستند. بیشتر مردم فرانسه سر وقت غذا می خورند و برنامه غذایی آن ها هم ساده و مشخص است؛ ۳ وعده غذایی در روز، سر وقت بدون میان وعده و بدون هله هوله… .با این شیوه غذا خوردن، آن ها در بیشتر زمان روز احساس سیری می کنند و به مصرف بی رویه غذا رو نمی آورند. در ضمن فرانسوی ها وعده اصلی غذای خود را در وسط روز می خورند و در نتیجه طی ساعت های باقی مانده روز بیشتر فرصت سوزاندن کالری ها را دارند. آخرین نکته در مورد عادات غذایی فرانسوی ها این که آن ها مردمی هستند که همیشه غذاهای خانگی را به غذاهای آماده و غذاهای رستورانی و فرآوری شده ترجیح می دهند (بر اساس آمار ۹۲درصد خانواده های فرانسوی حداقل یک وعده غذایی روزانه را در کنار هم و به خوردن غذایی که در خانه طبخ شده است می گذرانند.)

 

 

گوشت قرمز را فراموش کن

یونان: از رژیم مدیترانه ای لذت ببر

می گویند یکی از بهترین رژیم های غذایی جهان، به خصوص برای سلامت قلب، رژیم غذایی مدیترانه ای است و البته ثابت شده که اگر این شیوه غذا خوردن را به طور صحیح به کار بگیرید وزن مناسبی هم پیدا خواهید کرد.مردم یونان عموما بشقاب های غذایی دارند که در آن ها انواع و اقسام سبزی ها به چشم می خورد و در واقع بشقاب غذایی آن ها پر از رنگ است (مثلا پر از گوجه فرنگی، سیر، فلفل و بادنجان) همچنین روغن زیتون، میوه ها، روغن ماهی، غلات کامل و مغزها هم در این رژیم غذایی نقش بسیار مهمی دارند اما در عوض گوشت قرمز در این مکتب آشپزی چندان پررنگ نیست. در این مکتب غذایی، پروتئین مورد نیاز بدن از ماهی، گوشت سفید و حبوبات تامین شده و کربوهیدرات های غلات کامل هم باعث می شود که شما یک رژیم غذایی کم کالری و سالم داشته باشید. فقط به این نکته فکر کنید، روغن زیتون زیادی مصرف نکنید زیرا روغن زیتون اگرچه روغن غیراشباع زیادی دارد اما در عین حال پرکالری هم هست.مردم یونان هم مثل مردم فرانسه از غذا خوردن دسته جمعی لذت می برند. آن ها بسیار آرام و با حوصله غذا می خورند و از غذا خوردن لذت می برند اما سعی می کنند که در غذا خوردن زیاده روی نکنند.

 

 

بفرمایید ماهی

ایسلند:

به طور متوسط یک انسان طی یک سال حدود ۱۰ کیلوگرم ماهی می خورد. این رقم به نظرتان زیاد می رسد؟ خب، بهتر است این رقم را با متوسط ماهی خوردن ایسلندی ها مقایسه کنید. یک فرد ایسلندی طی سال به طور متوسط ۶۰کیلوگرم گوشت ماهی می خورد. متخصصان تغذیه می گویند رژیم های غذایی غنی از ماهی به راه های مختلف به داشتن وزن مناسب بدن کمک می کند. ماهی غنی از ایکوزاپنتوییک اسید (EPA) و دوکوزاهگزائونوییک اسید (RHA) است. این چربی های ضروری مانع از شکل گیری از چربی ها در بدن شده و در عین حال اشتهای فرد را کم می کنند. حتی برخی محققان می گویند، این نوع چربی ها باعث فعالیت بیشتر چربی سوز در کبد می شود. بهترین نوع استفاده از گوشت ماهی در رژیم غذایی تان این است که ۴ بار در هفته وعده غذایی خود را با گوشت ماهی شکل دهید. دکتر ژانت دایام، از مرکز تحقیقاتی کالیفرنیا لیونیگ می گوید، این شیوه باعث می شود تمام رژیم های غذایی که دارید تاثیر ۲برابر پیدا کند. بد نیست این وسط سری هم به رژیم غذایی هلندی ها بزنید و شاه ماهی را به سفره غذایی تان اضافه کنید. ماهی های روغنی مثل شاه ماهی غنی از اسید چربی امگا۳ هستند. امگا۳ در بدن میزان کورتیزول را پایین می آورد. کورتیزول که هورمون استرس است باعث می شود که میزان چربی های تجمع یافته در قسمت میانی بدن در ناحیه شکم، پشت و بالای پاها کاهش یابد.

