9

سیب میوه ای است که از گذشته تا کنون نسبت به آن توجه بسیاری شده است. متخصصان تغذیه در نوشتن رژیم های غذایی از سیب استفاده می کنند و پزشکان طب سنتی نیز برای درمان بسیاری از بیماری ها سیب را پیشنهاد می کنند.

سیب برای قلب مفید است، به خوش اندام شدن شما کمک می کند، کلسترول و احتمال دیابت را کاهش می دهد، از سرطان پیشگیری می کند و خلاصه این که خواص باور نکردنی زیادی دارد.

 

 

همیار لاغری

سیب، کم کالری، سرشار از آب و فیبر و برای همین همیار لاغری شماست. در واقع خاصیت لاغرکنندگی سیب مدیون وجود فیبری به نام پکتین است. این فیبر حلال باعث ایجاد سیری می شود. علاوه بر این، فیبر پکتین در زمان گوارش غذا جذب چربی ها و قندها را کاهش می دهد و باعث دفع بهتر می شود. برای همین تجمع چربی ها را کاهش می دهد.

متخصصان توصیه می کنند سیب را قبل از غذا و بویژه قبل از شام یا عصر میل کنید. توجه داشته باشید پوست سیب حاوی بیشترین میزان فیبر است. توصیه می کنیم سیب ها را با پوست میل کنید.

 

 

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد

سیب به دلیل داشتن آنتی اکسیدان ها و بویژه پُلی فنول ها تأثیر مثبتی در برابر برخی سرطان ها مثل سرطان ریه و کولورکتال دارد. نتایج یک پژوهش آلمانی که سال ۲۰۰۸ روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شد نشان می دهد مصرف روزانه آب سیب (بدون افزودن شکر و مواد نگه دارنده) یا مصرف یک یا چند عدد سیب در روز از ابتلا به سرطان کولورکتال یا سرطان ریه پیشگیری می کند.

 

 

میزان کلسترول را کاهش می دهد

این خاصیت سیب به دلیل عملکرد فیبرها و آنتی اکسیدان های موجود در آن است. اصلی ترین فیبر موجود در سیب یعنی پکتین در زمان گوارش غذا سرعت جذب چربی ها را کاهش می دهد. در واقع فیبرها چربی ها را محبوس می کنند و باعث می شوند این چربی ها با مدفوع دفع شوند.

براساس نتایج پژوهشی که سال ۲۰۰۹ در کشورمان انجام شده است، اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی فلاوونوئیدهای موجود در سیب، میزان کلسترول بد خون را کاهش می دهد و از ابتلا به بیماری های مربوط به کلسترول مانند آترواسکلروز پیشگیری به عمل می آورد. برای بهره مند شدن از این خاصیت سیب می توانید روزانه آب سیب بدون شکر و مواد نگه دارنده میل کنید یا این که هر روز ۲ عدد سیب بخورید.

 

 

برای قلبتان مفید است

سیب سرشار از پتاسیم است و سدیم کمی دارد، برای همین با فشار خون بالا مقابله می کند، جریان خون را بهتر کرده و رگ ها را در وضعیت بهتر و سالم تری نگه می دارند.

توجه داشته باشید آنتی اکسیدان های سیب بیشتر در پوست آن وجود دارد. بنابراین توصیه می کنیم سیب را به طور کامل و با پوست بخورید. برای سلامت قلبتان روزانه ۲ عدد سیب نوش جان کنید.

 

 

خطر ابتلا به آسم را کاهش می دهد

مصرف مرتب سیب در طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری های دستگاه تنفسی را کاهش می دهد. سیب حاوی میزان قابل توجهی پُلی فنول است که همراه منیزیم و امگا ۳ ها جزو قوی ترین ضدالتهاب ها خواهند شد. این تأثیر ضدالتهابی سیب با آسیب های وارد شده به نای مقابله می کند.

نتایج یک پژوهش هلندی که سال ۲۰۰۷ انجام شد نشان می دهد مصرف حداقل ۴ عدد سیب در هفته در دوران بارداری، خطر ابتلای نوزادان به آسم را به میزان ۳۷ درصد کاهش می دهد.

 

 

سرکه سیب، با دیابت مقابله می کند

براساس نتایج پژوهشی که محققان کشورمان در سال ۲۰۰۸ روی موش های آزمایشگاهی انجام دادند، سرکه سیب میزان کلسترول موش های دیابتی را کاهش می دهد و برای همین می تواند در کنترل مشکلات قلبی ـ عروقی ناشی از دیابت نوع ۲ نقش داشته باشد.

به عقیده محققان، سرکه سیب مانند سرکه های دیگر میزان گلوکز خون را کاهش می دهد. البته توجه داشته باشید که نمی شود سرکه سیب را به عنوان داروی ضددیابت تجویز کرد. در واقع سرکه سیب در کنار ورزش و مراقبت های دیگر از ابتلا به دیابت پیشگیری می کند.

 

 

سیب قرمز، سیب سبز و سیب زرد

باید بدانید هر سیبی خواص خودش را دارد. توجه داشته باشید وضعیت سیب نیز روی خواص آن تأثیر می گذارد. به عنوان مثال سیب های پخته شده ویتامین C خود را از دست می دهند.

سیب قرمز حاوی آنتوسیانین ها هستند که تأثیر کوئرستین را بالا می برند. این ترکیبات که در چای سبز، انار و زردچوبه نیز وجود دارند با سرطان مقابله می کنند.

ما سعی کردیم تنها گوشه ای از خواص سیب را عنوان کنیم. امیدواریم توانسته باشیم تشویقتان کنیم تا بیشتر سیب میل کنید.