گاز فر در اولین روزها و سال هایی که وارد بازار شد و به خانه مردم راه یافت در میان خانه دارها به محبوبیت زیادی رسید.در همان روزها و سال ها خانم های خانه دار علاقه زیادی به گاز فر داشتند و شعارشان این بود که اگر گاز فر در خانه باشد میتوانیم غذاهای گوناگونی را بپزیم ولی مدتی که گذشت داستان گاز فر تغییر پیدا کرد.
محمدحسین وکیلی- مطمئنا بیش از ۹۰درصدمان هم بعد از خرید گازفردار دیدیم که اتفاق خاصی در زندگیمان نیفتاد و همان غذای قبلی را میخوردیم. اما کمی بعدتر استفاده از فر در فرهنگمان جا افتاد. بعضیها به غذاهای غربی مثل لازانیا، پیتزا و…
علاقه نشان دادند و برخی دیگر هم به دنبال شیرینیپزی رفتند. هر دو گروه معمولا دو هدف داشتند؛ کیفیت پختنی خوب باشد و با قیمت کمتری در مقایسه با بازار آن را تهیه کنند.
پاما خب هنوز در همه خانهها فر دیده نمیشود. برخیها گاز طرح فر خریدهاند که طبیعتا فر ندارد، هنوز هم کسی نمیداند که هدف این دسته از خرید فر و طرح فر چه بوده و
هست!! بعضیها هم از فر گاز به عنوان انبار مواد غذایی استفاده میکنند و تنبلیشان میشود آن را هر روز خالی کنند و غذا بپزند. ما برای این دو گروه پیشنهاد ویژهای داریم.
پیشنهادی که با آن بتوانند بدون نیاز به فر، خوردنیهای خوشمزهای درست کنند که به صورت رایج در فر پخته میشوند. شاید تصور کنید که این فقط یک حرف است و کیفیت غذا با پختن روی گاز افت میکند اما خیالتان راحت باشد اگر طبق دستورالعمل حرکت کنید، خوردنیهای خوشمزهای انتظارتان را میکشد. پس خانمهای گرامی حسابی حواسشان را جمع کنند که بعد از پخت غذا، ما را مورد نفرین قرار ندهند که چرا کیفیت غذا خوب نشده است!
مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا بدون فر:
آرد: یک و نیم پیمانه
ماست: یک دوم پیمانه
بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
نمک: یک قاشق چایخوری
تخممرغ: یک عدد
روغن مایع: دو قاشق سوپخوری
خیالتان از بابت ظاهر و طعم آن راحت باشد! پیتزای بدون فر به اندازه پیتزایی که با فر آماده میشود، لذیذ است و میتواند جایگزین غذایی باشد که بیرون از خانه تهیه شده است. برای تهیه آن ابتدا باید خمیر پیتزا را آماده کنید. این کار زمان زیادی نمیبرد اما برای جلوگیری از شل شدن یا سفت و سخت شدن خمیر، سعی کنید اندازهها را رعایت کنید. درون کاسهای همه مواد را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید و تا خمیر کمی حالت چسبندگی پیدا کند. البته این چسبندگی نباید چندان زیاد شود و اگر احساس کردید اینطور است، کمی روغن به خمیرتان اضافه کنید و بازهم آن را ورز دهید.
بعد از آن کف تابه را چرب کنید و خمیر را درون آن پهن کنید. هرچقدر این خمیر نازکتر باشد، پیتزای شما خوش طعمتر است. پس یا تابهتان را بزرگتر انتخاب کنید یا در چندین تابه خمیر را پهن کنید و اجازه ندهید ورقه خمیر قطور باشد. روی خمیر را به سس قرمز آغشته کنید و پس از آن نوبت به چیدمان شماست! در این مرحله همه چیز به شما بستگی دارد. اینکه چه موادی را مهیا کردهاید و دوست دارید پیتزایتان متشکل از چه موادی باشد! پیشنهاد ما این است که کمی گوشت قرمز را به همراه کمی نمک و پیاز از ساعتی قبل آبپز کنید و سپس ریشریش کنید و در تهیه پیتزا از آن استفاده کنید. این گوشت را همراه فلفل دلمهای و قارچی که از قبل آماده شده است و مقدار کمی سوسیس سرخ شده روی خمیر پیتزایتان قرار دهید. علاوه بر گوشت قرمز، میتوانید از قطعات کوچک گوشت سینه مرغ که از قبل در روغن پخته شده، استفاده کنید و برای خودتان پیتزای مرغ بپزید. این پیتزا به همراه حلقههای زیتون سیاه، قارچ و قطعات گوجهفرنگی و فلفل دلمهای، طعم کمنظیری خواهد داشت. حالا پنیر را روی مواد بریزید و در تابه را بگذارید و اجازه دهید پیتزا آماده سرو شود.
