مشخص شدن کبد چرب با التهاب کبد صورت میگیرد و افراد الکلی بیشتر در معرض آن قرار دارند.البته غیر از الکل هم عواملی وجود دارد که در چربی کبد موثر هستند و در ایران این حالت کبد چرب غیر الکلی نامیده شده است.اینکه کبد چربی داشته باشد حالتی طبیعی است ولی میزان این چربی اگر از حدی بگذرد یعنی بیماری کبد چرب داریم.
شایع ترین دلیل ایجاد کبد چرب آب خوردن بین غذا، داشتن استرس و مصرف الکل است
کبد چرب که بیماری اختلال در کارکرد کبد است را می توان به روش های سنتی کنترل و درمان کرد.
دکتر حسینی متخصص طب سنتی در خصوص کبد چرب گفت: کبد چرب به دلیل کاهش تحرک و تغذیه نادرست ایجاد می شود، در واقع به اختلال مزمن و بدون علت در کبد گفته می شود که به دلیل تجمع چربی و التهاب در کبد است .
شایع ترین دلیل ایجاد کبد چرب آب خوردن بین غذا، داشتن استرس ، مصرف الکل، مصرف دارو بیش از حد معمول و مصرف غذاهای فست فودی مثل سوسیس و کالباس و پنیر پیتزا است.
کبد بطور طبیعی مزاج گرم و تر دارد، بنابراین سرد شدن آن بر اثر عوامل مختلف می تواند توانایی کبد را برای تحلیل و متابولیزه کردن چربی ها کم کند و موجب انباشته شدن چربی در بافت کبد و ایجاد کبد چرب شود. بنابراین مصرف ترشی ها به ویژه سرکه و آبغوره ، خوراکی های سرد مثل ماست، دوغ ترش، خیار و کدو هم باعث سرد شدن کبد می َشود که باید محدود گردند.
همچنین کاهش وزن ناگهانی، تغذیه نادرست و مصرف بیش از حد چربی و کربوهیدرات به همراه گرسنگی طولانی مدت به ایجاد کبد چرب می انجامد .
مصرف سرکه سکنجبین، مصرف سالاد سبزیجات شامل هویج، کلم و روغن زیتون توصیه می شود، همچنین مصرف سیب با پوست به هنگام صبح و شب و مصرف عرق کاسنی ، عرق خارشتر، عرق بید و عرق شاه تره نیز مفید است. مصرف خاکشیر و عرق ترنجبین و استفاده از روغن کنجد و زیتون برای سرخ کردن غذا توصیه می شود.