برخی افراد به جای استفاده از مکمل امگا 3 به مصرف ماهی اکتفا می کنند می خواهیم به بررسی میزان امگا 3 در انواع ماهی های پرورشی و سالمون بپردازیم آیا شما نیز طرفدار ماهی قزل آلا و سالمون هستید ؟پس به اطلاعات تغذیه ایتان در این باره بیافزایید .

شنیده ایم که قزل‌ آلای پرورشی اصلا امگا ٣ ندارد و سالمون نروژی سرشار از امگا ٣ است. آیا سالمون پرورشی هم امگا ٣ ندارد؟

? نه، متاسفانه ماهی‌ های پرورشی هیچ‌کدام امگا ۳ ندارند زیرا مقدار امگا ۳ موجود در بدن ماهی‌ها به مقدار فیتو پلانکتون‌ هایی که در محیط‌ زیست‌شان زندگی می‌ کنند و از آن ها تغذیه می‌شوند، بستگی دارد.

? فیتو پلانکتون‌ ها شامل باکتری‌ ها و گیاهان میکروسکوپیک هستند که در آب شور اقیانوس‌ ها زندگی می‌کنند و اولین حلقه زنجیره غذایی ماهی‌ ها محسوب می‌ شوند.

? درواقع، امگا ۳ به وسیله فیتو پلانکتون‌ ها تولید می‌ شود و با تغذیه ماهی‌ ها از فیتو پلانکتون‌ ها، امگا ۳ وارد بدن آن ها می‌ شود. فیتو پلانکتون‌ ها در آب‌ های شیرین زندگی نمی‌ کنند بنابراین ماهی‌ های رودخانه‌ ای هم امگا ۳ ندارند.

? لازم به ذکر است ماهی‌ های دریای خزر هم منبع امگا ۳ محسوب نمی‌ شوند. نتیجه این که این موجودات ریز ذره‌ بینی در آب دریاچه‌ ها و حوضچه‌ های مصنوعی پرورش ماهی هم وجود ندارند که ماهی‌ ها از آن ها تغذیه کنند و گوشتشان حاوی امگا ۳ شود، مگر اینکه فیتو پلانکتون‌ ها به‌طور مصنوعی در حوضچه‌ های پرورش ماهی اضافه شوند.

? دقیقاً مانند اضافه کردن عنصر روی به خاک کشاورزی. امروزه عنصر روی به خاک کشاورزی کشورمان به‌طور مصنوعی اضافه می‌ شود تا میوه‌ ها و سبزی‌ هایی که در این خاک پرورش پیدا می‌ کنند مقدار روی بیشتری داشته باشند.

? پوست ماهی های پرورشی دارای نیترات بالایی می باشد که موجب ایجاد بیماری می گردد، بنابراین پوست ماهی های پرورشی را نخورید.


منبع: دکتر سلام

لینک مرتبط: شایعات تغذیه ای راجع به مصرف ماست و ماهی