محصلین و دانش آموزان بهتر است به فعالیت ورزشی بیشتر توجه کنند چون باعث پیشگیری از استرس و تقویت روحیه و پیشرفت های زیادی در زمینه تحصیلی آن ها خواهد شد کم تحرکی و چاقی امروزه معضلی برای تهدید سلامت نوجوانان و کودکان شده است بد نیست اوقات فراغت خود را با ورزش های ساده پر کنند.
◊ چند نکته ی مهم در مورد فعالیت جسمانی
- نتایج تحقیقات نشان می دهد که عدم تحرک جسمانی نسبت به کشیدن سیگار معضل بزرگ و مهم تری است، حدود ۲۴ درصد افراد جامعه ما سیگار نمی کشند در حالی که بیش از ۳۵٪ آن ها غیر فعال هستند.
- فعالیت جسمانی منظم می تواند باعث کاهش خطر بروز سرطان روده بزرگ، دیابت و پوکی استخوان گردد. علاوه براین ،شواهد موجود نشان می دهد که انجام فعالیت بدنی در طی نوجوانی ممکن است از بروز سرطان سینه در زنان جلوگیری نماید.
- دانش آموزان فعال جسمانی، کمتر دچار استرس می شوند، با داشتن نگرش مثبت نسبت به مدرسه و خودشان، کمتر پرخاشگری می کنند و با دانش آموزان همسان خود بهتر بازی می کنند.
- نتایج مطالعات حاکی از آن است که با وجود فواید بالقوه متعدد فعالیت جسمانی در کودکان و نوجوانان، صرفاً از هر چهار کودک دانش آموز، یکی از آن ها حداقل فعالیت های ورزشی توصیه شده روزانه (۳۰ دقیقه فعالیت متوسط یا ۲۰ دقیقه فعالیت شدید روزانه) را انجام می دهد.
- نوجوانان و جوانان ایرانی بطور متوسط حدود ۱۲-۱۰ ساعت در هفته صرف تماشای تلویزیون و ۶-۴ ساعت بازی های رایانه ای می کنند، در حالی که حدود ۶ ساعت در هفته اوقات فراغت فعال دارند.
- نوجوانان و جوانانی که در فعالیت های ورزشی منظم شرکت می کنند به احتمال زیاد کمتر سیگار، الکل و دارو مصرف می کنند.
- افراد فعال از نظر جسمانی نسبت به افراد غیر فعال،کمتر به پزشک مراجعه می نمایند وکمتر هزینه بیمارستان پرداخت می کنند.
- در طی دو دهه گذشته تعداد دانش آموزان و کودکان چاق ودارای اضافه وزن در اغلب کشور های جهان سه برابر شده است. کودکان و افراد چاق بیشتر مستعد ابتلا به پر فشارخونی، سطوح کلسترول زیاد و بیماری دیابت نوع ۲ می باشند.
◊ تاثیر فعالیت جسمانی روی پیشرفت تحصیلی
- میزان یادگیری دانش در هر واحد زمانی، در دانش آموزان فعال جسمانی بیشتر است و زمان تحصیل اندک، دلیل قانع کننده ای برای جلوگیری از فعالیت جسمانی روزانه دانش آموزان نمی باشد.
- تحقیقان نشان داده اند که اختصاص بخشی از زمان تحصیل به فعالیت های جسمانی اثرات منفی روی عملکرد تحصیلی نداشته و در حقیقت ممکن است پیشرفت تحصیلی را تسهیل نماید.
- فعالیت های جسمانی متوسط تا شدید موجب افزایش عملکرد دانش آموزان در کارهای کلاس بویژه ریاضیات، خواندن و نوشتن، حفظ راحت تر مطالب و طبقه بندی صحیح مطالب مورد یادگیری می گردد.
- نتایج حاصل از آزمون های آمادگی جسمانی در تحقیقات مختلف نشان می دهد که رابطه مثبت و قوی بین سطوح آمادگی جسمانی و موفقیت تحصیلی وجود دارد.
- شرکت در فعالیت های ورزشی با شیوع کمتر مصرف سیگار، کاهش مصرف دارو، رفتارهای ناهنجار اجتماعی و اخراج از مدرسه رابطه دارد.
- دانش آموزانی که بطور منظم ۵ روز در هفته فعالیت جسمانی انجام می دهند در فعالیت های درسی و مدرسه عملکرد بسیار بالاتری دارند.
منبع: دکتر سلام
لینک مرتبط: راهنمایی های کلی برای تغذیه ورزشکاران