مواد لازم برای تهیه لازانیا بدون فر:
۳۰۰ گرم گوشت چرخ شده
یک بسته لازانیا
۲۰۰ گرم سوسیس
۴۰۰ گرم قارچ
یک عدد فلفل دلمهای
۵۰۰ گرم پنیر پیتزا
یک عدد پیاز خرد شده
روغن، نمک، فلفل و سس کچاپ: به میزان لازم
یک غذای ایتالیایی خوشمزه که مواد استفاده شده در آن، درست مثل پیتزا سلیقهای است و میتوان چند قلم را حذف یا به آن اضافه کرد. اما پخت آن، همیشه به همراه همان سه لایه معروف خواهد بود. سه لایهی پاستا ورقهای، پنیر و سس! برای درست کردن یک لازانیا خوشمزه و بدون نیاز به فر ابتدا پیاز را سرخ کنید و سپس گوشت را به آن اضافه کنید. پس از اینکه گوشت را کمی تفت دادید، قارچ را اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت با آبی که قارچ میاندازد، پخته شود. این کار باعث میشود تا طعم قارچها خوشمزهتر شود و عطر و طعم گوشت به خود بگیرد. بعد از آن سوسیسها را که از قبل سرخ کردهاید، به مواد داخل تابه اضافه کنید و در آخر فلفل دلمه و پس از آن نمک و فلفل و سس کچاپ را داخل تابه بریزید. حالا ورقههای لازانیا را در آب جوش، بگذارید و ۱۵ دقیقه اجازه دهید تا بجوشد. بعد آنها را آبکش کنید و اجازه دهید خنک شوند. پس از آن ورقهها را در ظرفی که از قبل چرب کردهاید، بگذارید و پس از ریختن مواد، لایه بعد را قرار دهید. پس از گذاشتن مواد روی هر لایه، آن را با پنیر پیتزا بپوشانید و نکته مهم اینکه مواد کمی آبدار باشند. حالا تابه را روی گاز قرار دهید و اجازه دهید لازانیای بدون فر شما پخته شود. در تابه را زیاد باز و بسته نکنید و بد نیست بدانید این حجم از مواد برای ۴نفر کفایت میکند. نوش جان!
مواد لازم برای تهیه کاپ کیک بدون فر:
آرد: چهار قاشق غذاخوری
شکر: چهار قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
پودر کاکائو: دو قاشق چایخوری
وانیل: کمی
تخم مرغ: یک عدد
شیر: پنج قاشق غذاخوری
روغن مایع: سه قاشق غذاخوری
یکی از مزیتهای این کاپ کیکهای خوشمزه، طرز تهیه ساده و مواد در دسترسشان است. طعم آنها با نمونههای مشابه که در فر آماده میشوند، هیچ تفاوتی ندارد و شاید بشود گفت که به خاطر سهولت و سرعت کار، حتی شاید بد نباشد همیشه آنها را در قابلمه و روی گاز پخت! برای داشتن این کاپ کیکهای فانتزی و جذاب اول از همه مواد خشک را با هم مخلوط کنید و سپس تخممرغ را در آن بشکنید. در آخر هم شیر و روغن را اضافه کنید و حالا بروید سروقت قابلمه. فنجانها را درون قابلمه بچینید و قابلمه را اندکی آب کنید تا جایی که ارتفاع آب تا بلندی فنجانهایتان باشد. درون فنجانها را به ارتفاع یک سوم فنجان، از مایع غلیظ کیک بریزید و شعله زیر قابلمه را روشن کنید. یادتان باشد پیش از اینکه مایع را داخل فنجان بریزید، حتما آن را چرب کنید. به محض جوش آمدن آب، در قابلمه را به همراه دمکنی روی آن بگذارید و ۲۰دقیقه اجازه دهید تا روی حرارت باشد. بعد از این مدت زمان، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بیآنکه در قابلمه را باز کنید؛ بگذارید تا کاپکیکهایتان ۱۵دقیقهای استراحت کنند. حالا آنها را یکی یکی خارج کنید و با هرچه دوست دارید و برایتان خوشایند است، تزئین کنید.
