برخی بیماری های عفونی می توانند سلامت مادر و جنین را به خطر بیندازند خانم های باردار باید با علائم و نشانه های هریک از این بیماری ها آشنا شوند و در صورت تشخیص پزشک روش های درمانی موثر در مورد هریک را در پیش بگیرند با هفت مورد از عفونت های خطرناک در دوران بارداری آشنا شوید.

حاملگی برای بسیاری از زنان تجربه‌ای زیبا به شمار می‌رود اما در این دوران ممکن است برخی مادران حامله متوجه خطراتی که سلامتی آنها و کودکشان را تهدید می‌کند نباشند. کارشناسان معتقدند هر زنی در دوران بارداری باید درباره هفت بیماری عفونتی اطلاع مناسبی داشته باشد.

سیستم ایمنی بدن طی دوران بارداری کمی حساس‌تر از مواقع دیگر است و بر این اساس، خانم‌های حامله بیشتر مستعد ابتلا به سرفه، سرماخوردگی و آنفلوآنزا و یا عفونت‌های دیگر محسوب می‌شوند.

برخی از عفونت‌های مشترک از طریق ویروس‌ها، ویروئیدها، پریون‌ها، باکتری‌ها، کرم‌های موسوم به راندورم و نیز پین‌ورم، کنه‌ها و کک‌ها، شپش‌ها، قارچ‌ها، کرم‌های نواری و مانند این‌ها احتمالا باعث ایجاد عفونت و اثرگذاری آن بر سلامت نوزاد و مادر می‌شود. به همین دلیل باید مراقبت بیشتری در زمینه دور ماندن از این بانیان بیماری داشت.

کارشناسان معتقدند زنان باردار بیشتر در معرض ابتلا به عفونت‌هایی خاص به دلایل ساده‌ای چون ضعف ناشی از خستگی یا شرایط دیگر هستند. تغییرات هورمونی در این زمان نیز می‌تواند باعث ابتلا به عفونت شود. برخی عفونت‌های احتمالی در دوران حاملگی برای مراقبت بهتر و بیشتر در برابر آنها در ادامه فهرستوار بیان شده است:

۱-هپاتیت ب

یکی از شایع‌ترین عفونت‌های این دوران، اثرات ابتلا به هپاتیت ب (Hepatitis B) است که می تواند بر کبد اثر بگذارد. عفونت ناشی از هپاتیت ب منجر به افزایش مرگ و میر، وزن کم نوزاد هنگام تولد، و زایمان زودرس می‌شود. از این رو ایمن‌سازی در برابر ویروس این بیماری از قبل، بیش از آنچه تصور کنید لازم است.

۲-هپاتیت سی

یکی دیگر از عفونت‌هایی که البته براحتی تشخیص داده می‌شود و تهوع از شایع‌ترین علائم آن به شمار می‌رود، هپاتیت سی (Hepatitis C) است با این‌حال، از آنجا که ممکن است برخی آن را با تهوع صبحگاهی اشتباه بگیرند گاهی اوقات نیز تشخیص آن دشوار می‌شود. کارشناسان معتقدند اگر ناقل ویروس هپاتیت سی هستید، احتمال بسیار زیادی هست که اثرش به فرزندتان نیز منتقل شود.

۳-عفونت‌های مجاری ادراری

عفونت‌های مجاری ادرار (UTI) از آن دست مشکلاتی محسوب می‌شود که باید همیشه مراقب با آن باشید. این عفونت‌ها اغلب با فعالیت باکتری از پوست، مهبل، و یا معقد به مجاری ادراری درون بدن راه پیدا می‌کند و می‌تواند مسبب عوارض متعددی باشد زیرا باکتری تمایل به باقی ماندن در مثانه و تکثیر دارد.

۴-بیماری‌های مقاربتی

شانس ابتلا به بیماری‌های عفونی مقاربتی (STD) در این دوره بسیار زیاد است. چنین احتمالی همچنین از آن جهت نگران‌کننده است که بیماری‌های عفونی مقاربتی علائم هشداردهنده‌ای ندارند. کلامیدیا یکی از شایع‌ترین شکل‌های این عفونت‌ها محسوب می‌شود و انجام آزمون‌ها و تست‌های آزمایشگاهی دوره‌ای می‌تواند تا حد زیادی سبب اطمینان بیشتر در زمینه ایمنی مادر و فرزند در این دوره باشد.

۵-آبله مرغان

یکی دیگر از مشکلاتی که مادران باردار در دوره حاملگی باید مراقبت آن باشند، آبله مرغان است. احتمال ابتلا به این بیماری در زنانی زیادتر است که قبلا دچار آن نشده بودند. اگر در دوران بارداری به آبله‌مرغان مبتلا شوید، عوارض این بیماری در کودک متولدنشده، ممکن است متفاوت باشد اما احتمال زیادی هست که بر رشد جسمی کودکتان آسیب وارد بزند.

۶-تبخال تناسلی

این عفونت ناشی از فعالیت ویروسی موسوم به هرپس سیمپلکس است که می‌تواند از طریق تماس تاسلی با فرد آلوده یا رابطه جنسی دهانی منتقل شود. خارش، احساس سوزن سوزن شدن، یا سوزش مناطقی از واژن، مقعد، دستگاه تناسلی و همچنین زخم یا تاول‌های دردناک از جمله علائم شایع در مراحل اولیه ابتلاست. اگر عفونت در سه‌ماهه اول رخ دهد می‌توان آن را درمان کرد اما اگر بیش از این و در مراحل پایانی باشد، ناچار باید برای جلوگیری از انتقال بیماری به نوزاد با انجام عمل سزارین، کودک را از آلودگی نجات داد.

۷-سرخچه

علائم این عفونت تا حد بسیار زیادی شبیه به آنفلوآنزاست؛ برای نمونه چشم‌درد خفیف، افزایش درجه حرارت بدن، تورم غدد لنفاوی و مانند اینها. عفونت در دوران بارداری می‌تواند بر بینایی و شنوایی کودک اثر بگذارد و همچنین ممکن است منجر به ایجاد نقائص مغزی یا قلبی شود.

زی‌نیوز