 

 

سلامت با خوراک برنج و لوبیا

برزیل: از برنج و لوبیا لذت ببر

اگر دقت کرده باشید می دانید که بیشتر مردم برزیل اضافه وزن ندارند، علت آن در عشق و علاقه آن ها به فوتبال یا سامبا نیست، شاید علت اصلی این مسئله هم در خوراک ها و بشقاب های غذایی مورد علاقه آن هاست؛ خوراکی هایی که عمدتا از برنج و لوبیا تشکیل شده اند. خوراک های اصلی مورد علاقه برزیلی ها کم چرب و پر از پروتئین و فیبر است. در مجموع این شیوه غذا خوردن، قند خون را تنظیم می کند و روی مرکز گرسنگی و سیری مغز هم تاثیر می گذارد و اشتها را تا حدودی کاهش می دهد. بر اساس نتایج مطالعات گروه پژوهشی دانشگاه سائوپائولو، رژیم غذایی غنی از برنج و لوبیا در قیاس با رژیم غذایی معمول غربی، ۱۴درصد کمتر احتمال اضافه وزن در فرد دارد. در همین تحقیقات گروه پژوهشی مدعی شده اند، خوردن روزانه یک فنجان برنج و لوبیا می تواند به کاهش وزن شما کمک کند و احتمال اضافه وزن پیدا کردن شما در آینده را ۲۳درصد کاهش دهد.

 

 

بهترین استارتر

ژاپن: غذا را با سوپ شروع کن

بر اساس آمار، ژاپنی ها کمترین میزان چاقی را در جهان دارند (بر اساس آمار وزارت بهداشت ژاپن میزان چاقی در این کشور کمتر از ۵درصد کل جمعیت است.) رژیم غذایی سنتی ژاپنی یک رژیم غذایی سالم است که بر پایه برنج، سبزی ، ماهی تازه و سویا شکل گرفته و در آن شکر، قند و گوشت به صورت جزئی جای دارند. در ژاپن، تنوع غذایی بسیار زیاد است و حتی ممکن است شما در یک وعده غذایی ۱۰ مدل غذا را بخورید و احتمال دارد یک ژاپنی طی یک روز ۳۰ مدل غذای مختلف را بخورد، اما آن ها از هر کدام از این غذاها مقدار بسیار کمی می خورند و این باعث می شود که تمام مواد مورد نیاز به بدن برسد.ژاپنی ها یک ضرب المثل جالب در مورد غذا خوردن دارند: «سفره غذایی که رنگ ندارد سفره خوبی نیست.» در واقع ژاپنی ها به طور معمول سفره های غذایی دارند که در آن ها سبزی های سبز، زرد و قرمز جای دارند و این تنوع یکی از رمزهای سلامت آن هاست. شاید مهم ترین نکته غذایی ژاپنی ها این باشد که آن ها وعده غذایی خود را با سوپ شروع می کنند که بسیار کم کالری است اما احساس سیری به فرد می دهد در نتیجه باعث می شود کمتر غذا بخورد.ژاپنی ها یک ضرب المثل جالب دیگر هم دارند و آن این است: «وقتی ۸۰درصد احساس سیری کردی دیگر غذا نخور» این توصیه ساده هم از دیگر علت های چاق نبودن بیشتر مردم ژاپن است.