مواد لازم برای تهیه چیزکیک بدون فر:
بیسکوئیت: یک بسته ۲۰۰گرمی
کره: ۷۵ تا ۱۰۰گرم
پودر ژله آلوئهورا: یک بسته
آب جوش: ۸ قاشق سوپخوری
پنیر خامهای: ۲۰۰گرم
خامه صبحانه: ۲۰۰گرم
شکر: چهار قاشق سوپخوری
وانیل: یک قاشق چایخوری
پودر کاکائو: سه قاشق سوپخوری
چیزکیک این روزها به یکی از پرطرفدارترین و البته خوشمزهترین کیکهای بازار تبدیل شده است! کیکهایی که برخلاف باور عامه مردم، میتوان به راحتی آنها را با استفاده از یخچال و بدون نیاز به فر آماده کرد و از طعم کمنظیرش لذت برد. برای درست کردن آنها اول از همه ژله آلوئهورا را به روش بنماری و با استفاده از آب جوش حل کنید و کنار بگذارید. بعد از آن بروید سراغ بیسکوئیتها و آنها را خرد کنید و کره ذوب شدهتان را به آن بیسکوئیتها اضافه کنید. حالا کف قالبتان را چرب کنید یا کاغذ روغنی بگذارید تا چیزکیک موقع خارج شدن از قالب، شکل خودش را حفظ کند و تکه تکه نشود. بعد مخلوط بیسکوئیت را درون آن بریزید و به مدت ۱۵ تا ۲۰دقیقه قالب را درون فریزر قرار دهید. در این زمان پنیر خامهای، شکر و وانیل را با همزن بزنید تا آنجا که کاملا یک دست شوند. وقتی یک دست شدند، خامه را هم اضافه کنید و بازهم با به سراغ همزن بروید. حالا محلول ژله آلوئهورا را به آن اضافه کنید و بعد آن پودر کاکائو را در موادتان الک کنید و مواد را داخل یخچال بگذارید. اینکه مواد چقدر باید در یخچال باشند، بستگی دارد به این نکته که چه زمانی چیز کیک کاملا ببندد.
«آون توستر» یک فر رومیزی کاربردی و ارزان قیمت
چطور یک آون توستر خوب بخریم؟
شاید گاز رومیزی دارید و هزینه نصب یک فر توکار برایتان زیاد است یا شاید هم اجاق گازتان فر دارد، اما مدتهاست از آن استفاده نمیکنید و خراب است. اینکه چطور یک فر داشته باشیم که هم هزینه کمی برایمان داشته باشد و هم کارمان را راه بیندازد، دغدغه کدبانوهای زیادی است که میخواهیم پاسخش را به شما بگوییم. پیشنهاد ما خرید یک «آون توستر» است و این را که چه کاربردی برایتان دارد و چطور باید از آن استفاده کرد، در ادامه خواهیم گفت! همانطور که از نامش پیداست، از خانواده توسترهاست و برای گرم کردن نان، پخت کیک، ذوب کردن پنیر روی غذا و کاربردهایی از این قبیل که نیاز به مدت زمان پخت طولانی ندارند مناسب است. در مقایسه با توسترهای معمولی قابلیتهای بیشتری دارد و در طول روز بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه با المنتهای حرارتی کار میکند و کمی زمان میبرد تا داغ شود و سرعت ماکروفر را ندارد. یکی از نکاتی هم که باید بدانید این است که مصرف برق این وسیله نسبتا زیاد است. جای کمی را اشغال میکند و یکی از کار راهاندازترین وسایل آشپزخانه است.
اگر میخواهید یک آون توستر خوب بخرید، مدلی را انتخاب کنید که در شیشهای دارد و میتوانید مراحل پخت غذا را ببینید. انتخاب درجه حرارت، مدت زمان پخت و حرارت از بالا یا پایین را خودتان تعیین میکنید که معمولا انتخابگرهای آن چرخشی هستند. شستشوی آنها بسیار راحت است و شما میتوانید با خارج کردن سینی، آن را بشویید و مجددا سرجایش قرار دهید و بدنه را هنگامی که خاموش است، با یک دستمال آغشته به مواد شوینده تمیز کنید. هنگام خرید به گنجایش دستگاه که بر حسب لیتر است توجه کنید و سعی کنید نه خیلی بزرگ باشد و نه خیلی کوچک! قیمت این فر رومیزی کمتر از چیزی است که تصور میکنید و شما میتوانید با چیزی حدود ۲۵۰هزار تومان یک آون توستر خیلی خوب خریداری کنید. در بازار سایزهای کوچکتر از ۸۰ هزار تومان شروع میشود و این وسیله کاربردی تا ۷۰۰هزار تومان در بازار پیدا میشود که هرچه قیمت بالاتر میرود، امکاناتی به آن اضافه میشود که باید هنگام خرید بنا بر نیازهای خودتان اقدام به انتخاب و خرید کنید.
منبع : شهرآرا آنلاین