برخی بیماری ها در کودکان با اضافه وزن آن ها مرتبط هستند اطفالی که از این عارضه رنج میبرند ممکن است در میان همکلاسی ها و اطرافیانشان مورد تمسخر قرار بگیرند می خواهیم به شناخت علل چاقی از سنین کودکی بپردازیم و به خانواده ها روش های مقابله با هریک را آموزش دهیم، با ما همراه باشید .

شیوع فزاینده اضافه وزن و چاقی کودکان روندی جهانی است و نگرانی های موجود به جهت خطرات بالقوه بروز ناراحتی های مرتبط با تندرستی در دوره های زمانی آنی، کوتاه مدت و طولانی مدت می باشد. ناراحتی های مرتبط با تندرستی آنی ناشی از اضافه وزن و چاقی کودکان، شامل انزوای اجتماعی و اختلالات روانشناختی بالقوه است.

کودکان دارای اضافه وزن توسط همتایان خود به صفاتی مانند؛ زشت، احمق، متقلب و تنبل توصیف می شوند و ممکن است مورد آزار و انزوای اجتماعی قرار گیرند.

همچنین چنین کودکانی نسبت به همتایان لاغر خود در معرض امراض بیشتری نیز می باشند. برای مثال نشان داده شده است که کودکانی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند بیشتر در معرض خطر ابتلا به آسم بوده و از داروهای بیشتری استفاده می کنند، بیشتر به پزشک و بیمارستان مراجعه می کنند و روزهای بیشتری به دلیل آسم خود نسبت به کودکان لاغر از مدرسه غیبت می نمایند .

در کوتاه مدت، کودکان دارای اضافه وزن وچاق نسبت به همتایان دارای وزن طبیعی ممکن است به احتمال زیاد زودتر به ناراحتی های گوارشی – کبدی، قلبی عروقی، غدد درون ریز و ارتوپدی مبتلا شوند.

علاوه براین، دختران چاق و دارای اضافه وزن، احتمالاً بیشتر به ناهنجاری های سیستم های تولید مثل مانند: بلوغ زودرس و قاعدگی، و سندرم پلی سیستیک تخمدان مبتلا می شوند.

اطلاعات حاصل از مطالعات طولی تحقیقات مختلف حاکی از آن است که در طولانی مدت، میزان شیوع عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی به مرور زمان در کودکان چاق و دارای اضافه وزن افزایش قابل توجه ای خواهد داشت. بطور خلاصه چاقی باقی مانده از دوران کودکی طی دوره جوانی و بزرگسالی فرد را در معرض خطرات بیشتر امراضی مرتبط با آن قرار می دهد.

♦ شناخت علل چاقی

عوامل محیطی مانند:

  • رژیم غذایی
  • فعالیت جسمانی
  • وضعیت سوخت و سازی

علل اصلی اضافه وزن محسوب می شوند و به نوبه خود تحت تاثیر ویژگی های ژنتیکی نیز قرار دارند. به عنوان یک قانون کلی، چربی اضافه در بدن درنتیجه عدم تعادل طولانی مدت بین دریافت انرژی و هزینه انرژی مصرفی حاصل می شود.

ادامه مطلب در لینک زیر:

بررسی ۳ علل عمده چاقی کودکان


منبع: کتاب کودکان، چاقی و  ورزش